Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Thomas Jane, Ashley Taylor en Deborah Kara Unger
Gesproken taal: Engels en Afrikaans
Bekijk via Prime Video
Plot Stander
"Good cop. Great criminal."
In de vroege jaren '80 heeft politieagent Andres Stander genoeg van de apartheid, crisis en armoede in Zuid-Afrika, en besluit in een vlaag van gewetensnood dat hij iets moet gaan doen. Dit doet hij echter op een ongebruikelijke manier: door samen met zijn compagnons Alan Heyl en Patrick McCallhet, banken te gaan beroven, gehuld in de meest fantasierijke vermommingen.
Andre Stander
Sergeant Smit
Sharmiane
Ed Janis
donnie B.
Enig idee of deze nog een bioscooprelease krijgt in Nederland, of wanneer die op video / dvd uitkomt??
Diesel
-hugo-
Van af 29-03 te huur bij videoland. zeker leuke film, heb er van genoten
skapig
Van af 29-03 te huur bij videoland. zeker leuke film, heb er van genoten
Elke videotheek in nederland mag hem pas vanaf de 29/3 verhuren
ex_uva
slecht, ik ga hem niet kijken hoewel ik hem iin mijn onmiddelijke bezit heb. ik heb nu al een punisher-deja-vu, belooft weinig goeds...
donnie B.
Had alleen iets meer spanning verwacht en was redelijk langdradig... zal hem niet snel nog een keer kijken 2,5 *
ijsbeerpuma
Langdradige film.
Heeft ons weinig kunnen boeien omdat het verhaal niet uitgewerkt is.
Ik vraag mij af wat de apartheid in afrika ermee te maken heeft dat hij die bankovervallen doet.
Goed gefilmd en gespeeld, maar het is moeilijk om mee te leven met de hoofdpersonen. Het verhaal is redelijk onvoorspelbaar, maar uiteindelijk biedt het geheel toch te weinig verrassingen en originaliteit. Een aantal sterke scenes zorgen ervoor dat de film overeind blijft, maar het resultaat is middelmatig.
mkok
Apartheid in Afrika ,.. Zuidafrikaans is altijd leuk om te horen... "owh ,.. ik heb een trauma dus dan ga ik maar een bank overvallen"
Eigenlijk zit je naar 2 films in 1 te kijken,..
sinterklaas
Hele mooie film met een beetje geschiedenis over de appartheid. Nu kon je aan deze film wel een beetje zien hoe het allemaal was toen. Het verhaal is wel standaard maarja... als je een waargebeurd verhaal wil verfilmen...
Tom Jane speelde erg leuk als Stander. Ik zat vanaf het begin tot het eind geboeit te kijken. Ik heb al jaren iets met Zuid-Afrika en dat is ook de reden dat ik deze film heb gekocht en het was zeker de moeite waard. Er gebeurt gewoon veel in deze film en het komt vooral op gang als Stander uit de gevangenis ondsnapt en samen met zijn 3 medegevangenen een rooftocht maken door Zuid-Afrika. Er zaten ook voldoende actiescene's in dus een liefhebber van actie komt hierbij ook aan zijn trekken. Drama zit er ook in. Het einde was ook erg mooi en uitgebreid.
En die soundtrack bij het begin en aftiteling van de film, welke muziek is dat? Want ik vond het wel een mooi nummer.
mister blonde
Sterke misdaadfilm die veel meer is dan de Heist film die het op het eerste gezicht lijkt. De film heeft wat te vertellen over de apartheid, maar het blijft wel erg aan de vlakte. Voordeel daarbij wel, is dat de zwarte bevolking niet als zielig en onderdrukt wordt neergezet, want dat kennen we nu wel.
Het is vooral een film over een man die zichzelf opnieuw zoekt en maar niet vindt. De komische inslag gecombineerd met behoorlijke sterke prestaties en veel sterke momenten werkt goed. Beter dan veel films van de laatste jaren die iets dachten te zeggen over de situatie in Afrika (Blood Diamond, Last King of Scotland). 3,5 sterren.
trebor
Aardige film. Boeiend tot het einde.
Hoe een man met zichzelf in de knoop kan zitten en dan maar bankovervaller wordt.
