• 9.372.182 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Robert Mandel

Met onder meer: Michael Keaton, María Conchita Alonso en Ajay Naidu

Plot Touch and Go

"Yesterday, he was a fun loving sports hero. Today he's had his life threatened, his Jaguar wrecked, his career jeopardized... And now someone's trying to cook him breakfast."

Bobby Barbato, een verwaande, professionele ijshockeyspeler is toegewijd aan de sport en aan zichzelf. Als hij wordt overvallen door een jeugdbende weet hij ze weg te jagen en het jongste lid in de kraag te vatten. Als hij het jongetje naar zijn huis brengt ontmoet hij zijn moeder. Romantiek hangt in de lucht, maar weet Bobby te overleven in de getto?

avatar van Diesel

Diesel

Onderhoudende 80's komedie met leuke rollen van Michael Keaton en Maria Conchita Alonso. Beter dan ik had verwacht. 2,5*

avatar van Dk2008

Dk2008

Een film die toch wel een heel stuk beter is dan de vorige keer dat ik hem zag. Ik heb hem nu wel van dvd bekeken. De vele dialogen zijn dan ook wel wat beter te volgen. Ik zie er alleen niet echt een komedie in, want zo staat het zelfs op de achterkant, romantische familiekomedie. Het is meer een luchtige dramafilm met aan het eind nog wat actie.

De ijshockey-scènes zijn minder talrijk dan gedacht. Keaton is echt zo'n acteur die ik vrij snel uit het oog verlies omdat zijn rollen nogal divers zijn. Maar hij zet hier wederom een leuke rol neer. Heb wel meerdere films van Keaton gezien. In Johnny Dangerously (1984) is hij nog wel een heel stuk leuker. Vlotte rollen gaan hem in ieder geval goed af.

Een echte 80's-film met die jeugdbende en een Amerikaan die verliefd wordt op een latino. De chemie met Maria Conchita Alonso werkt goed. Wel een vervelend rotjoch gespeeld door Ajay Naidu, die de carrière/privéleven van Bobby Barbato aardig weet te ruïneren, maar Bobby en Denise groeien ondanks dat toch steeds meer naar elkaar toe. Losjes regisseerde film zoals velen in die tijd. 4.0

avatar van Lebarron

Lebarron

Touch and Go gaat over ijshockeyspeler Bobby ' The Hornet Barbato(Michael Keaton). Bobby is de held van Chicago en leidt daardoor het leven van een filmster. Hij is vrijgezel maar heeft veel one night stands met gewillige vrouwelijke fans. Op een dag wordt hij beroofd door een groepje tieners. Hij weet de jongste van het stel, Louis(Ajay Naidu), te overmeesteren en brengt hem thuis. Daar ontmoet hij zijn moeder Denise (Maria Conchita Alonso). De vonk springt over en daarmee verandert het leven van Bobby drastisch.

De film is destijds een beetje over het hoofd gezien en daardoor in de vergetelheid geraakt. Hoewel het verhaal niet veel meer dan een stuiverromannetje om het lijf heeft, gedateerd oogt en het hockeygedeelte niet zo lekker uit de verf komt is het nog wel een leuke film. Dit komt omdat Keaton en Alonso zo'n geweldige chemie hebben dat ik als kijker er gewoon in meeging en de rest voor lief nam. Misschien moet je wel de '80s hebben meegemaakt. Verder zien we ook Max Wright in een bijrol beter bekend als Willie Tanner uit ALF.

Touch and Go is een zeer vermakelijke romantische film die bij het grote publiek helaas te onbekend is maar wel verdient om bekender te zijn want het is echt een hidden gem.