• 9.371.602 stemmen

Au Plus Près du Soleil (2015)

Alternatieve titel: Too Close to Our Son

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Yves Angelo

Met onder meer: Sylvie Testud, Grégory Gadebois en Mathilde Bisson

Gesproken taal: Frans

Plot Au Plus Près du Soleil

Sophie, een rechter, ondervraagt Juliette op een dag omtrent feiten van misbruik ten opzichte van haar minnaar. Ze realiseert zich na onderzoek dat de verdachte de biologische moeder is van het kind dat ze heeft geadopteerd. Sophie is niet van plan het daarbij te laten en laat deze vrouw niet met rust. Olivier, haar echtgenoot, keurt haar houding echter af en begint een verhouding met Juliette zonder haar zijn identiteit te onthullen. Maar de jonge vrouw ontdekt dat Olivier Sophie’s man is. Ze begrijpt niet wat hij zoekt en hij kan haar de waarheid niet vertellen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Fransman

Fransman

Henry henrygreenway vond het niks en dat snap ik wel want het is een maf verhaal. Volkomen ongeloofwaardig als je het goed beschouwd, en naarmate de film vordert wordt het alleen maar gekker. Maar toch, gaandeweg krijgt de film je in z'n greep en kun je best voorstellen dat dingen zo lopen, want mensen klooien soms ontzettend aan. Vaak met geen pen te beschrijven. Zoals hier. Want wie zei ook al weer dat mensen rationele wezens zijn?

Ik heb me eigenlijk wel vermaakt met deze film. Lange tijd geen idee waar dit op zou uitlopen. Toch wel een klein meesterwerkje. Met uitstekend acteerwerk. Geen dertien in een dozijn. Zal ook niet ieders cup of tea zijn. Maar laat het maar op je afkomen. Zeker geen verloren tijd.

avatar van BBarbie

BBarbie

Gezien de titel verwachtte ik een “Icarus”-verhaal, maar het is een vervlochten drama over de onderlinge relaties van mensen, die ieder voor zich een verborgen agenda hebben. Regisseur Angelo is blijkbaar een liefhebber van close-ups. Dat kan zo nodig voor extra accenten zorgen, maar als je overdrijft voegt het per saldo weinig toe. Een onderhoudende film, maar niet erg bijzonder.