• 9.372.317 stemmen

Fratello Sole, Sorella Luna (1972)

Drama | 135 minuten / 121 minuten (international cut)

Speelduur: 135 minuten / 121 minuten (international cut)

Alternatieve titel: Brother Sun, Sister Moon

Oorsprong: Italië / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Franco Zeffirelli

Met onder meer: Graham Faulkner, Judi Bowker en Alec Guinness

Plot Fratello Sole, Sorella Luna

"A Motion Picture That Celebrates The Timeless Joy of Original Innocence"

Een dramatisering van de gebeurtenissen in het leven van Franciscus van Assisië. Het verhaal volgt hem van de periode voor zijn geloofsovertuiging tot aan zijn audiëntie bij de Paus en zijn vriendschap met Sint Clare.

Franz von Assisi

Klara von Assisi

Pietro Di Bernardone

Pica Di Bernardone

Papst Innozenz III.

Bischof Guido

avatar van gauke

gauke

De film viel mer eerlijk gezegd tegen. Er waren prachtige opnames, mooie scenes, maar ook gedeelten die weing om het lijf hadden. Zo nu ene dan zat ik dan ook op mijn horloge te kijken.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Hoe meer je hebt in het leven, hoe meer je kan verliezen. Of je kan het omgekeerd ook zeggen : hoe minder je hebt, hoe gelukkiger je bent omdat je niks te verliezen hebt. Klinkt nog altijd alsof dit van toepassing is. De mensen hebben alles vandaag, en toch blijven ze maar klagen en zagen over van alles en nog wat.

Aan die mensen zeg ik : kijk eens naar Brother Sun, Sister Moon, de biografische film over Franciscus van Assisi, stichter van de bedelorde der Franciscanen, ook wel minderbroeders genoemd bij ons.

Het is een hartverwarmende, ontspannende en toegankelijke film geworden, die heel goed de gedachte en leefregel van die orde weet te vatten. Over mensen die de navelstreng met het aardse doorknippen en terugkeren naar de bron en gelukkig zijn met hetgene God hen heeft geschonken. Met die wat melige liedjes van Donovan zou je bijna aan de hippies kunnen denken, en ergens zijn dat ook een beetje de voorlopers daarvan, zonder de drugs en de vrije seks natuurlijk Een mooie film van Zeffirelli, met prachtige Toscaanse decors...