De enige mogelijkheid voor hem om met zijn geweten vrede te krijgen zit in de laatste 5 minuten.
darko78
heb de film zelf nog niet gezien maar ben wel benieuwd weet dat het een waar gebeurt verhaal is en ja die kun je niet spanneder maken dan het is behalve natuurlijk als het om titanic gaat maar ga hem zeker kijken en zal dan mijn cijfer geven en comentaar ben eg benieuwd heb de teaser en trailer gezien en ziet er wel goed uit en de gemengde commentaar maakt me nog nieuwschieriger dan ik al ben groeten darko
Gert P
Vond hem niet tegen vallen en zeker niet voor 1 euro.
Was wel iets te lang maar spannend genoeg voor een kleine 2 uurtjes vermaak.
lecks-almelo
leuk filmpje, alleen wel iets te veel bankoverervallen.
Wel raar dat dit echt gebeurt is. Zoals ik bankovervallen ken is dat je met schietende pistolen binnenkomt rennen en iedereen moet gaan lichen
Ervaring?
Gert P
leuk filmpje, alleen wel iets te veel bankoverervallen.
Zo'n lage waardering en dan in je top 10 zetten?
lecks-almelo
ja, maar zoals je ziet heb nog niet zoveel film's gezien, waarschijnlijk is hij er weer uit als meer films gezien heb
GinolaEHV
Zeer aardige film over een agent die op zijn eigen manier berouw toont over en ten tijde van het Apartheidsregime.
De film kent een goede opbouw tot aan het moment dat Stander in de gevangenis belandt. De gevechten met de zwarte opstandelingen zijn mooi gefilmd en de bankovervallen zijn vermakelijk om te zien.
De scènes in de gevangenis zijn daarop weinig interessant en met de ontsnapping zelf maakt de regisseur er zich gemakkelijk vanaf.
Hierna gaat de film eigenlijk verder waar het voor het gevangenis-gedeelte was gebleven. Alleen nu overvalt Andre niet alleen, maar samen met twee andere ontsnapten banken. Deze scènes zijn wederom vermakelijk, maar ook erg ongeloofwaardig. De simpele manier waarop de drie steeds wegkomen wordt op een gegeven moment een klein beetje irritant.
Voorts is het zo dat de relatie tot het Apartheidsregime helemaal ondergesneeuwd raakt. Terwijl juist het uitgangspunt van een man die op zijn manier strijdt tegen dat regime, zo goed is.
Maar al met al was het hele verhaal vermakelijk. Heb me de gehele speelduur niet verveeld: 3,5*.
Ervaring?
nee, zo herinner ik me dat
Tarkus
In zijn geheel geen slechte film, maar ik vind het verhaal, dat waar gebeurt zou zijn, een beetje ongeloofwaardig.
Toch wel een goede prestatie van Thomas Jane.
Het is geen topfilm, maar toch een leuk tussendoortje.
Een nogal bizar uitgangspunt, met redenen die nauwelijks echt werken. Hierdoor loop je als kijker zo goed als de hele film achter de kijker aan. Daar kunnen de aardige acteurs en het redelijke acteerwerk verder weinig meer aan doen.
Xenocrates
Weer uitmuntend geacteerd door Thomas Jane.
Verhaal is niet overdreven al lijk het zo maar het is gewoon eenmaal gebeurd, op die manier.
We praten hier over de jaren 80 toen was banken roven, als je het goed organiseert wel een goeie kans.
Alleen moet je weten wanneer te stoppen, genoeg is genoeg.
Maar dat hadden ze ook want ze wilde met de boot en buit verdwijnen, als die rot MEID haar bek had gehouden. Was het misschien gelukt ook.!
Toxic-Nostra 27
1.? bedoelde 3* absoluut.
Goed geacteerd door T.J.
sinterklaas
Weer uitmuntend geacteerd door Thomas Jane.
Alleen moet je weten wanneer te stoppen, genoeg is genoeg.

mrron
zeer goede bankroof film. Nu zelfs met een geweldige reden. Ik vind het zoo mooi hoe ze de politie opfokken door de bank langs het hoofdkantoor te beroven. En op het einde komt hij zelfs nog weg. GENIAAL 4,5*
KILLERBEE99

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime