• 9.373.131 stemmen

Relics: Einstein's Brain (1994)

Mockumentary | 65 minuten

Genre: Mockumentary

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Kevin Hull

Met onder meer: Kenji Sugimoto

Gesproken taal: Engels en Japans

Plot Relics: Einstein's Brain

Een Japanse wetenschapper heeft een obsessie voor het brein van Albert Einstein. Zelfs zodanig, dat hij op zoek gaat naar de hersenen van Einstein, die zoekgeraakt waren nadat ze uit het dode genie waren gesneden. Hij moet en zal ze vinden...

Bizarre, hoogst vermakelijke film met een geniale Kenji Sugimoto. Mij is vooral bijgebleven hoe hij steeds 'Einstein brain' zegt. Hilarisch!

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Dit is een klassieker!!! Hilarisch en bizar. Prachtige docu. Ga dat zien!!!

avatar van De Knip

De Knip

Duurde opmerkelijk korter dan de aangegeven 65 minuten.....

Maar hoax of niet, zo bijzonder vond ik het allemaal niet. Qua docu beetje veel van hetzelfde. Einstein Brain:

**1/2

avatar van Mug

Mug

Er zal ongetwijfeld in de film gesneden zijn (daar is de publieke omroep zeer goed in w.b. documentaires). Ach, ik heb in tijden niet meer zo gelachen.

Een interessant artikel uit de Groene Amsterdammer, jan. 97, over 'fake documentaries', inclusief deze 'docu': http://www.groene.nl/1997/05/ah_filmfestival.html

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Dat vond ik juist het briljante van deze docu. Maar is dit geen spoiler???

avatar van Leno

Leno

Het einde is echt bizar. die kerel pakt een broodmes en snijplank en snijdt een stuk van Einstein's hersenen af. Vervolgens doet hij het in een tupperware bakje en geeft het die kreunende Japanner mee. Humor!

avatar van neo

neo

Vond die Sugimoto vreselijk irritant met steeds dezelfde vragen. Het wordt gewoon nooit interressant of grappig tot aan het einde waar ik wel flink in een scheur lag.

avatar van QuidQuoPro

QuidQuoPro

Heb hem een hele tijd geleden gezien en vond hem interesant en vermakelijk !

Wist niet dat het fake was. Maar gezien al die glazen
potten e.d. wel aannemelijk !

Aanrader !

avatar van otherfool

otherfool

Mislukte, eindeloos doordreinende Jiskefet sketch rond een Japanse professor die zogenaamd op zoek is naar het brein van Einstein. De nietsvermoedende kijker wordt getrakteerd op niet minder dan een uur lang saaie nepinterviewtjes waarbij de grootste grap schijnt te zijn dat de professor 200x per minuut Einstein Brain zegt, een zeldzaam ongeïnspireerde mockumentary derhalve.

1*.