• 9.373.522 stemmen

El Cid: La Leyenda (2003)

Animatie / Avontuur | 90 minuten

Met onder meer: Manel Fuentes, Sancho Gracia en Carlos Latre

Gesproken taal: Spaans

Releasedatum: 14 oktober 2004

Plot El Cid: La Leyenda

Rodrigo leidt een onbezorgd leven aan het hof van Castilië. Als goede vriend van kroonprins Sancho, de toekomstige koning, ziet z'n toekomst er fantastisch uit. Maar wanneer de oude Koning Fernando sterft en ook Kroonprins Sancho wordt vermoord, stort Rodrigo's wereld in. Alfonso, Sancho's broer, wordt immers koning en Rodrigo wordt verbannen uit Castilië. Vastbesloten om zijn reputatie te zuiveren, verzamelt Rodrigo een handvol trouwe vrienden rondom zich. Samen met hen zal hij ten oorlog trekken tegen de gehate Ben Yussuf, de aartsvijand van Castilië...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Rodrigo Díaz de Vivar (voz)

Jimena Díaz (voz)

Conde Gormaz (stemrol)

Urraca de Zamora (voz)

Ben Yussuf (voz) / Conde Ordóñez (voz)

Garcés (voz)

Diego Laínez (voz)

Sancho II de Castilla (voz)

Alfonso VI de León (voz)

Fánez (voz)

avatar van pascal83

pascal83

Dit is het eerste werk, van drie, dat binnenkort uitkomt van de Spaanse tekenstudio Filmax Animation, de trailer voorspelt een leuke animatiefilm.

Maar de film die hierna word uitgebracht lijkt vooralsnog de beste van de drie; Nocturna (zojuist toegevoegd).

De trailer hiervan vind je ook de site van Filmax Animation.

Van de derde film, Pinocio 3000, is helaas nog geen trailer, maar de eerste screenshots voorspellen veel goeds.

avatar van Film Pegasus

Teleurstellende film. Het verhaal doet men veel denken aan Prince of Egypte maar dan minder goed. En de tekenstijl is teveel computer, zodat het niet steeds aangenaam is om te kijken. Dit had veel beter gekund...

avatar van Nelusje

Nelusje

Het verhaal is legendarisch, de tekenfilm neit duidelijk voor kinderen en ook niet echt spectaculair. Zo wordt het verhaal niet onthouden en dat is jammer.

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

pascal83 schreef:

De trailer hiervan vind je ook de site van Filmax Animation.

Tijdens het kijken van de film kreeg ik al het idee dat de stijl van de figuren enigzins overeenkwam met die van de personages uit Nocturna (zeker de Herder). Helaas haalt deze film het niet qua originaliteit in vergelijking met Nocturna.

Over El Cid; tja wat moet je hiervan vinden.

Officieel is de film voor alle leeftijden, maar het mist vooral de humor om een geschikte film voor kinderen te zijn. De das biedt nog enigzins een lichte ondertoon, maar daar blijft het helaas ook bij.

De film heeft een vrij serieuze ondertoon, maar de achterliggende motieven blijven achterwegen (met name die van de "bad-guys"). Maar helaas om het geheel een goede film te maken, zit er te weinig diepgang in het plot. De animatie stijl is oke, waarbij de locaties nog het beste uit de verf komen.

Ik denk dat het verhaal veel meer potentie had maar het resultaat blijft hangen tussen een kinderfilm en een "serieuze" animatie verhaal.

Nu zie ik net dat ik de "cut-version" heb gezien, die slechts 81 minuten duurt; dus misschien dat de volledige versie wel iets meer te bieden heeft wat het plot betreft. Maar dan blijft het tekort aan humor nog steeds een sterke minpunt aan deze film.

avatar van K. V.

K. V.

'k zag deze liggen in de bib, maar hij deed me niet echt een belletje rinkelen, dus eens bekeken. 'k vond het vooral een volwassen tekenfilm die eigenlijk ook gewoon verfilmd kon worden, want echt speciale (sprookjesachtige, pratende dieren, ...) dingen zitten er niet in.

De film is ook niet echt voor kleine kinderen. Niet dat het griezelig of zo is, maar er wordt nogal veel in gepraat en is eerder serieus van toon. Het is dan ook eerder een soort epische/historische avonturenfilm.

De stemmen (Engelstalige versie) vond 'k minder bij de personages passen.

Visueel zat het wel snor. Een 2D film met hier en daar wat computeranimatie. Het zag er wel mooi uit.

Het verhaal vond 'k wel minder meeslepend. Niet slecht, maar 'k vond het nu ook niet waw, misschien moest het allemaal nog iets meer uitgewerkt zijn.

'k vond hem wel eens het bekijken waard, maar 'k hoef hem wel niet meer terug te zien. Prima om eens mee te pikken als ze hem op tv of zo uitzenden. De film is zoals eerder gezegd niet echt om met kleine kinderen naar te kijken.