• 9.369.673 stemmen

H6: Diario de un Asesino (2005)

Horror / Thriller | 92 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: H6: Diary of a Serial Killer

Oorsprong: Spanje

Geregisseerd door: Martín Garrido Barón

Met onder meer: Fernando Acaso, María José Bausá en Xènia Reguant

Gesproken taal: Spaans

Plot H6: Diario de un Asesino

"Come in, don't be afraid..."

H6 vertelt het verhaal van Antonio Frau, een seriemoordernaar die vrijkomt na 25 jaar opsluiting voor de gewelddadige moord op zijn vriendin. Het erven van een motel van een familielid dat hij niet eens kende ziet hij als een signaal, en hij neemt de taak op zich het verdriet te verlichten van zij die de wil hebben verloren om verder te leven. Hij neemt deze slachtoffers mee naar kamer 6 van het motel waar hij hen 'zuivert'...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van maurice32

maurice32

Seen by many as being even scarier than Hostel and the Saw films, H6 is an even more brutal and unrelenting trip into a dark and unforgiving place, where escape is not an option. After serving 25 years behind bars serial killer Antonio Frau is released, but far from rehabilitated. Told that he has inherited an old hotel from a relative he’s never met, Antonio takes advantage of his new home and sets about purifying society of those he considers ‘unclean’... Sick, twisted and utterly compelling, H6 is must-see film for committed horror fans. It will test your resolve and your nerves like no other film you’ve seen before! ( dvd description )

avatar van maurice32

maurice32

moet vrij hard zijn ... de spaanse texas chainsaw

avatar van IcU

IcU

maurice32 schreef:

moet vrij hard zijn ... de spaanse texas chainsaw

Eerder de spaanse Hostel (zie poster)

avatar van james_cameron

Lijkt absoluut niet op de hierboven genoemde films. Serieuzer en minder sensationeel van aanpak, maar helaas ook saaier en nogal statisch qua camerawerk. Degelijk gemaakt met een paar bloederige scenes, maar het script is voorspelbaar en de film kent geen verrassingen. Na het einde haalde ik mijn schouders op en was ik de film alweer half vergeten. Niet eng en niet verontrustend.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

ben het wel met James Cameron hier boven eens, alleen dat schouder ophalen niet. ik heb wel genoten, want ik hou wel van die "rustige" Horrors. ik geef hem een 3! want idd meeslepend was hij niet. wel goed!

avatar van Boeikens

Boeikens

Een zwak afkooksel van Hostel zonder de bijhorende martelscènes.

Schokkend??? Helemaal niet!!!

Eerder oersaai

Zelfs de meiden trekken op niets.

Zeer degelijk.

Best een kille horror die op ijzige wijze de slachting van een aantal vrouwen registreert. Probleemgevalletjes die binnengelokt worden, een tijdje meegaan als slaafje en daarna lustig in stukken gereten worden.

Barón doet best z'n best om het sfeervol in beeld te brengen, hij slaagt daar ook deels in. Kleurgebruik is zeker oké en bij momenten ook mooie shot, probleem is dat na halverwege de film de creatieve pot leeg is en er steeds hetzelfde getoond wordt. Het camerawerk in de beruchte hotelkamer is echt repetitief, wat jammer is.

Verder is de hoofdrolspeler ook iets te jolig voor de rest van de film, die een toch iets ijzigere sfeer probeert uit te stralen. Werkt wel op het einde, maar maakt de film toch iets vrijblijvender.

Toch is het best allemaal hard en kil wat er getoond wordt, alleen de (film)punch ontbreekt een beetje. Klein aanradertje voor de horrorliefhebbers, aangezien deze film toch best wat te bieden heeft.