• 9.369.485 stemmen

The Last of His Tribe (1992)

Drama / Romantiek | 90 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: Harry Hook

Met onder meer: Jon Voight, Graham Greene en David Ogden Stiers

Plot The Last of His Tribe

"The Spirit of a great warrior can never die."

In een grot wordt een wilde man gevonden. Met behulp van een tolk wordt uitgevonden dat hij de laatste is van een Indianenstam die uitgestorven zou zijn. Omdat hij de laatste primitieveling van Noord-Amerika zou zijn is een wetenschapper, die zes indianentalen spreekt, in hem geïnteresseerd en wil een boek schrijven over de man. De Amerikaanse regering denkt echter dat het beter is om de indiaan in een reservaat te stoppen.

Alfred Kroeber

Sheriff Weber

Mrs. Gustafson

avatar van trebremmit

trebremmit

Komt in juni uit op dvd in Duitsland, met Engelse spraak.

avatar van Telefono

Telefono

Het is een film natuurlijk maar voelt ook wel wat aan als documentaire. Eigenlijk een triest verhaal maar wel goed om eens te zien.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik had nog nooit van deze film gehoord en kwam hem bij toeval tegen. Best wel een mooi verhaal, het is geen film die bol staat van de actie maar het is gewoon een mooi verhaal. De beschrijving van de film klopt niet helemaal want er staat dat "In een grot wordt een wilde man gevonden". Nou weet ik niet of er nog een andere versie van deze film is maar in de film die ik zag werd Ishi op een boerderij in een slachthuis gevonden terwijl hij eten zoekt. Dus dat is wat anders als een grot. Graham Greene speelt de rol echt heel goed. In Dances with Wolves speelde hij ook een goeie rol. Mooie film die voor mij als een aangename verrassing kwam.