• 9.372.151 stemmen

Met onder meer: Adrian Dunbar, Florence Hoath en Keira Knightley

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Innocent Lies

"The truth is deadly"

Het is 1938 wanneer een Britse detective een Franse kustplaats bezoekt om de dood van een collega te onderzoeken. Verdacht is al snel een Britse familie die nogal wat 'lijken in de kast' blijkt te hebben.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Matig filmpje. Soi

avatar van gauke

gauke

Langdradig zogenaamd psychologisch filmpje, maar zonder hart, met nutteloos monotoom gezwets en veel omheen gedraai en ook nog eens een regisseur die zich o zo belangrijk vindt.

Niet aan beginnen.

Fransman

Ondanks het vernietigende commentaar van gauke (wiens kijk op films in hoog schat) misschien toch interessant om deze film eens te bekijken. Al bevindt gauke zich in goed gezelschap: ik heb nergens ook maar iets positiefs over deze film gelezen. Toegegeven, het is geen goede film. Het scenario rammelt, het verhaal is vaag en onduidelijk, er wordt niet echt sterk geacteerd, de tijd waarin het speelt, vlak voor de oorlog, is ook niet echt zichtbaar.

Maar er zijn ook pluspunten. Zo is daar de nog jonge Keira Knightley, toen al een lust voor het oog. Het verhaal speelt zich grotendeels af in een wonderschoon, modernistisch huis ergens aan de kust van Bretagne (Morbihan). Zou dat huis graag eens met eigen ogen zien. Die kust heeft altijd iets speciaals, iets verlatends, op de grens van desolaat, vooral als het weer slecht is, en dat is het daar vaak. Het gaat om een rare familie, waar van alles mee aan de hand is. De zogenaamde detective (Adrian Dunbar) voelt zich aangetrokken door Keira Knightley (ja, wie niet), maar een plaatselijke politieagente, die zich opwerpt tot z'n assistente, heeft duidelijk een oogje op hem. Het draagt bij aan de broeierige sfeer. Want dat is het goede woord: het is een broeierige film, Met een vreemd slot. En met mooie auto's. Uit 1938.

Fransman

Moet nog even iets rechtzetten. Keira Knightley speelt de jonge Celia als kind. De Celia waar Dunbar voor valt wordt gespeeld door de mooie Gabrielle Anwar, die trouwens wel wat weg heeft van Keira Knightley zoals ze nu is. Verwarrend dus. Verder was ik vergeten Joanna Lumley te noemen in de rol van Lady Helena Graves, toch altijd weer een feest om naar te kijken. Het is trouwens niet zo dat die vooroorlogse sfeer ontbreekt. In tegendeel. Die is fraai in beeld gebracht door de kostuums, de sfeer van de naderende oorlog met de militaire transporten en de muziek van Charles Trenet: het mooie 'Que reste-t-il de notre amour'. En ze rijden nu eens niet in een Citroën Traction Avant, maar in een Peugeot 402 berline, met z'n achter de grille geplaatste koplampen. De fotografie is trouwens oogstrelend, zeker van dat kustplaatsje, dat helaas niet genoemd wordt. Het verhaal is gebaseerd op een roman van Agatha Christie.

Fransman

Weet je toevallig of/waar deze film te koop is op dvd of blu-ray? Het is de enige film met Keira die ik nog niet heb...

Zwolle84

Met dank aan Fransman nu ook eindelijk het ontbrekende puzzelstukje in m'n Keira Knightley-verzameling gezien. Het is een piepklein rolletje en ze was nog erg jong (ze oogt jonger dan 10, wellicht al vóór 1995 opgenomen?), maar toch leuk om het begin van haar carrière eens te zien.

De film zelf vind ik minder interessant. Het sfeertje is nog wel oké met die warme beelden, maar het thrillerplot kon me niet interesseren.

Desondanks leuk om gezien te hebben.

Fransman

Glad to be at help Zwolle84. Maar je hebt gelijk, het plot is slecht uitgewerkt. Maar ik vind de cinematografie oogstrelend en Sophie Aubry als Solange, ach hoe zeg je dat, une tresor?

Zwolle84

Cinematografie was mooi inderdaad, Fransman. Vond die oudere Celia Graves trouwens in bepaalde shots als twee druppels water op Alicia Vikander lijken.