• 9.201.494 stemmen

Geregisseerd door: Oxide Chun Pang

Met onder meer: Jonathan Rhys Meyers en Saskia Reeves

Gesproken taal: Engels en Tsjechisch

Plot The Tesseract

In de onderwereld van Bangkok, in een vervallen hotel, staat het leven van vier vreemdelingen op het punt voor altijd te veranderen. Terwijl het lot vreemde wendingen neemt, lijken een wanhopige drughandelaar, een jonge vluchteling, een mooie moordenaar en een Engelse psycholoog voorbestemd om in contact met elkaar te komen.

avatar van starbright boy

• 21960 berichten

Naar een boek van Alex Garland (the beach). Maar waar ik the beach een wereldboek vond was hier niet doorheen te komen. Nooit uitgekregen.

avatar van remorz

remorz

starbright boy schreef:

Boek was inderdaad niet het meest luchtige, maar zeker wel de moeite waard. Ik zou het toch nog een keertje proberen

avatar van starbright boy

• 21960 berichten

remorz schreef:

Boek was inderdaad niet het meest luchtige

Dat kan voor mij het probleem niet geweest zijn.

Maar wellicht probeer ik het nog eens.

avatar van Lazarus

Lazarus

ik vond het nog best een aardige film. alleen door de enorme hoeveelheid flashbacks in het begin word de film een beetje chaotisch 2.5*

avatar van zombie

zombie

Oej wat een tegenvaller was dit zeg! Dit lijkt duidelijk weer zo'n vingeroefening voor Oxide Pang (net als the eye II)...

't camerawerk is ok, maar weinig vernieuwend inmiddels (een paar actiescenes daar gelaten), 't acteerwerk is tenenkrommend, de soundtrack is samengesteld uit zijn andere films...en 't verhaal is behoorlijk prut uitgewerkt! Zoals de dvd-hoes al deed vermoeden is dit niets meer dan een suffe actiefilm...DOH!

avatar van Justice4All

Justice4All

Er zaten alleen een paar mooie SFX in. 2*

Flipman (redacteur)

Ik heb het boek nu gekocht, eerst "Trainspotting" uitlezen voor ik eraan begin.

Aangezien het door Alex Garland is geschreven kan het niet slecht zijn, het boek tenminste. Ik heb "The Beach" gelezen en "The Coma" en "28 Days Later..." is mijn grote favoriet. De waardering voor de Film is hier erg laag, misschien had Danny Boyle het boek ook maar moeten verFilmen !

avatar van rempsycho

rempsycho

Acteerwerk was inderdaad triest, ik vond de actie scenes wel okee en sommige scenes mooi in beeld gebracht, ik heb me geen moment verveeld met deze film, dus toch nog 3,5*

avatar van vdc

vdc

Hoewel geen hoogvlieger qua verhaal, weet deze film sterk te boeien door haar aparte stijl : met kleurfilters, mystery-effecten, close-ups, flashbacks en een boeiende score, blijf je de ganse film door, razend benieuwd naar wat volgen zal.

Flipman (redacteur)

Boek nu uit, hopelijk heb ik vanavond tijd voor de film! Defilm speelt zich af in Thailand?! Het boek op deFilipijnen, namelijk! In Manila, om precies te zijn. En ik had al ergens gelezen dat de film erg losjes gebaseerd is op het boek, en ik zei al dat de beroepen van sommige karakters zijn veranderd. Ik vrees dus dat de film zal tegenvallen, maar als je er weinig van verwacht, is dat meestal maar beter !

Trouwens; ik heb er niet anderhalf jaar over gedaan om Trainspotting en The Tesseract uit te krijgen, andere boeken gingen gewoon vóór !

Flipman (redacteur)

Boek is prachtig. de film, qua verhaal, totáál anders! Het enige dat hetzelfde is, is dat drie mensen met elkaar in contact komen, en warepel, de namen van twee van hen zijn hetzelfde gebleven (Sean en Rosa) de vierde, de huurmoordenares, kwam in heel het boek niet voor.

Ik zal niet zeggen dat het een slechte boekverfilminng is. Alleen het verhaal van Sean klopt nog een beetje, en de voorstelling die ik me van hem maakte, is bijna té perfect! Zelfs zijn gezicht! ENG, gewoon!

De manier waarop de personages en hun verhalen met elkaar verwoven worden, is op zich erg leuk, en ook verschillend van het boek. Wat in het boek echter mooier was, was dat de personages daarin veel verder van elkaar stonden; als dat zo gebleven zou zijn in de film, zou ik dat meer gewaardeerd hebben.

