• 9.372.354 stemmen

Geregisseerd door: Paul Golding

Met onder meer: Roxanne Hart en Joey Lawrence

Plot Pulse

"The ultimate shocker."

Een intelligente stroom van elektriciteit gaat van huis naar huis. Het terroriseert de bewoners en probeert hun te doden. Dan komt de stroom bij een nieuwe familie. De jonge David heeft al snel in de gaten dat er iets niet klopt en probeert de stroom te slim af te zijn.

avatar van fabbyke

fabbyke

Ik heb hem vroeger eens gezien toen vond ik hem wel goed maar ja in die tijd vond ik elke film waar mensen doodgingen en die spannend waren goed dus ik denk dat ik hem nu nog een 1 zou geven.

avatar van Paragon

Paragon

Heb hem gisteren na lange tijd nog eens op DVD gezien (regio 1 versie). Uiteraard is de plot totaal van de pot gerukt (intelligente elektriciteit!) en redelijk formulair, maar voor de rest is 'Pulse' best wel een leuk filmpje.

Doet ook een beetje denken aan die andere machines-slaan-op-hol-film 'Ghost in the Machine'.

avatar van superhenkie

superhenkie

Nietszeggende film met slechte acteurs. Het is meer een thriller dan een horror, maar spanning ho maar.

1.5 sterren.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Ja, soms snap ik niet, waar haal je zo`n verhaal weg, en ook nog verfilmen?

Deze deed `t nogal een beetje goed.

Spanning? Af en toe.

Schrikeffecten? Mwoah, 1...2.

En ook 2* voor dit vehikel.

Het is maar waar je van houd.....net zoals paragon al vermeldde: "Doet ook een beetje denken aan die andere machines-slaan-op-hol-film 'Ghost in the Machine".

En gelijk heeft ie, alleen Ghost in the machine was stukken beter.

avatar van Actarus

Actarus

De terreur zit hem in de kleine dingetjes, en daar hou ik wel van...

Typische jaren 80 filmpje, niet echt een verhaal of plot, maar het blijft gewoon lekker wegkijken...

Qua camerawerk vond ik deze wel goed gedaan, die inzoomingen op de kabeltjes en daar dan zo'n zwaar geluid bij

Leuk voor eens een keertje te bekijken...

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Nagelbijter over een jongetje dat tijdens de vakantie logeert bij zijn pas gescheiden vader. Aantal kleine ongelukjes en langzaam begint bij hem het vermoeden te ontstaan dat de elektriciteit in huis wel eens zeer slecht gehumeurd zou kunnen zijn.

't is maar een beetje hoe gevoelig je voor dit soort gegriezel bent, maar ik ga zo maar even een bezoekje aan de stoppenkast brengen.

avatar van clubsport

clubsport

helemaal geen slecht horrorfilmpje over electriciteit dat een eigen leven gaat leiden .

Een jongetje logeert bij zijn vader en stiefmoeder waar pas geleden tegenover het huis een man overleed onder vreemde omstandigheden .

Het jongetje krijgt al snel door dat er iets niet pluis is en probeert na een paar vreemde ongelukken zijn vader en stiefmoeder te waarschuwen maar die wil natuurlijk niet luisteren .

De special effects zijn origineel bedacht en zeker de effecten op de printplaten zien er gaaf uit .

Verder spelen alle acteurs en actrices hun rol prima aanrader

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Heeft weinig om het lijf. Horror zou ik het niet noemen, hoogstens een zwakke thriller over een "intelligent" elektrisch signaal dat de bewoners van een huis aanvalt. Bovendien duurt het al een vol uur voor er iets van betekenis gebeurt. Een paar aardige special effects maar verder is het een belabberd (maar wel origineel) script en dito acteerwerk. Het reeds genoemde gelijkaardige Ghost in the Machine vond ik veel beter.

avatar van Collins

Collins

Treurige thriller. Heel veel voorspel waarin niets noemenswaardigs gebeurt, gevolgd door een minuutje of twintig hectiek. En zelfs dan wordt het niet spannend.

Als oorzaak voor het gebrek aan spanning is wel wat te noemen. Vlak camerawerk is zoiets. In plaats dat een shot op eigen kracht spanning genereert, is er spannende muziek die kortstondig oprispt en de kijker erop attent maakt dat het spannend wordt. Poeh, weten we dat ook weer.

Het belabberde acteerwerk is zeker noemenswaardig. Geen enkele overtuiging bij de acteurs. En dus geen overtuiging bij mij. Ook de sfeerloze setting prikkelt de zintuigen niet echt.

Maar de belangrijkste reden is, denk ik, dat een puls als kwade macht niet tot de verbeelding spreekt. Je kunt er niet zoveel mee. Het is moeilijk om een puls te personificeren. Het blijft een vaag en abstract fenomeen. En zo'n vage abstracte macht is niet spannend. Dat heb ik althans zo ervaren.

avatar van Basto

Basto

• 11932 berichten

Komt maart 2021 uit op blu ray bij Eureka

avatar van Fisico

Fisico

Ik had eigenlijk wel wat verwacht van deze film. Ik ben zelf ook niet zo´n fan van elektriciteit of elektrische apparatuur. Niet dat het een fobie is, maar bij momenten toch een soort dwangmatig handelen of de stekker nou al dan niet uit is.

Maar deze film had weinig van dit alles. Een oubollig karakter waarbij ook nog eens bitter weinig gebeurt. Naar het einde toe gaat het wat heftiger, maar enkele decennia later heeft dit niet al te veel meer te betekenen.

Ik hoopte iets zoals de impact van de Nederlandse film De Lift (Film, 1983), maar zover kwam het nooit. De film blijft vlak en is eng. Het acteerwerk is ook niet om over naar huis te schrijven.

avatar van mikey

mikey

Prima kinderhorror, een soort poltergeist rip off, die qua productie dat nivooo nooit haalt. Toch is dit een hele spannende film over een jochie dat wordt geteisterd door elektrische/huishoudelijke zaken zoals boilers, videorecorders, noem maar op. Veroorzaakt door de Pulse. Wat is dat nou; een Pulse? Ik denk zoiets als de Electro-Gremlin uit Gremlins 2.
Vervolgens begint zijn stiefmoeder ook last te krijgen van soortgelijke poltergeist activity. Alleen de nuchtere vader doet alsof hij het allemaal niet ziet. Uitstekende animaties van bekabeling dat smelt, of die animatie van de boiler op de tv. De scene dat de tv je brein wilt scannen, was fantastisch gedaan. Nou petje af hoor!

Zeker goedgekeurd.