• 9.378.448 stemmen

Met onder meer: Johnny de Mol, Dimme Treurniet en Nienke Römer

Gesproken taal: Nederlands

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Drijfzand

De moeder van Frits jr. overleed tijdens zijn geboorte. De nagedachtenis aan haar smeedde een hechte band tussen Frits en zijn vader, die een groot voetbaltalent van zijn zoon maakt. Als Frits wordt gevraagd om voor NEC te gaan spelen, onthult zijn vader de leugen waarmee hij zijn zoon liet opgroeien.

Ze deden nog opnames voor deze film tijdens de rust van een wedstrijd in de Goffert. Best grappig.

avatar van Purmerend

Purmerend

Leuk weer een voetbalfilm.

Zeker nadat mijn broertje heeft gehoord dat hij vanaf volgend seizoen in de D1 van AZ mag gaan spelen.

Volgens mij is het niet echt een voetbalfilm. Dat voetballen neemt maar een klein gedeelte van het verhaal in geloof ik, het is meer een familiedrama.

avatar van Macmanus

Macmanus

Heb ze even allemaal toe gevoegd (behalve 2 die al op de site stonden)

Valt me wel op dat alle telefilms een erg dramatisch verhaal hebben.

avatar van T.O.

T.O.

Johnny de Mol in een NEC-shirt

Maar ik wil dit wel zien

avatar van Wouter

Benieuwd of de Mol geloofwaardig is.

avatar van Beejeej

Beejeej

veel films vandaag die nog geen stem hebben gehad. ff kijken welke ik wil kijken

avatar van Wouter

Aboninabel slecht scenario in combinatie met de slechtst gecaste nederlandse film die ik ooit zag.

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Nou vooruit, 1 ster omdat het niet aan de acteurs lag.

Heb ik verder niets aan toe te voegen... wat een prutsfilm.

Webby

Voor mij echt één van de beste Telefilm die er gemaakt is. Ben nog een beetje voorzichtig, maar ik geef hem 4,5 * nu, maar iets in me zegt dat het erg gewoon 5 moeten zijn.

Top film!

avatar van Wouter

Een grapje zeker? Los van allerlei zwakheden kloppen er zelfs allerlei feiten niet.

En Dimme Treurniet de vader van de Mol? Of nog erger: Nienke Römer zijn moeder?!

avatar van jassonn

jassonn

Vond er niks aan.Heb totaal niet mee kunnen leven met de personage's, en het verhaal ging ook nergens over. 1*

avatar van Wouter

Waardoor Webby maar naar 5 gaat.....

(vriendin van Johnny?)

avatar van jassonn

jassonn

Webby schreef:

Top film!

Met alle respect,maar als jij dit een topfilm noemt

Wouter schreef:

Daar moet je dan ook doorheen kijken... verhaal is fantastisch en Johnny de Mol speelt volgens mij z'n beste rol. Over het algemeen (in andere producties) vind ik hem bar slecht!

Dit verhaal pakte me gewoon.

Webby schreef:

Daar moet je dan ook doorheen kijken...

Dus jij vindt dat blijkbaar ook nietr goed. Anders spreek je niet van 'doorheen kijken'? En toch vijf sterren? (Ruikt naar een correctiestem)

Ik wil er wel doorheen kijken, maar het is het gaat om zoveel acteurs die miscast zijn, dat het lastig is.

verhaal is fantastisch

Hier zijn we het dan oneens.

In Oesters vond ik hem wel aardig. Hij speelt hier inderdaad niet slecht, maar hij is toch echt te oud en te pafferig voor deze rol.

Wouter schreef:

Helemaal geen correctiestem... Bella Bettien (4,5*) vond ik voorheen altijd een beste Telefilm, maar deze vond ik nog wel een tikje beter... dus 5 *. Klaar!

avatar van Wouter

het zijn jouw stemmen, dus je doet maar. Ik vind het nogal rijkeloijk beloond.

(Overigens vond ik Bella Bettien ook vreselijk)

avatar van Wouter

Het is trouwens een hoger cijfer dan sommige films in je top 10, trouwens.

Nou vooruit, 1 ster omdat het niet aan de acteurs lag.

Dit vat mijn mening wel samen.

Wouter schreef:

Het is trouwens een hoger cijfer dan sommige films in je top 10, trouwens.

Tja.. die date ik eigenlijk nooit up

avatar van Wouter

Maar jij durft met een stalen gezicht te beweren dat je Drijfzand een van de 10 beste films aller tijden vindt?

(Nummer 10 is Elephant, zo oud is ie dus ook weer niet...)

avatar van patjenmgn

patjenmgn

Komt Drijfzand nog in herhaling of komt die op video/DVD uit? Ik had videorecorder ingesteld op Nederland 2

avatar van Wouter

Zal zeker nog wel een keer uitgezonden worden tzt.

Wouter schreef:

Voor Nederlandse begrippen vind ik hem heel erg goed. Ik vind dat je films uit NL niet kunt vergelijken met bv. VS. ... dus beste allertijden gaat ver. Maar voor Nederland zeker wel.

avatar van Wouter

Vijf sterren voor een Nederlandse film zijn dus minder waard dan 4,5 voor een buitenlandse?

En als ik iets flauw vind, is het wel 'goed voor een nederlandse film'. daar kan ik niks mee. Het is goed of het is niet goed.

Wouter schreef:

Dat zegt ik niet, maar ik hou niet van vergelijkingen... ik beoordeel nu per filmland.

avatar van T.O.

T.O.

Erg suf dat Frits op een moment tegen zijn vader zegt dat ze in een wedstrijd '4-4-3' hebben gespeeld

Er zaten idd wel meer fouten in de film. Erg slecht.

avatar van Wouter

Dat hele voetbal was ongeloofwaardig en potsierlijk.

T.O. schreef:

KAN, als de keeper niet op doel staat..