• 9.373.568 stemmen

The Girl in the Photographs (2015)

Misdaad / Horror | 95 minuten

Genre: Misdaad / Horror

Geregisseerd door: Nick Simon

Met onder meer: Kal Penn, Claudia Lee en Kenny Wormald

Plot The Girl in the Photographs

Colleen, een verveelde jonge vrouw uit het slaperige stadje Spearfish, begint foto's te ontvangen van jonge vrouwen die op brute wijze zijn vermoord. De dader is ofwel een seriemoordenaar of een engerd met een ziek gevoel voor humor. De politie doet echter weinig met de informatie. Maar wanneer het nieuws over de zieke foto's op internet terechtkomt besluit de celebrity fotograaf Peter Hemmings vanuit Los Angeles af te reizen naar zijn geboorteplaats Spearfish om de zaak te onderzoeken.

avatar van only1ELEANOR

only1ELEANOR

Naar mijn mening is dit wel een beetje een teleurstelling.

Te weinig spanning (over de hele film gezien) en de film begint met een redelijke spanning maar veranderd al snel in een doorsnee slasher (paar bloedige momenten) vol met grappen (bijna irritant van Kal Penn) en cliches.

Wel een leuke home invasion/stalker movie met een einde die je van mijlen ver ziet aankomen (ik tenminste wel).

avatar van Collins

Collins

Eindelijk weer eens een horror die niet meteen hoeft te worden afgeserveerd. De film heeft spanning en bezit originaliteit. Het verhaal en de sfeer deden mij bovendien sterk denken aan een willekeurige old-school slasher. Fijn dus.

Uiteraard zien we de bekende effecten om schrik te sorteren, maar dat gebeurt niet in alle overdrevenheid. Het is vooral de creepy en onheilspellende sfeer die het hem doet.

Het verhaal heeft een spannende opbouw. De spanning blijft trouwens niet steeds even goed hangen. Het middendeel kent flink wat inzakmomenten.

Het einde is origineel en volgt niet de standaard afloop van een slasher. Althans, niet de standaard die ik in mijn hoofd heb.

De film doet het met behoorlijk acteertalent. Dat scheelt altijd in het kijkplezier. Ook prettig dat de personages nu eens niet heel dom of heel clichématig handelen. Verfrissend.

De personages zijn ook niet heel vervelend. Sommige hadden zelfs wel humor. Ook dat scheelt.