• 9.373.692 stemmen

War Paint (1953)

Western | 89 minuten

Genre: Western

Geregisseerd door: Lesley Selander

Met onder meer: Robert Stack, Joan Taylor en Charles McGraw

Plot War Paint

"Outdoor adventure that thunders across the screen!"

De cavalerie-eenheid van luitenant Billings moet een vredesverdrag naar de indianen brengen. De reis door de woestenij is zwaar. De manschappen moeten te voet door de woestijn, daar hun paarden door een saboteur werden vrijgelaten. Taslik, de zoon van het opperhoofd, moet de eenheid naar de indianen gidsen. Wanneer een soldaat sterft omdat Taslik hen naar een vergiftigde waterbron leidt, en de eenheid in een grote cirkel blijkt te lopen, wordt Taslik in een vuurgevecht gedood. Zijn zus Wanima moet nu de mannen de weg wijzen. Wanneer ze op een goudmijn stuiten, breekt echter een bloedige muiterij uit.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Lt. Billings

Trooper Clancy

Cpl. Hamilton

avatar van Barfly

Barfly

Niet echt een enerverende western met nogal wisselend presterende cast.

Het verhaal wordt wat langdradig en is veel van hetzelfde; de onenigheid binnen de eenheid begint op den duur te vervelen. Tegen het einde van de film gaat het niveau iets omhoog.

Death Valley ziet er wel lekker desolaat en stoffig uit, een prima plek om dit verhaal iets extra's mee te geven.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Redelijk niet meer en niet minder:2,5

avatar van obiwan1958

obiwan1958

Prachtige western waarvan er te weinig in de benelux uitkomen,en verplicht in de usa moeten aanschaffen....

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

obiwan1958 schreef:

Of integraal kijken op Youtube.

avatar van obiwan1958

obiwan1958

en dan een lage quote krijgen,omdat de kwaliteit op You Tube niet deugt

avatar van mr rumson

mr rumson

Dit vond ik op zich een vermakelijke western die mij geen moment verveeld heeft .

Het verhaal is wat magertjes en voorspelbaar.

Het doet dan ook een beetje denken aan het verhaal van de Tien kleine negertjes.

Groot pluspunt vind ik de locatie die prima past bij dit soort verhalen.

Het acteerwerk zelf is goed maar nergens hoogstand .

Deze film had ik dan ook eens graag gezien met acteurs van het kaliber van b.v. een burt lancaster of

gregory peck .

Want naar mijn gevoel hadden dit soort acteurs deze western toch wat extra meerwaarde mee kunnen geven.

Al met al voor mij toch een gemiddelde western.

avatar van trebremmit

trebremmit

Komt op dvd en blu-ray uit in Duitsland.