• 9.381.546 stemmen

O Caminho das Nuvens (2003)

Alternatieve titel: The Middle of the World

Oorsprong: Brazilië

Geregisseerd door: Vicente Amorim

Met onder meer: Cláudia Abreu en Wagner Moura

Gesproken taal: Portugees

Plot O Caminho das Nuvens

Verhaal van een familie die dwars door Brazilië fietst om in Rio de Janeiro betaald werk voor de vader en een beter leven voor allemaal te vinden. Ze beginnen hun reis in het binnenland van Paraíba in het verarmde noordoosten. De obstinate, analfabete vrachtwagenchauffeur Romao voelt dat het zijn lot is om duizend real per maand te mogen verdienen -een behoorlijk bedrag naar Braziliaanse maatstaven. Romao heeft dat bedrag nodig om zijn vrouw Rose en vijf kinderen, inclusief een opstandige tiener en een baby, te onderhouden. Geobsedeerd door dit idee gaat de familie op vier fietsen op weg. In zes maanden tijd leggen ze 3200 kilometer af, lijden honger en dorst, ontmoeten onverschilligheid en solidariteit en leren vreemde religieuze gebruiken en uitbundige feesten van het onbekende Brazilië kennen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van francorosso

francorosso

Mooie film, vooral als je van brazilie en fietsen houdt.

avatar van FisherKing

FisherKing

Begon aardig, maar naarmate de film vorderde ging ik me steeds meer aan de hoofdrolspeler (die eikel van een vader) ergeren. Vond het ook compleet verzanden in niets. 2*