Chorakhe (1980)
Met onder meer: Angela Wells
3,5 (601)
Gesproken taal: Kantonees
Plot Chorakhe
"From The Slimy Depths Of The Ocean… Nature Explodes With Savage Fury!"
Een rustig dorpje wordt geterroriseerd door een grote krokodil. Dokter Akom en Dr. Roger's perfecte familievakantie krijgt een nare wending wanneer er drie van hun geliefden plotseling verdwijnen. Als de lichamen gevonden worden, doen de beide doktoren een autopsie en komen tot conclusie dat dit het werk van een krokodil is.
Ravenstein
"Crocodile" is geen amerikaanse film, maar een thaise.
Dat verandert niets aan het feit dat dit een verschrikkelijke film blijft.
Van begin tot eind is de film een beproeving, zo ontzettend slecht en saai is het allemaal. Zelfs de actiescenes en scenes met de krokodil zijn niet leuk in al hun "knuddigheid". En ik hou enorm veel van knuddigheid in een film! Daarom ben ik ook zo'n fan van oudere Godzilla-films en "worst of the worst"-films.
Je zou er van verschieten, maar ik heb de film volledig uitgekeken. De finale is een regelrechte rip-off van de sublieme tweede helft van "Jaws", maar dan 1.000.000.000 minder goed.
Ik geeft de film 1 ster uit medelijden.
Ravenstein
Jaren geleden heb ik de videocassette heel goedkoop gekocht in videotheek LP in Willebroek.
Daar heb ik veel van de pulp gehuurd/gekocht die ik gezien heb.
sharky
Daar heb ik veel van de pulp gehuurd/gekocht die ik gezien heb.
Misschien een gek vraagje, maar verkoop je sommige van deze pulpfilms ook? Ik ben gek op monsterfilms ook al zijn ze mateloos slecht
xangadix
Hier is echt bijna niet doorheen te komen. En ik ben wat gewend...
FatMike
- 1976 stemmen
Ik hou echt erg van troep. Ik hou heel erg van troep dat een graantje mee willen pikken van eerder gemaakte kaskrakers.
Directe rip-offs waar ik van hou zijn o.a. Seytan en The house of Exorcism. De eerste is gewoon de Turkse versie van The exorcist,
bijne scene voor scene nagebootst. De tweede kwam in hetzelfde jaar uit als The exorcist, maar onder een andere naam:
Lisa and the devil. Toen The exocist een succes bleek, heeft men nog maar wat scenes toegevoegd waarin een bezeten meisje met regelmaat een priester verbaal mishandeld en flink smerig doet met snot, kots en slijm. Werkelijk prachtig!
Crocodile is een zwaar mislukte Jaws rip-off.
Daar waar de muziek bij Jaws fantastisch is, is de muziek bij Crocodile aanwezig, constant aanwezig leidend tot iritatie.
De diepgang van de karakters in Jaws is voor een bigbudget exploitatiefilm fenomenaal!
Ieder figuur in Crocodile is totaal ongeloofwaardig.
Zucht...
En dan toch 3 sterren geven?
Heerlijk dat meerdere dorpjes worden vernietigd door een uit de kluiten gegroeide krokodil als een soort wraak van de natuur op de mensheid. Heerlijk dat die meerdere dorpjes steeds dezelfde scenes zijn, maar dan in andere volgorde.
Prachtig dat de krokodil zo sterk is dat ie uit het water kan springen en kan zweefduiken over een visserssloep van ongeveer 4 meter hoog, inclusief kajuit.
Heerlijk die troep, maar deze is wel erg op 't randje.
FatMike
...Jaws een bigbuget exploitatiefilm? Ik heb inderdaad geluisterd naar een 50 minuten durende lezing van Samuel Z. Arkoff!
movielou
slechte film zeg! echt bagger ik vind eerlijk gezegd crocodile van jaar 2000 nog beter.
1,5
movie acteurs
Geinige pulp horror film. Voor de rest wel weinig bijzonder maar dit oude 1981 filmpje krijgt van mij toch gewoon een 2,5 omdat ie zo lekker fout is.
stephan73
Een Thaise krokkodillenfilm had ik nog niet gezien, maar ik had wel een idee wat me te wachten stond. Een (eerder) lachwekkende rip-off van Jaws, met fantastische scenes waarin een dorp vernietigd wordt.
Dat deze film ook nog eens zo laag wordt beoordeeld was ook wel te verwachten (alleen waarom FatMike hem zo laag waardeert is me een raadsel).
Heerlijke jaren '80 troep voor de liefhebber van wansmaak films!
Voor de kiezen.
Een van de meest verschrikkelijke rip-offs van Jaws is deze ‘Giant Crocodile’. Een amateuristisch aandoend pulpwerkje, waarbij de slachtoffers van een uit de kluiten gewassen en zeewaardige krokodil vooral druk rondspartelen en bloed spugen. Nepper dan nep uiteraard. Hoofdzakelijk het inzoomen op een oog van het beest, afgewisseld met afgrijselijke special effects, is wat de kijker het meest voor de kiezen krijgt. De poster of de hoes van de VHS of DVD bieden meer vermaak dan dit gedrocht van maar liefst anderhalf uur daadwerkelijk uitzitten.
Wie niet vies is van een beetje B-vermaak rondom krokodillen, kan beter zijn of haar heil zoeken bij die andere film uit hetzelfde jaar: Alligator.
Slecht
Beertje45
Ik herinner dat ik de film ooit zag in een Brugse bioscoop, die helaas verdwenen is. De filmaffiche, niet dezelfde als hierboven afgebeeld, vermelde destijds "Nog bloederiger dan jaws", een periode in mijn jonge jaren dat ik daar blidelings intrapte. Ik zou toch de film eens willen terugzien, al is het maar uit pure nostalgie!

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?
crocodiledierlijke aanvalhorrorreptilegiant animalchild killed by animalanimals gone wild