• 9.372.253 stemmen

Genre: Fantasy / Romantiek

Geregisseerd door: Allan Arkush

Met onder meer: Martin Short, Christina Applegate en Billy Connolly

Plot Prince Charming

"So many frogs. So few princes."

Prins John en zijn knecht Rodney worden door een tovenaar veranderd in kikkers. Ze worden pas weer mensen wanneer ze een vrouw weten te beroeren en met haar trouwen. Eeuwen nadat de vloek is uitgesproken krijgen ze hun kans...

avatar van Sjan

Sjan

Niet eens zo'n slechte film. Paar leuke scenes en die kikkers zagen er ook nog wel grappig uit en Christina Applegate zag er al helemaal goed uit. Film deed me af en toe wel denken aan just visiting. 2.5*

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Grappig, romantisch, magisch en met leuke rollen van de hele cast. Met de special effects was het minder gesteld, maar dat mocht de pret bij mij niet drukken. > 3*

avatar van knight3

knight3

Sjan schreef:

Vanmiddag de DVD voor 1 euro(!) gekocht. Verrassend sterke film waarin komedie, fantasy en romantiek hand in hand gaan. Applegate ziet er inderdaad geweldig uit, maar dat is minder verrassend...

avatar van elixeryen

elixeryen

knight3 schreef:

Waar heb je die film gekocht voor 1€?

Hopelijk vind ik hem ook voor zo weinig geld in België!

avatar van nightbreed

nightbreed

Middelmatig filmpje zonder leuke grappen.

De decors ogen nogal goedkoop en nep.

Het verbaasde me om te zien dat Applegate weldegelijk kan acteren.

De film verveeld niet maar weet ook nergens echt te boeien.

Geschikt om de zondagmiddag mee te doden.

Cijfer: 2,5

avatar van soom

soom

Martin Short deed het niet slecht, net als Christina (lijkt enkele scenes op Jennifer Aniston met opgestoken haar?) en Sean. Stiekem best wel een leuke film, met een leuk verhaal en enkele romantische scenes. Maar ik ken betere films, dat is toch zonder meer waar. 2*.

avatar van Betamax

Betamax

Flauwe film. Kon me niet boeien.

het begin tot en met de kikkers was leuk gedaan maar het stuk in New York was erg langdradig.

Geen aanrader!

avatar van Boenga

Boenga

De hoes en de beschrijving deden me uitkijken naar een jeugd-familiefilm in de stijl van Nanny McPhee. Behoorlijk fout dus; ik zou eerder denken dat Arkush z'n inspiratie is gaan halen bij Mel Brooks: flauwe en onnozele grappen die zo flauw en zo onnozel zijn dat je er toch mee gaat lachen.

Geen topper, maar best wel leuk; Wie "History of the World -Partt 1" en "Blazing Saddles" te pruimen vond, zal hier allicht ook wel een lach aan hebben.

Zoals Betamax al zei wordt het minder grappig wanneer de kikkers in NY terechtkomen en weer mensen worden. Jammer; er zat toch wel meer in...

avatar van xbubbles

xbubbles

grappige film.

een x gratis bij de super de boer meegekregen.

maar ik ken veel betere films, en het word een beetje langdradig op een gegeven moment.

avatar van Dk2008

Dk2008

Leek me eigenlijk weer niks deze film maar toch redelijk tot goed bevallen. Wordt aan het eind inderdaad wat langdradig. Het is gewoon een uitgerekt sprookje van een prins die in een kikker is veranderd en met een vloek, bla bla.... onzinverhaal. Ik vind sprookjes wel leuk, maar je moet niet overdrijven. Toch is het juist het verhaal die deze film nog plezierig maakt, maar dat komt vooral door de manier waarop het wordt neergezet, vanwege de grappige momenten en de romantiek. De cast is goed gekozen, hoewel niet erg opvallend. Alleen Sean Maguire als prins Charming (John) springt er vaak wel uit. Connolly en Short doen het op momenten ook goed.

Vergeleken met Just visiting is deze film wel stukken beter. Zelfs de tweede keer ging die film ten onder aan te veel aan flauwe en drukke humor.

Ik moest wel wennen aan Applegate. Ik heb nu meerdere films gezien waarin ze een (hoofd)rol speelt maar in deze film heeft ze haar haar toch zodanig anders dat ik haar in het begin niet eens herkende. Bij Bernadette Peters die de rol van Margo speelt moest ik trouwens wel eens denken aan Dieuwertje Blok.

Deze film begint behoorlijk grappig, hoewel ook erg nep met die achtergrond. Zodra ze in kikkers veranderen, wordt het wel weer flauwer. Daarna toch weer wat beter. Nogal onevenwichtig, goedkoop maar zeker niet slecht gemaakt. 4.0/3.0