• 9.374.495 stemmen

Estate Violenta (1959)

Alternatieve titel: Violent Summer

Oorsprong: Italië / Frankrijk

Geregisseerd door: Valerio Zurlini

Met onder meer: Jean-Louis Trintignant, Eleonora Rossi Drago en Jacqueline Sassard

Gesproken taal: Italiaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Estate Violenta

In een Italiaanse kustplaats tijdens de zomer van 1943 krijgt een jonge man een affaire met de oudere weduwe van een marineheld. Hij probeert zijn militaire dienst te ontlopen, hoewel zijn vader een hoge functie heeft binnen de Fascistische partij.

avatar van Movsin

Movsin

Lange tijd uitsluitend een sfeerbeeld van jongeren die leven naast het dramatisch gebeuren dat zich achter hen afspeelt en de romance tussen Jean-Louis Trintignant (wat is hij jong en eerder blonderig van haar) en Eleonora Rossi Drago (mij alleen bekend van uit "Le Amiche") terwijl pas in de slotfaze de film een grondgedachte toevoegt : het besef van de ernst van de oorlog.

Stijlvol, maar theatraal geënsceneerd en evenzo geacteerd.

Had er in zijn totaliteit toch wel iets meer van verwacht, zodat de film zeker niet zo lang zal blijven hangen, tenzij mogelijks (alhoewel) voor een paar anecdotische bemerkingen die me doen terugdenken aan de jaren 50 : de gigantische sporen van de pokkeninenting op de linkerarm van "Roberta" en het cinemazaaltje waar de film "brak". Het gebeurde wel meer.

Dit terloops natuurlijk.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Het eerste uur is heel aardig. Een leuk sfeerportret en gewoon fijn kijkvoer. Daarna neemt het drama de overhand, en dan wordt het wel heel melodramtirsch allemaal met theatraal acteerwerk. En in drama's vind ik dat acteerwerk eigenlijk nooiy werken en konden me zo de personages en hun heibel ook niet interesseren. Visueel wel mooi geschoten. 3,0*.

avatar van david bohm

david bohm

Aanvankelijk een wat kabbelend gebeuren met jonge mensen die tamelijk zorgeloos van de zomer genieten. De romantische verwikkelingen die volgen zijn tamelijk saai en langdradig als je het mij vraagt. Wat op de achtergrond gebeurt is eigenlijk interessanter.

Het is mooi gefilmd, prachtig helder zwart wit.