• 9.371.607 stemmen

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Tinto Brass

Met onder meer: Sara Cosmi, Silvia Rossi en Raffaella Ponzo

Plot Fallo!

Een aaneenschakeling van romantische filmpjes die op het gebied van liefde, sex en drank met elkaar in relatie staan. Het zijn zes kortfilms die als thema's de nieuwe generatie meiden en seksualiteit hebben.

avatar van EmDee

EmDee

Dat symbool op de achtergrond heeft wel een leuke vorm.

avatar van tovenaar

tovenaar

Een aan-en-uit-knopje?

avatar van Erli

Erli

Ik ben benieuwd of er ook nog iemand iets te melden heeft over de film(s) zelf? Ik ben een groot liefhebber van erotiek (vandaar mijn naam: Er(otiek)li(efhebber) en ben altijd op zoek naar behoorlijke erotische films.

Nou, deze is wel behoorlijk erotisch. .

avatar van Erli

Erli

Vertel, leuk om mee in de stemming te komen?

En heb je nog meer tips?

Niet echt, vond hem ook behoorlijk irritant eigenlijk.

avatar van LinkVink

LinkVink

Begrijp eigenlijk nog steeds niet waarom ik deze ging kijken, maar dit leek toch behoorlijk op porno, dan dat het een een film is...

avatar van Theunissen

Toch wel een leuke en vooral vermakelijke erotiek (met hier en daar ook wat porno) film van regisseur Tinto Brass die allerlei verschillende korte verhalen bevat van circa 15 minuten.

Opzicht stellen de verhalen niet veel voor en zijn ze ook wisselend van niveau en visueel aspect. Maar ze zijn wel allemaal met een komische ondertoon gemaakt (bij het SM-achtige Tiroler verhaaltje, het derde verhaal, heb ik zelfs echt moeten lachen. Vooral dankzij de rijpe "Frau Bertha", gespeeld door Virginia Barrett die best een aardig Rubens lichaam had, die geregeld hardhandig te keer ging tegen "Herr Otto".) en de uitvoering ervan was ook niet onaardig.

Dat de uitvoering niet onaardig is, heeft natuurlijk vooral te maken met de vele mooie vrouwelijke schoonheden met prachtige lichamen die zeer regelmatig uit de kleren gaan. Hierin gaan ze geregeld best ver want zo krijgt o.a. de fraaie Sara Cosmi (te bewonderen in het eerste verhaal) een elektrische tandenborstel op haar poes en gaat de perverse gynaecoloog Marin zelfs met een paar vingers bij haar naar binnen. Dat laatste gebeurt ook bij de andere verhalen. Ook zitten er pijpscenes in waarbij met name Federica Tommasi (in het tweede verhaal) daar zeer bedreven in is. Silvia Rossi (ook in het tweede verhaal) heeft daar vooral een helpende hand in Overigens valt het binnenwerk van vrijwel alle dames ook regelmatig te bewonderen. Wat ook fraai is aan de dames, is dat ze allemaal nog puur natuur zijn (tegenwoordig is dat helaas vrijwel niet meer het geval in films). Hierbij slaat Maruska Albertazzi (in het vijfde verhaal) wel wat door met een flink tapijtje tussen de benen die ze gespreid toont. De vrouwen zijn ook vrijwel allemaal behoorlijk rondborstig en hebben een behoorlijk achterwerk.

Al met al heb ik me met deze film prima vermaakt en ook met het concept van de verschillende korte verhaaltjes. Het voordeel hiervan ten opzicht van één verhaal is dat het tenminste afwisselend is (dus ook niet langdradig of saai) en je ook heel veel verschillende prachtige vrouwen kunt bewonderen.

