Wishcraft (2002)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Richard Wenk en Danny Graves
Met onder meer: Michael Weston, Alexandra Holden en Meat Loaf
Plot Wishcraft
"Be careful what you wish for."
Een jonge student krijgt een bijzonder geschenk toegestuurd. Een stierengeslachtsdeel met daarbij een brief die hem drie wensen toelaat. Hij wil dat de knappe Samantha op hem verliefd wordt. Dat lijkt ook te gaan gebeuren, maar er vallen plots ook doden.
Brett Bumpers
Desiree
Detective Jeff Bauer
Dad Bumpers
EmDee
Zijn dit de hoofdrolspelers?
Op de poster staan hele andere namen.
Queto Yurlunyur
De namen op IMDb staan soms (afhankelijk van indeling aftiteling) alfabetisch, wat betekent dat de grootste rollen niet per se bovenaan staan. In dat geval liever de namen op de poster overnemen (maar met de spelling volgens IMDb).
Boerke
Redelijk goed, best wel humor hoe de mensen worden omgebracht en verassende dader.
Ik persoonlijk vond dit echte horror pulp waar al zo veel van te zien is.
snoezelke
zwak filmpje,simpel 13 in een dozijn teenyhorror verhaaltje met erg flauwe humor en totaal onspannende moordscenes.
een film voor kinderen van 14 die door kinderen van 14 gescenariseerd lijkt.
en totaal voor de hand liggende voorspelbare dader,als je de tagline op de poster leest weet je na 5 min reeds wie de killer is,nicely done
1 sterretje omwille van paar lekker lachwekkende scenes die daardoor nog een zeker fungehalte hebben.
Horrorfanaat
Verfrissende Horrorfilmpje met een zeer verrassende dader. De spanning wordt goed opgevoerd. 3,5 ster
kelu
Waar blijft het IQ tegewoordig
. Dit is een film die je moet kijken als je de humor kant van horror wilt zien.
henkula
Klinkt als wishMASTER
?
dat is zo, maar die fims zijn niet zo 'braaf' als deze.
SuperSideSwipe
Een verhaal die eigenlijk nergens op slaat. Een soort slasher film, waarbij totaal geen aandacht wordt besteed aan de nodige achtergrondinformatie van de totem. Ook gebeuren er nog een paar andere dingen waar geen verklaring voor wordt gegeven. bijvoorbeeld waarom die ene vent vrijwillig alle moorden bekent en zo graag voor alles op wil draaien
Tegen het eind wordt het allemaal dan weer in zo een zwakke speach toegelicht hoe en waarom het zo is gegaan.
Een film bezaaid met teveel fantasie elementen, die het geheel nogal ongeloofwaardig maken.
Cast vond ik opzich wel aardig, vrij aparte en redelijk goed gecaste acteurs, vooral Alexandra Holden was een pluspunt.
Al met al, mede door toch hier en daar mooie moordscenes een:
3,0
vrij normaal en niet speciaal
toch omdat er vrij leuke scenes zijn
Don_Mat
Leuke wegkijker. Een echte slasher die je kijkt met vrienden. 4 * voor die enorm knappe Alexandra Holden
zjandannybob
deze film is echt komisch, kijkt leuk weg grappig verzonnen, je moet wel een beetje van onzin houden.
The Scorcher
Film met verschillende genres en een verborgen moraal.
hha__
Echt deze film krijgt van mij een 4,5 ster
En gy verdient het ook. Ik las hier dat de dader voorspelbaar was
echt totaal NIET ! Ik vond het super goeie films.
Gij zat super goed in 1. Echt deze film is SUPER !!
Beetje 'scream' achtig . Alleen is het wat beter
en de dader beter voorspelbaar dan "scream'
Scheurleer
Niet briljant, maar ook niet heel slecht. Her en der waren scenes geleend van andere films (Freddy Kruger reeks). Toch nog wel vrij onverwachte momenten en originele moorden.
Minpunt: niet uitgewerkte verhaallijnen waardoor die als los zand in de film voorkwamen.
Elineloves
Grappig filmpje. Het begint eigenlijk al met alle clichés die maar denkbaar zijn. Mooie, blonde populaire stoot krijgt bijles van de school-nerd, die natuurlijk tot over zijn oren verliefd is.. En zij het het IQ van een druif en is blij dat ze haar eigen naam kan spellen. Als je daar doorheen komt, kun je de rest van de film ook aan.
Dit kippige blonde grietje kende ik nog uit Friends, waar ze ook al een soortgelijke rol speelde. Ze slaagt er goed in om haar personage zo oppervlakkig mogelijk te maken. Idem dito voor de rest van de cast. Vervelende jongelui die telkens toch de verkeerde keuzes maken en dan lopen te miepen.
Maar, als je van die onzin houdt, is het best leuk hoor. Genoeg cheesy kills en schrikeffecten die je van een kilometertje of 4 voelt aankomen. Verstand op 0 en dan kun je af en toe nog eens grinniken.
Marvinleeaday
Half puntje extra omdat mijn gebruikersnaam meespeelt. Bij de aftiteling stond Michael Aday, dacht eerst dat het de broer van Marvin Lee was maar het blijkt dat hij in 2001 zijn naam in Michael heeft veranderd, toch weer wat geleerd!
Clapboy
Goede slasher met een wensthema. Ook de gore effects en killer waren leuk gedaan en het had ook wat erg grappige momenten. Vermakelijke slasher met Meatloaf in een rolletje.
blondiefilmfreak
Toch wel een aardige teen horror.past in het rijtje SCREAM.slecht is het allemaal niet,de film is net uit te zitten.een paar aardige kils,maar spannend word het nergens.toch heb ik me er wel mee vermaakt.
joolstein
Oh. Dit was nog een best aardige tienerhorrorfilm, weinig origineel maar vakkundig werkt het de bekende momenten af. Middelbare scholier Brett Bumpers ontvangt een gemummificeerde stierenpenis per post, die de ontvanger drie wensen zou laten vervullen. Ja je lees het goed! Een wens-vervullende stierenpenis-totem en geen apenpootje!
Tja... hormonen van een puber jongen dus de verlegen tiener wenst dat Samantha, het mooiste meisje van zijn school, op hem verliefd wordt! (geef hem geen ongelijk want Alexandra Holden is hier een schatje) Na zijn eerste wens beginnen tieners rondom het verliefde stel op inventieve wijze aan hun einde komen. Wat de film helpt is een luchtigheid en speelsheid die vaak ontbreek in dit soort subgenre-pogingen. Neem daarbij een moordenaar die enigszins interessant was, een paar goede sterfscènes, een wending die enigszins werkt en het gebruik van praktische effecten in plaats van CGI.
Oké de film is gericht op tieners dus de kills die we krijgen zijn wel beperkt en tam qua gore. Het snijdt weg net na dat er teveel bloed gaat vloeien met een witte flits maar ze zijn wel pittiger en vermakelijk inventief! Het wordt ook allemaal geholpen door enkele leuke uitgebreide cameo's van Meatloaf als de detective die de moorden onderzoekt en Zelda Rubinstein als een brutale lijkschouwer. Best aangenaam stukje tienerslasher-onzin!
Boeikens
Men neme een vleugje Aladdin en een snuifje Scream, giete het in een tienerjasje en daar heb je dan deze goedkope Wishcraft.
Vrij saai, veel te braaf en een belachelijke ontknoping.

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix

Body Count
Actie, 1998

The Hitcher II: I've Been Waiting
Horror / Thriller, 2003
middelbare schoolmoordoutcastslasherwishes come truetotem popular girl