• 9.372.898 stemmen

Geregisseerd door: Ricky Tognazzi

Met onder meer: Claudio Amendola, Ricky Memphis en Gianmarco Tognazzi

Gesproken taal: Italiaans

Plot Ultrà

De 'Brigatte Veneno' is de naam van de fanatieke aanhang van AS Roma. Hun volgende wedstrijd is het prestigeduel tegen Juventus uit Turijn. Principe, de voormalige leider van de groep is zojuist uit de gevangenis vrijgelaten en ontdekt dat zijn beste vriend Red niet alleen de groep, maar ook zijn vriendin heeft overgenomen. De rivaliteit tussen de twee wordt groot en dit heeft gevolgen in de confrontaties van de groep met de vijandelijke Ultras.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Mooie film over een groep A.S. Roma hooligans op weg naar Turijn. ***^

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Jeugd sentiment!

avatar van bvvlerken

bvvlerken

Waar kan ik deze film krijgen !!!

Zoek al tijden naar deze!!!

avatar van NvK

NvK

same here, heb hem ooit wel eens op canal+ gezien dacht ik. en vond hem geweldig. zou ook graag willen weten waar die te verkrijgen is..

avatar van Boothead

Boothead

Valt vies tegen. Meer valt er niet over te zeggen.

avatar van decicco

decicco

Waar is deze film te koop?

avatar van niles

niles

deze als kleine snotbel ooit eens gezien. maakte toen best indruk op me. vraag me af of dit nog het geval is of dat het aan de leeftijd lag.. dringend nog eens terugzien !

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Voor alle Hooligan films in Engeland was Italie toch nog even voor met Ultra. En ook dit is weer een lekker bikkelharde en realistische film. Prima acteerwerk en interessante personages en uiteraard ook geen film die het alleen maar om de rellen doet. De grootste gedeelde van de film bestaat uit de treinreis van Rome naar Turijn in wagons die overgeladen zijn met supporters en hooligans, plus het kleine broertje van Principe, die al op jonge leeftijd word wijsgemaakt met het uitzichtloze supporters leven. De hele treinreis had ook zo zijn boeiende momenten en onthullingen van personages.

Pas tegen het einde krijgen we een fikse rel voorgeschoteld die ook nog overtreffend neergezet is en ook voor sommige fataal aflopen. Ook dat hele feit dat Red per ongeluk zijn vriend neersteekt en dan tegenover zijn maten moet beweren dat een tegenstander dat heeft gedaan was ook vrij hard, vooral de comfrontatie erna.

Verder een hele goede hooligan film alweer. Ook de Italianen kunnen der dus wat van naast de Engelsen. De typische jaren 80 actiefilm synth pop muziek had een geinig achtergrondje.

Prima.