• 9.268.797 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Ray Nazarro

Met onder meer: Sterling Hayden, Eve Miller en Barton MacLane

Plot Kansas Pacific

"Built by bullets, dynamite, and blood-stained spikes!"

In 1860, kort voor het uitbreken van de Burgeroorlog, wordt een spoorweg aangelegd die Noord en Zuid verbindt. Zuidelijke elementen zijn tegen deze spoorlijn en saboteren waar ze kunnen. Washington stelt kapitein Nelson aan, die er als civiel ingenieur voor moet zorgen dat de spoorlijn afkomt.

logo tmdbimage

Capt. John Nelson

Barbara Bruce

Smokestack the Train Engineer

Gus Gustavson the Train Fireman

Bill Quantrill

Lt. Stanton (as Bob Keys)

avatar van Dk2008

Dk2008

Doorzichtige western, met een heldhaftige Sterling Hayden en dat zal ook wel de bedoeling zijn geweest. Aanvankelijk wat langdradig maar wordt het laatste gedeelte toch nog behoorlijk vermakelijk, door de actiescènes en explosies. Jongensachtige film, over de moeizame aanleg van een spoorlijn vanwege sabotage-acties die steeds feller worden, maar gelukkig is ingenieur Hayden er, haha. Mooie opnamen van de oude stoomtrein en de werkzaamheden tussendoor. Korte speelduur en in kleur. Best grappige (ouderwetse) film. 3.0

avatar van mr rumson

mr rumson

Nog niet zo lang geleden had ik Arrow in the Dust (1954) gezien ook met Sterling Hayden die ik vond tegenvallen.

gelukkig doet Hayden het hier een stuk beter in zo wie zo bevalt deze western mij een stuk beter dan

Arrow in the Dust (1954)

Het duurt even voordat het een en ander op gang komt niet dat het saai is.

Want daar zorgt de muziek wel voor deze geeft de film in het begin een luchtig sfeertje mee.

De opnames met de trein zien er goed uit maar ook de bijbehorende aanvallen zien ervoor die tijd zeker goed uit.

Wel ben ik wat minder te spreken over de vuistgevechten .

Het verhaal zelf over quantrill die met zijn bende de boel probeert te saboteren is leuk bedacht,

Kortom een korte maar aardige western.

avatar van clubsport

clubsport

Aardige western met als plot een aanleg van een spoorlijn in de aanloop naar de civil war .