• 9.373.068 stemmen

Sale Comme un Ange (1991)

Drama / Romantiek | 105 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Alternatieve titel: Dirty Like an Angel

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Catherine Breillat

Met onder meer: Claude Brasseur, Lio en Nils Tavernier

Gesproken taal: Frans

Plot Sale Comme un Ange

De vijftigjarige Deblache is politieagent. Hij en zijn partner Theron verrichten samen recherchewerk, houden nachtelijke verhoren of zetten het op een zuipen. Theron is mooi, jong, een losbol, een harteloze versierder en... net met Barbara getrouwd. En dat is het verraad. Een team van twee rechercheurs is immers ook een huwelijk. Theron stelt zijn vrouw aan Deblache voor. Ze is jong, mooi en afstandelijk. Ze weet heel goed dat Deblache haar niet mag en maakt hem dat op ironische wijze duidelijk. En zo begint het, een fysieke liefde, woordloos en meedogenloos, die Barbara de ogen uit het hoofd doet huilen. Deblache is aanvankelijk verbijsterd door deze tranenvloed en ziet het als haar zwakte. Maar al snel ontwaart hij op haar gezicht een raadsel, alsof ze met haar tranen een barrière tussen hen opwerpt. De begeerte wordt passie, de ontmoetingen worden te beperkt, de echtgenoot te veel...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Richard1189

Richard1189

Gênant verraad en daarom niet makkelijk om naar te kijken. Bovendien vindt ik Brasseur niet de juiste man voor de rol; als 50-jarige single politieman doet hij veel moeite om geloofwaardig over te komen maar neigt daarbij zoveel naar onhygiënisch, slordig en macho-gedrag dat het samen met zijn uiterlijk moeilijk te rijmen is dat hij ook nog een hartenbreker kan spelen. En vooral die sequenties krijgen alle tijd om te ontplooien. Het zal me moeite kosten deze film nog een keer te gaan zien.

avatar van gauke

gauke

Catherine Breillat is sterk in het observeren van karakters en in relaties en hun onderlinge interactie. Het verhaal gaat over een verhouding tussen een (hypocriete) oudere man en een veel jongere vrouw of hoe mannen geïmponeerd en geobsedeerd zijn door het vrouwelijk lichaam (en hun geest) en hoe vrouwen daarvan gebruik maken (hoe het zogenaamde zwakke geslacht zich laat pakken). De seksscènes zijn oprecht, frank en vrij.