• 9.371.913 stemmen

The Atomic Submarine (1959)

Actie / Sciencefiction | 72 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Spencer Gordon Bennet

Met onder meer: Arthur Franz, Dick Foran en Brett Halsey

Plot The Atomic Submarine

"The Screen's Spectacular Inferno of the Battle for Civilization!"

Op een vast punt ergens in de buurt van Antarktis verdwijnen aan de lopende band vrachtschepen. Kapitein Richard 'Reef' Holloway wordt samen met de bemanning van de duikboot The Tigershark op pad gestuurd om het mysterie te onderzoeken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Richard "Reef" Holloway

Admiral Terhune

Justin Murdock

avatar van The Lexx

The Lexx

Wel vermakelijk science fiction fiction filmpje uit de oude doos.

het gemiddelde is hier lager dan mijn cijfer maar dat zal wel komen omdat ik deze film op een 2 meter diagonaal scherm heb geprojecteerd en ik van dit soort scifi klassiekers hou...

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Duf filmpje over een evenzo duffe onderzeeër die mysterieuze verdwijningen in de Arctische Zee moet onderzoeken. Acteerwerk is heel matig, het ziet er allemaal niet uit en de alien die achter al dat onheil zit is nog een beetje cool, maar krijgt veel te weinig screentime.

avatar van wihu61

wihu61

Hoog karton- en papier-machégehalte en erg slordig gebruik van stock footage. Er zat gelukkig een redelijk tempo in, dus leuk om eens gezien te hebben, maar geen tweede keer meer.

avatar van joolstein

joolstein

Yup en wederom een routine B-sciencefictionfilm uit de jaren 50. Waarin een nucleair aangedreven onderzeeër, de Tiger Shark, een reeks mysterieuze verdwijningen in de buurt van de poolcirkel gaat onderzoeken. Het verhaal van deze film is interessant omdat een combinatie is van de buitenaardse indringerfilm en de toen beginnende onderzeese thrillers. Het grootste probleem met deze film was dat er ontzettend veel gepraat werd en de documentaire-achtige manier met een didactische voice-over. De cast was in orde maar Oscarwaardig waren hun vertolkingen niet. Pas tegen het einde van de film zijn er beelden van het buitenaardse wezen. Hoewel de cyclops slechts een handpop is die nooit in hetzelfde shot verschijnt als een van de acteurs, ziet hij er niet slecht uit, ze hebben hun best gedaan met het beschikbare budget. Plus dat de houding van Kapitein Richard Holloway (Arthur Franz) af te schilderen als heethoofdig en minder dan wenselijk, druist de film in tegen de stroom van sciencefictionfilms uit de jaren vijftig. Hoe het ook zij, de film is bescheiden effectief.