• 9.378.044 stemmen

Genre: Sciencefiction / Thriller

Geregisseerd door: Sherman A. Rose

Met onder meer: Richard Denning, Kathleen Crowley en Richard Reeves

Plot Target Earth

"Raw Panic The Screen Never Dared Reveal!"

Nora heeft net een mislukte zelfmoordpoging achter de rug, wanneer een robot van Venus haar woonplaats Chicago met een bezoek vereert. Hij heeft niet de beste bedoelingen en Nora trekt samen met Frank ten strijde.

avatar van joolstein

joolstein

Het verhaal volgt een paar willekeurige vreemden die schijnbaar een massale nachtelijke evacuatie van een grote stad hebben gemist...Na een redelijk spannende eerste gedeelte van de film, waarin zowel de personages als het publiek zich niet bewust zijn van wat er werkelijk aan de hand is, komen we te weten dat de stad is binnengevallen door een leger van "gigantische" mechanische mannen van Venus...Helaas, zodra we die robots zien...ongeveer 30 minuten in de film, blijkt dat het lage budget de film belemmert. Gedurende de hele film is het slechts één robot of één man in een onhandig pak met accordeonbenen. Er werd ook geen enige moeite gedaan om het te laten lijken alsof er meer aanwezig zijn. Tja en een film over een buitenaardse invasie maar er kwam meer dreiging van een andere indringer! Een ander element dat niet helemaal werkt, is dat de film in tweeën werd gesplitst, waarbij je vooral veel geklets ziet tussen de hoofdpersonages in één kamer. Dit werd afgewisseld met de inspanningen van het leger (stockbeelden) en wetenschappers die aan een gedeactiveerde robot werken om een ​​zwak punt te vinden. Toch was het nog een solide "B"-film doordat het acteerwerk gek genoeg bovengemiddeld was , er een geweldige opening was, He tis pas in tweede gedeelte waar het verhaal plat valt en men kwam ook wel heet erg gemakkelijke tot een eindconclusie...