P.S. het valt me op dat in een film van Tinto Brass (zelf ook nog even te zien in de laatste seconden van het laatste verhaaltje) regelmatig het bidet wordt gebruikt door vrouwen en daar ook specifiek op wordt ingezoomd. Schijnbaar heeft hij daar een fetisj voor en ook met toiletten. De vrouwen die van het bidet en het toilet gebruik maken, vegen zich wel altijd netjes af

avatar van Fransman

Fransman

Helemaal eens met Theunissen. Vond het een feest om naar te kijken, deze Fallo. Prachtig gemaakt, fotografie, opnamekwaliteit, muziek, alles top. Maar het mooiste zijn natuurlijk de dames: jong, rondborstig, met prachtige kontjes en overal haar. Zoals Tinto het graag ziet (en ik ook trouwens), dus ook haar onder de oksels. Verder zijn alle Tinto-fetisjes aanwezig: dames op het bidet, dames op de wc, dames die zich graag laten bekijken, nadrukkelijk getoonde achterwerken. Heerlijk.

De film is opgebouwd uit zes verhaaltjes, met steeds weer nieuwe leuke (Italiaanse) dames. Die verhaaltjes zijn amusant en lichtvoetig, en niet al te absurd: over een meisje dat graag van twee kanten genomen wil worden, over een hitsige partij tennis met partnerruil, sexy verhaaltjes op het strand, SM met een Tiroler echtpaar, stoute foto's en een echtpaar dat bespioneerd wordt. Als je het zo leest lijkt het niks, maar dat valt best mee.

Tinto Brass is de grootmeester van de erotiek, van de erotische film. Erotiek is iets anders dan soft-porno, laat staan hard-porno. Beide genre's zijn zelden erotisch. En daarom meestal zo vervelend. Bij erotiek is veel meer nodig: een goed script, fantasie, creativiteit, een goede regisseur en een cast die behalve mooi is, ook kan acteren. Tinto Brass zocht natuurlijk wel altijd de grenzen op. Het bleef soft, maar wel op het randje en in deze Fallo gaat hij behoorlijk ver. Verder eigenlijk dan ik ooit bij hem gezien heb. Het vrouwelijk lustorgaan wordt in volle glorie getoond, en zelfs meer dan dat. Voor het mannelijk lustorgaan gebruikt hij altijd nep-penissen. Vind ik een afknapper. Maar ben er vrijwel zeker van dat het in het tweede verhaaltje gaat om puur natuur. De blow job die de producer ten deel valt is niet gefaked denk ik en de 'behandeling' die de tv-maker krijgt van de vrouw van de producer is ook echt, voor zover ik kan zien.

Dat is niet het belangrijkste natuurlijk, al komt het wel de geloofwaardigheid ten goede. Belangrijkste is of de film tot het eind leuk en 'spannend' blijft. En vooral erotisch. En vooral vrolijk, want van de films van Tinto Brass wordt je altijd een beetje blij. Ze stralen een 'la vita e bella' uit die zo karakteristiek is voor de Italiaanse filmkunst. Zo ook deze Fallo. Voor mij één van de beste films van Tinto Brass. Maar helaas ook een van zijn laatste.

avatar van Theunissen

Fransman schreef:

Persoonlijk vond ik dit ook de beste Tinto Brass film welke ik tot nu toe heb gezien. Er zijn nog een aantal films van hem die ik nog niet gezien heb, maar die zijn redelijk wat gedateerd (voor de jaren 90) en bevatten ook meer verhaal.

Ik heb eens ergens gelezen dat hij van plan was om een erotiek film in 3D te maken, maar dat is er schijnbaar nooit van gekomen. Zou opzicht wel geinig zijn geweest.

P.S. terwijl ik dit aan het tikken ben, ben ik gelijk toch maar "La Chiave (1983)" van hem aan het pindakazen die me nog wel leuk lijkt.

avatar van Fransman

Fransman

Theunissen schreef:

Zie mijn recensie van La Chiave. Best verteerbaar, maar geen topper. Alleen die laatste scène... Met een beetje gevoel voor historie, en dat heeft Tintyo Brass natuurlijk wel, haalt hij hier toch iets bijzonders uit.

PS. Heb net Fermo Posta gezien. Vond ik wel een stuk minder dan Fallo!. Heb La Vacanza bemachtigd (met Vanessa Redgrave). Alleen lukt het me nergens om aan ondertitels te komen. En ja, dat Italiaans... Is niet mijn sterkste kant.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Op het randje deze film, terwijl Quatro minder expliciet is en niet op de site staat.

Hier is veel meer zichtbaar. Verhalen zijn klein, maar bij deze regissseur is dat bijzaak.