Verder vind ik de film visueel erg mooi, maar af en toe leek ie wat lang. Maar als ik een film lang vind, kan dat héél goed liggen aan het moment dat ik de film zie, ik zal hem zeker nog eens zien!

Voorlopig krijgt deze fraaie film drie punten. Nou vooruit, nog 'n halve punt erbij.

Serieuze MM misser dit.

Oxide Pang is de meest getalenteerde van beide broertjes en laat dat hier weer duidelijk zien. Film ziet er erg gaaf uit, met name de actiescenes. Gewoon superstijlvol en erg indrukwekkend.

Ook de editing is goed, iets waar de Pangs ook wel voor bekend staan. Vond het verder een aardig verhaaltje, ken het boek niet maar vind dat verder ook niet al te interessant in hoeverre een boek gevolgd wordt.

Acteerwerk is degelijk, dat joch best leuk en verder gewoon genieten van de stijlvolle kunstjes van Oxide. De climax is er eentje om in te kaderen.

Erg stijlvol en tof tussendoortje, schromelijk ondergewaardeerd hier.

Onderhond schreef:

Serieuze MM misser dit.

Erg stijlvol en tof tussendoortje, schromelijk ondergewaardeerd hier.

Schromelijk ondergewaardeerd? Slechts 23 menen hier hebben de film gezien. Maar aan de andere kant verwacht ik ook niet dat dat gemiddelde nog veel verder zal stijgen.

Wat ik toch wel jammer vind aan de film, is dat deze veelmeer op actie gericht is. Het boek is daarin heel anders. Eigenlijk is alleen het uitgangspunt en het verhaal van Sean hier hetzelfde.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

3de niet-horror film van de gebroeders Pang die ik heb gezien. Al is de film dit keer erg internationaal ingericht. Naast het Aziatische crew zijn ook de twee Engelse acteurs: Saskia Reeves en Jonathan Ryes Myers aanwezig. The Tesseract is een film die 4 verhalen doormekaar verteld en dat natuurlijk aan het einde alles bij elkaarkomt. Ryes Myers speelt prima als hallucinerende Junk waarbij ik toch wel even aan een prequel moest denken dat gericht is op Daffy uit The Beach gespeeld door Carlyle, Reeves als ondekkingsreizigster en daarnaast is dat jongentje ook erg goed. Zo zie je ook een beetje hoe saai en smerig het leven is in de achterbuurtjes van Bangkok en ook dat het niet bepaald welkom is. Ook de flashbacks zijn indrukwekkend en de film heeft ook zijn actiescenes die er toch nog wel redelijk uitzagen. Visueel word er ook een hoop gedaan in de film.

En het einde is ook verrassend en grof.

Maar verder zeker te doen van de Pang-bros. Aangenaam tussendoortje.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Kut! Helemaal vergeten te stemmen.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Bangkok Paranoia!

De lage beoordeling voor deze film is vast te wijten aan het 1ste kwartier, waar in sneltreinvaart enkele personages uit de doeken worden gedaan zonder uitleg. Ik vond het eerste kwartier juist een overweldigend goede basis leggen voor een verder ook vrij solide film, die in het middenstuk eventjes op zijn gat gaat, omdat het tempo simpelweg stokt en daarmee de leuke editingvondsten.

In het begin vond ik het prachtig hoe personages op een chaotische manier elkaars wegen kruisten, maar na verloop van tijd werd de olie niet meer ververst omdat er geen nieuwe personages meer toegevoegd werden aan het verhaal en de nadruk wat meer kwam te liggen op het ontvouwen van het verhaal. Enerzijds nogal jammer, aangezien ik wel blij was om een mozaïekfilm eens een keer erg flitsend én niet al te uitleggerig voor de dag zag komen.

Toch weet Oxide Pang het mysterie, waarom deze personen uiteindelijk met elkaar in contact zullen geraken voldoende intact en interessant te houden, mede dankzij de geweldige muziek die er voor zorgt dat de anders toch zo gezellige marktkramen er nu ineens verdacht bijstaan. De film mag dan openen met flink wat grafisch geweld, de personages worden pas naarmate de film verstrijkt grimmiger en grimmiger. Knap gedaan!

Zelfs qua drama wist de film mij niet helemaal onberoerd te laten. De ontwikkelingen tussen Wit en de psychologe vond ik eigenlijk best wel vertederend. Qua acteerwerk viel eigenlijk alleen dat vriendje van Wit vreselijk buitenboord. Ik vond hem al op een klein aapje lijken door zijn volwassen gezicht en zijn kleine gestalte, maar met name die zogenaamd grappige scene bij de slager kon echt niet door de beugel!

De finale was wederom groots, net zoals het begin! Een 4*

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima in elkaar gezette speelfilm die lekker wegkijkt, goede finale.