Plot 1-Ichi
"How Ichi becomes the Killer. The movie is a pre-quel to Takashi Miike's Koroshiya 1 (Ichi - The Killer)."
In deze prequel van Ichi the Killer wordt Ichi gevolgd gedurende zijn schooltijd. Mr. Dai is de beste vechtjas van de school. Wanneer hij weer eens aan het vechten is staat Ichi er met een grote glimlach bij, genietend van het geweld. Dit tot irritatie van Mr. Dai. Ichi wordt door zijn medeleerlingen voortdurend belachelijk gemaakt. Echter, Ichi weigert zijn agressie de vrije loop te laten en weet zich in te houden. Net op het moment dat Mr. Dai, Ichi eens goed te grazen wil nemen begint een nieuwe student zijn eigen regels te maken. Na een gevecht met de nieuwe student blijft Mr. Dai als grote verliezer over. De nieuwe student heeft nu zijn pijlen gericht op Ichi, aangezien hij de enige lijkt die hem partij kan geven.
pascal83
dubbele toevoeging is verwijderd
Moet deze toevoeging ook niet verwijderd worden, de IDMB link laat immers een V (tussen haakjes) achter de titel zien.
Jordy
Nee hoor, er staan zoveel s-t-v films op de site. Alleen bij die films wordt niet gegarandeerd dat ze goedgekeurd worden, heb bv. geen zin in een tape met de sporthoogtepunten ofzo.
WhiteWizard
Zo'n kunstzinnig film... zet je an het denken op het einde je snapt er echt helemaal nix meer van.. of ten minste ik ging twijfelen.. Maar ja de film had wel stYlo..
Dopke
Wat een loze film. We leren absoluut niets nieuws over Ichi. Dat hij een soort Bruce Banner is dat af en toe in de Hulk veranderd wisten we al, maar de hoe, wat, waarom ervan blijft in het duister tasten. Daarbij komt nog kijken dat het amateuristisch spel en regie niet bepaald om over naar huis te schrijven zijn. Alle geniale elementen van Ichi the Killer zijn gereduceerd tot een of ander niemandsdalletje waarbij zelfs een episode van DBZ meer inhoud bevat.
Positief is wel dat Ichi weer door dezelfde persoon gespeeld wordt en de film met zijn korte duur best vermakelijk blijft. Maar er zijn hordes films waar je je tijd beter aan kunt besteden.
Dopke
Vlak na deze film heb ik Ichi the Killer the anime bekeken dat wel daadwerkelijk een volwaardige pre-quel is op Ichi the Killer. We leren wat zijn kinderlijke uitspattingen van doen zijn, zijn ongetemde sexuele driften jegens geweld en andere factoren die je in een pre-quel verwacht.
Ik raad degenen die van plan zijn deze film te bekijken dan ook aan om eerst de anime te kijken. (Heb hem zelf via Donkey gedownload) De film wordt dan een vermakelijke aanvulling op de Ichi legacy ipv de loze en inhoudsloze hap dat het anders zal zijn.
Chr.s
Ik raad het ze niet aan, waardeloze anime. Had voor mij absoluut geen toegevoegde waarde.
Dit is in ieder geval rotzooi.
Hoe iemand dit ooit kunstzinnig kan noemen ... less than no budget filmpje, menig vakantiefilmpje ziet er professioneler uit.
Over de waarde van een prequel spreek ik me niet uit. Interesseert me verder niks, de ontstaansgeschiedenis van Ichi. Heeft verder ook weinig belang lijkt me. Enkel degelijke scenes in deze film, maar het baggergevoel overheerst wel heel nadrukkelijk. 1*
danuz
Erg raar. Tijdens het kijken naar deze film dacht ik echt dat dit Ichi The Killer was. Ik kon me totaal niets voorstellen bij de posters die ik hiervan zag. Pas bij de aftiteling zag ik 'Ichi 1' staan en daagde het me dat ik een totaal andere film gezien heb
Nu ik ook logisch nadenk heb ik Asano nergens gezien...
Tja, het was allemaal nogal loos, het geweld deed me niks, etc. In ieder geval voorbereid op Ichi The Killer, misschien pakt die ietsje beter uit , alhoewel me verwachtingen daarvan niet echt hoog zijn..
danuz
Ja weet ik veel, ik dacht dat het een soort weirde stijl oefening was ofzo
Begreep alle goeie reviews enzo ook niet.. Kan gebeuren, denk ik dan maar
De echte Ichi is een pak beter, maak je daar geen zorgen over, al blijf ik het één van Miike's mindere films vinden. Er valt in ieder geval een pak meer te lachen
Maar met positieve reviews van die film valt het wel mee. Vooral enkele fanatici die veel lawaai gemaakt hebben.
danuz
Wat me bij Ichi opvalt, is dat veel mensen die voor de rest totaal niet thuis zijn in de wereld van film, de machtige wereld, hem wel kennen. Vrienden van mij die voor de rest geen Aziatische films kijken kennen deze wel, om zijn explicite geweld.
Om mee te kunnen praten moet ik hem wel zien natuurlijk
Mr Confused
Boxen, klaarkomen, huilen, klaarkomen, boxen,.... Nee, sorry deze Japanse film kon mij helaas niet boeien en ik ben nog thans een liefhebber van de wondere wereld van de japanse film. Kijk maar naar mijn aziatische films.
Miike Takashi zegt op de dvd dat hij jaloers is op de simplisiteit van de film maar nu weet ik niet of dat hij dit meent of dat hij Masato Tanno in zijn gezicht aan het uitlachen is. Kijk en oordeel zelf.
kalashnikovboy
Ik heb nog steeds totaal geen idee hoe deze film is. Ik heb Ichi the Killer een tijd geleden al gezien, maar ben toch wel benieuwd naar deze ''prequel''.
Moet maar eens een keer op zoek gaan naar deze film.
Bottleneck
Een verhaal dat gaat vervelen, vooral dat botbreken waar je eigenlijk niets van ziet. Af en toe wel wat leuke editing, stills en muziek, maar sommige gevechten zijn echt te nep. Denk dat je deze Ichi beter los kan beoordelen want als prequel van Ichi the Killer heeft dit weinig om handen

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

Goed beoordeelde dramaserie 'Rivals' krijgt een tweede seizoen dit jaar: wat weten we erover?

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

La Vie d'Adèle
Drama / Romantiek, 2013