• 9.371.830 stemmen

Los Ojos Azules de la Muñeca Rota (1974)

Horror | 89 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Blue Eyes of the Broken Doll / House of Doom / House of Psychotic Women

Oorsprong: Spanje

Geregisseerd door: Carlos Aured

Met onder meer: Paul Naschy, Diana Lorys en Eva León

Gesproken taal: Spaans

Plot Los Ojos Azules de la Muñeca Rota

Een ex-gedetineerde, die last heeft van nare dromen heeft over gewurgde vrouwen, komt te werken als conciërge in een groot gebouw en de eigenaressen zijn drie hele vreemde vrouwen. Al spoedig beginnen de eerste moorden te vallen in het gebouw en het opvallende is dat de slachtoffers allemaal vrouwen zijn met blond haar en blauwe ogen en de moordenaar laat deze ogen in een kommetje met water liggen...

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Een eerder ongelijke, maar toch niet onaardige giallo. Minpunten zijn sommige gedateerde muzikale intermezzi en de nogal "kale" flash-backs. Anderzijds zijn er meerdere sekwensen waar een beklemmende en mysterieuze horrorsfeer wel aanwezig is, en dat maakt veel goed. De film is uitgebracht op DVD in de States door BCI Eclipse. De beeldkwaliteit van de print was heel goed, alleen is het jammer dat het niet in16:9 formaat was. Paul Naschy (Jacinto Molina) zorgt voor af voor een ludieke inleiding tot de film.

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Prima Spaanse giallo met een heerlijk flauw, puzzelachtig plot.

Mooi vrouwelijk schoon, toffe muziek en een stoere en tevens ietwat sukkelige Paul Naschy.

Een aantal erg ongeloofwaardige momenten, waardoor de film

bij tijd en wijlen zelfs grappig wordt.

4 Sterren!

avatar van Diekmans

Diekmans

Redelijk thriller/giallo, met irritante 'Vader Jacob'-muziek die blijft terugkeren in de film. Tevens who-dunit. Mooie vrouwen, maar misselijkmakende scene waarin varken gedood wordt, dierenleed ten behoeve van de film blijft voor mij not-done. Dierenliefhebbers u bent gewaarschuwd!

Ja joh,en om die reden kijk je ook naar exploitation films en niet naar babe Zonder die film was dat varkentje gewoon op zijn 100e gesneefd in een senior home.

Hoe dan ook:wederom een amarillo,wederom Naschy aka Molina,maar dit keer geset in het Zuidfranse platteland .Hoofdrolspeler Molina verzorgde ook het scenario,wat verklaart waarom hij opmerkelijk veel succes heeft bij de wijfjes(voor iemand met zijn uiterlijk,bedoel ik).Daaronder 3 zusters,van wie er 1 lam is,1verminkt en 1 nymphomaan.Dat geeft de film een schattige boodschap:ook minder bedeelden zijn geschapen als evenbeeld van de Godheid,en hebben recht op liefde.Vooral nymphomanen dan.

Dat eenmaal vastgesteld hebbende laten Aured en Molina de moraal voor wat die is en gaan over tot het zo expliciet mogelijk in beeld brengen van een paar aardige moordpartijen.De ontknoping is inderdaad door zijn stompzinnigheid hilarisch te noemen,al is deze deels geinspireerd door een Franse horrorklassieker,u weet waarschijnlijk al welke.

De soundtrack is cheesy op het absurde af.

Wat het belangrijkste aspect,de sleaze, betreft,moeten we helaas constateren dat het hier nogal tegenvalt.Veel meer dan de overigens prachtige boobs van de nymphomane krijgen we niet te zien.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Bloederige Spaanse riller in de typisch Italiaanse giallo-stijl.

3 vreemde zussen: één in een rolstoel, eentje met een kunstarm en eentje is nymphomaan.

Mooie setting om als ex-gedetineerde een baantje als concierge/love-interest te hebben.

Dan worden er in pure slasher-stijl ook nog een aantal blonde dames met blauwe ogen vermoord aangekondigd op de soundtrack door het prominent aanwezige "Vader Jacob".

Killer met handschoenen, verwijderde ogen, twist-ending, nymphomanen....de Spanjaarden doen hier niet onder voor de Italiaanse genre-genoten.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Diekmans schreef:

Dank je, heb ik hem dus niet voor niks door gespoeld, bijna niets is mij te gek maar ga niet lopen rotzooien met dieren.

Wat zal Midas Dekkers genieten van deze film zeg en dan doel ik op zijn liefde voor rood harigen.

Oja, ik moest bij deze film ook even denken aan de film ´The Beguiled´ van Don Siegel met Clint E.

Maar goed, prima film en op naar de volgende.

avatar van Noodless

Alle klokken luiden

Alle klokken luiden

Bim, bam, bom

Bim, bam, bom

Heerlijke soundtrack dat vaak terug komt tijdens de film. Het bepaalt de sfeer van de film en ook het moment dat de killer gaat toeslaan. Het verhaaltje biedt buiten de whodunnit heel wat vermaak zoals voldoende aanwezige spanningskracht, leuke kills, vrouwelijk schoon, de typische giallo kenmerken, verwijderde ogen, leuke wendingen en dus het voortdurende aanwezige liedje Vader Jacob.

Toegegeven het plot heeft ook heel wat mankementen zoals de clou van het verhaal dat toch wel vergezocht is en sommige stompzinnige toestanden zoals de vlucht van de ex-gedetineerde, maar dat weegt uiteindelijk niet op tegen de positieve punten. Ook de setting is leuk en niet te vergeten het concept rond de drie zussen : één in een rolstoel, eentje met een kunstarm en eentje is een nymfomaan die je ook bloot kan bewonderen en gezegend is met prachtige boezem. Paul Naschy (ook als Jacinto Molina bekend) speelt de hoofdrol en heeft het ook scenario geschreven. Niet al te bekend voor zijn goede films, maar heeft er heel wat op zijn palmares staan en ondertussen heb ik er een paar van gezien en deze weten me toch wel te vermaken. 7/10