Genre: Animatie / Komedie
Gesproken taal: Engels en Arabisch
Releasedatum: 28 juli 2005
Plot Valiant
"Featherweight Heroes."
Valiant is een gehaaide houtduif, die ondanks zijn kleine formaat er naar streeft om lid te worden van de Koninklijke Postduivendienst gedurende de Tweede Wereldoorlog. Eenmaal in dienst worden hij en zijn compagnie meteen opgezadeld met een zeer belangrijke missie.
Valiant (stemrol)
Lofty (stemrol)
Cufflingk (stemrol)
Victoria (stemrol)
magnolia_
Ewan Mcgregor als een bosduif. lijkt me wel leuk, en met de rest van zulke stemmencast (John Cleese, Jim Broadbent) wordt dit zeker weer iets om naar uit te kijken. Weet iemand trouwens wanneer ie hier uitkomt?
Soeperman87
Vanaf 30 maart te zien in de bioscoop
Pieter Montana
Wat staat er boven de poster?
from the producer of shrek and shrek 2
sn@ke
- 2077 berichten
Stukje gezien en zag er leuk uit , met Duitse adelaars als vijanden ...
A.S.E.
Dit is dus de oplossing voor het verlaten van Pixar. Gewoon de mensen van Dreamworks gebruiken.
Angrod_Pallanén
Stukje gezien en zag er leuk uit , met Duitse adelaars als vijanden ...
Volgens het blad Movie Alert zijn het valken, maargoed dat maakt verder niet uit. Ik hoop dat echt dat dit een flop word, zal die Disney-*piep* eens leren dat computeranimatie niet alles is....
Ben dan wel weer benieuwd naar de film, maar dat doe ik dan maar op de illigale manier...
johanm3
Je hoopt dat het een flop wordt? Het gaat toch om de film, niet of de film getekend of met de computer gemaakt is?
Disney gaat ook met de tijd mee. Ook disney is een commercieel bedrijf die winst moet maken.
Sannepan
Wat heb jij toch tegen animatiefilms van Disney?
Deze lijkt me nog best wel grappig
Esteban
De animatie oogt minder gedetailleerd en wat meer humor kon zeker geen kwaad. Maar Valiant bevat wonderwel een verhaal en werd niet opgevuld met duizend losse flodders die ons willen doen grinniken. (SharkTale, Shrek 2) Van een pluspunt gesproken!
***
Angrod_Pallanén
Wat heb jij toch tegen animatiefilms van Disney?
Deze lijkt me nog best wel grappig
Verbetering: computer-animatiefilms van Disney.
Dat deze je grappig lijkt is voor mij alleen nog maar een bewijs dat ze gewoon nóóit serieus worden. Ze zijn er alleen maar om lol te maken, zo haal je toch nooit het niveau van de Disney Classics (niet dat ze allemaal beter zijn)? Ik bedoel, films zoals Finding Nemo, daar sta ik achter, goed verhaal, natuurlijk humor, en nog ontroerend ook. Film als Shark Tale en (ik vermoed) Valiant zijn gewoon géén goed voorbeeld voor een goede animatiefilm. Animatiefilms kúnnen goed zijn, dat Disney overstapt op CGI, en dan een humoristische film maakt (Dreamworks maakt er al te veel) bewijst dat het gewoon nooit een respectabel genre onder de animatie zal zijn. Daarom heb ik liever de getekende, die kunnen alle kanten op. Sommige hebben nauwelijks humor (die worden dan ook bijna nooit een hit) zoals The Black Couldron, maar ze zijn wél goed. Zoiets vind je niet bij CGI. Snap je?
rosanni
Leuke film. Animatiefilm met oorlogvoerende duiven, weer eens wat anders. Heb lang niet zo gelachen als met Shrek 1 en vooral 2, maar ik vond het een originele film met leuke karakters. ***
kjertn
Viel me erg tegen had hem leuker verwacht!
Soms met de duitse adelaars kun je enigzins een grijns op het gezicht toveren.
yello26
hem hem gekeke
uhm ik vond hem wel lachen
me kids gingen met hun lego spele
dus dat zegt genoeg over het thema van de film
voor kindere is dit een thema waar ik vraag tekens bij zet ????
WB
Mwa, nee, daar ben ik et niet mee eens! Ik vond et daarentegen een oorlogsfilm waar kids wèl naar mogen kijken. Vond em zelf op het gebied van volwassen animatiehumor het niveau van The Incredibles, Nemo en Shrek niet halen, want heb weinig/geen leuke grappen geteld die mij een glimlach konden bezorgen! Beetje jammer, want het had veel leuker kunnen zijn met al die verschillende personages (klungels, zwerver, vogel met status)!
Al met al toch mooie beelden gezien, met een leuk verhaaltje, en heb em toch afgekeken!
3 sterren...
Mindflight
weet iemand of deze film ergens in het nederland in het engels draait!? ik verheug me namelijk erg op ricky 'the office' gervais.. zal dan denk ik helaas moeten wachten op de dvd..
Henry Spencer
Wat een propaganda-bucht. Had Goebbels niet beter gekund...
Henry Spencer
Of zit G.B. hierachter? Heeft ie nog wat kannonnenvoer nodig in Irak ofzo?
balosa
weer eens wat anders, maar niet goed uitgewerkt vind ikzelf, er had meer ingezeten, de grappen kwamen er niet lekker uit en de 'hoofdrolspelers' misten iets, maar buiten dat is het wel kijkbaar, leuk zo voor een keertje maar een 2de keer hoeft niet meer, 2.5*
Modar
Heb hem vanmiddag gekeken. Wat zal ik er van zeggen... Leuk om een keer gezien te hebben, de personages waren wel ok maar niet iets om vaker te bekijken imho...
geef deze film voor de animaties 3 sterren!
Pedor
Niet de lachscenes zoals in de Shreks.
Het onderwerp spreekt mogelijk de jonge doelgroep niet echt aan.
Leuke animaties en ook zeker geinige woordspelingen.
Zal m.i. niet zo groots worden als de Shreks.
kantoorpikkie
Wel een aardige filmpje voor de kids, en de ouders. Maar sharktale kan er niet tegen op.
Jammer, een beetje tekort om er echt in te komen.
Dun verhaaltje, beetje achterhaalde animatie, matige grappen, ondermaats ingesproken door een hele reeks bekende akteurs. Een tegenvaller dus, ongeveer van het niveau van Shark Tale. Nog net om aan te zien, maar het houdt niet bepaald over.

Biografisch sportdrama 'The Smashing Machine' vanaf nu te streamen op HBO Max

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij