• 9.370.978 stemmen

Met onder meer: Guitar Wolf, Drum Wolf en Bass Wolf

Gesproken taal: Japans en Engels

Plot Wild Zero

"Trash and chaossss!!!!"

Ace is fan van de punkband Guitar Wolf. Wanneer hij het bij een bloedig incident opneemt voor de band worden de zanger en Ace bloedbroeders. Wanneer Ace verwikkeld raakt in avonturen met o.a. UFO's en zombies schiet de band hem te hulp.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

zombie

Lock'nLolll!!!! Stelletje mafketels...leuk filmpje, in ieder geval met veel plezier gemaakt. Volgens mij 't regie-debut van meneer Tetsuro Takeuchi...hopelijk gaan we nog meer van 'm horen. Alleen na uurtje werd ik een beetje moe van alle Lock'nLolmuziek en gitaarherrie...

....3.5 ster

Absolute prul. Takeuchi gaf in een interview zelf toe dat hij eigenlijk weinig interesse had in het maken van film, en dat is er dan ook aan te zien. Rock'n Roll is dood, en dat bewijst deze film mooi.

Onderhond schreef:

Ik ga hier niet verkondigen dat dit een geweldig goeie film is, maar om 't een absolute prul te noemen is ook wat overdreven. Zeker voor fans van 't genre (zoals ik ) is deze film 't kijken wel waard. Hoe vaak kom je 'n film tegen met vlammende motoren, exploderende hoofden,

ufo's, japanse rock 'n roll, zombies en "romantiek". Ik kan me dan ook niet voorstellen dat als je deze ingredienten neemt voor een film, je als regiseur er helemaal geen zin in hebt. Maar goed, ik ken de beste man niet...(ook nog nooit van gehoord).

Hier is in ieder geval 'n positieve(re) recentie te vinden:

en hier ook:

Mmm, zeg Onderhond, je hebt wel "Versus" in je top 10 staan....:|

Dus ben je toch ook wel 'n beetje fan van 't genre, zo te zien...

Zeker en vast, maar wel enkel als het goed gedaan is. Versus is een genot om te kijken. Immer bewegende camera, veel 'cool', veel asskicking. Versus is voor mij een klasse B-film. Wild Zero zowat net het omgekeerde. Uiterst saai geschoten, echt belabberd uitgevoerd, niks 'cool' ... zoals ik al zei, Rock 'n Roll is dood, misschien is het dat wel wat mij mateloos irriteerde.

Midnighteye is trouwens wel een interessante site, maar meestal trieste reviews.

avatar van ToNe

ToNe

Ruig, luid en conventieloos. Ik heb genoten.

De UFO's zweven niet als die oude scifi's, maar razen als kamikaze-piloten door het luchtruim.

De meeste invasie-, zombie- en survivalfilms zijn dertien in een dozijn. Een kleine twist is wat mij betreft altijd welkom.

Hoe belabberd de situatie ook is voor de zgn. opgejaagden in de conventionele films: altijd is er wel sprake van een deus ex machina in de plotontwikkeling.

In Wild Zero's geval: waarom moeilijk doen als het makkelijk [en leuker] kan. Je geeft de hoofdpersoon bovenmenselijke krachten en je sterke vrouw een arsenaal aan vuurwapens en voldoende redenen om hun pose ten toon te stellen.

De regisseur het gemak, wij de pret.

avatar van Jonkster

Jonkster

Had hier niet veel verwacht maar had wel iets meer amusement. Vrees voor de film dat ik me bij onderhond aansluit.

Tjonge wat een waardeloze film. Slechte camera, slechte soundtrack, vervelende personages, slechte grappen. Alles is echt uiterst belabberd gedaan. Effecten die niks toevoegen, slechte timing geen ondersteunende muziek (los van of de soort muziek aanspreekt) enz.

Sommige films worden amusant omdat alles zo slecht is maar dat gelde hier voor mij ook niet.

Omdat het geheel toch vrij belachelijk is nog net 1*

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Wild Zero is een maffe mix van vliegende schotels, zombies, vetkuifen, geweld..................en Guitar Wolf!

Erg fijn-slechte effecten, een gehoorbeschadigende soundtrack
en piekfijn acteerwerk zijn maar een paar van de smaakvolle ingrediënten die Wild Zero tot een heerlijk verteerbare ervaring maken.

Nog meer fijns: helaas te kort in beeld een Samurai-zwaard verwerkt in een electrische gitaar, een wraaklustig kereltje dat rondloopt in strakke, korte broekjes met een enorm enge pruik, een verliefd zombie-stelletje, een vrouwelijke veteraan met zeer aantrekkelijke, lange benen, een prachtig meisje...stiekem een jochie.............. en Guitar Wolf!

Guitar Wolf:,,Love has no borders, nationalities, or genders!

Onderhond schreef:
Rock'n Roll is dood, en dat bewijst deze film mooi.

Je uitspraak zegt meer iets over je muzieksmaak dan over de film!

Ace: Rock 'n Roll is NOT over, baby! Rock 'n Roll NEVER DIES!
FatMike: FUUUUUUUUUCK! Four stars, baby!

4 Sterren......lijkt me duidelijk......

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Gewoon erg geinige pulp dit, verbaas me er eigenlijk nog over dat deze film nog boven de 3* scoort, al is dat naar mijn mening wel degelijk terecht. Echt heerlijk foute over-the-top onzin. Bij mij hielp het ook dat ik best een fan ben van het album Jet Generation door Guitar Wolf, de band waar deze film zo ongeveer om draait. Een aantal nummers van dit enorm lekkere punkalbum zijn in deze film opgenomen en vooral toen Roaring Blood voorbij kwam ging mijn hand richting de volume knop.

Wel dan weer typisch dat wanneer ik op YouTube zoek op Guitar Wolf ik toch uit kom bij cheesy en best softe rock 'n roll liedjes, iets wat erg goed bij deze film zou passen, terwijl het album waar deze film haast een soort promotie van is zo punk is als het maar zijn kan. De film had daarom ook wel wat meer punk mogen zijn want Jet Genaration is een ongelikt bakje teringherrie.

3,5* omdat ik hier de lol wel van in kon zien.

avatar van bladonis

bladonis

WOW!!!!

Ik wíst dat Japanners gek waren, maar DIT is waanZINNIG!!!!!

De coolste Japanse punk/rock 'n roll band OOIT is in de provincie om wat concerten te geven, en belandt in een vervelende zombie-outbreak??!! Achtervolgd door hun latent-homo- danwel pedofiele (ex)manager??!! Geholpen door Ace, hun No. 1 Fan -'Ace is number one! It means the number one man!!!

Deze film zegt ZOVEEL over Ware Liefde dat het PIJN doet!! Ace en Tobio houden van elkaar, ook al willen ze er niet aan!! Zoals de leider van Guitar Wolf, Guitar Wolf zegt: "Love has no borders, nationalities, or genders. Do it!"

Deze film heeft alles, vette vetkuiven, achtervolgingen, exploderende zombies, exploderen gebouwen, tieners in love, zombies in love, lekkere Japanse punkrock, steekvlammen, en vooral véél hammy acteerwerk! De bandleden, Guitar Wolf, Bass Wolf, en jawel Drum Wolf, zijn geengageerde performers die weten hoe je 'cool' moet overkomen. Masashi Endô maakt van Ace gewoon een aardige goofball. Hij vind zichzelf super charmant, en laat dat ook weten aan elke love interest die zijn pad kruist: "Ace is number one! It means the number one man! "

Er is niets voorspelbaars aan WIld Zero, en het kan gerekend worden tot de meest originele en gedenkwaardige juweeltjes van de recente Japanse zombie-horror!!

nb, ik heb de dvd gekeken met de 'drinking game' optie. Zelfs voor geoefende drinkers is het af en toe wat moeilijk bij te houden, als tegelijk vier zombie-hoofden ontploffen, iemands vetkuif wordt goedgekamd, een steekvlam uit een motor-knalpijp ontsnapt, én iemand heel hard brult: 'Rock 'n' Roll!!!! Het vergt oefening, maar het ís mogelijk, én de moeite waard!..

-"BELIEVE IN ROCK 'N' ROLL!"

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Onzinnig, maar evenzo onderhoudend (voor het grootste deel dan toch) en leuk - en aan dat laatste wil het nog wel eens aan ontbreken in dergelijke 'tienernonsens'.

bladonis schreef:

Deze film zegt ZOVEEL over Ware Liefde dat het PIJN doet!!

Je meent het!?

avatar van Reel

Reel

Dit gaat echt een klassieker worden.

Maar dat zijn (vrijwel) alle films waar de magistrale Nozue Takahiko in meespeelt.

Klasse!

avatar van dominion

dominion

Japanse Splatterfestijn .

Hele leuke Japanse zombiefilm met lichte humor.

De effecten zien er niet uit maar dat hoort bij een pulp film.

De kills waren heel origineel en lekker bloederig.

Ik hoop ook dat ze ooit een vervolg op deze film zullen maken want deze vond ik geweldig.

En als je een leuke tussendoor filmpje wil met heel veel gore dan zit je hier goed.

4,0

avatar van Corcicus

Corcicus

Een rotfilm met tamelijk wat herrie.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Trailer (geen beste kwaliteit, Japans gesproken, geen subs).

avatar van AshKetchum

AshKetchum

Geinig filmpje.

De Japanse Rock/Metal variant van het werk van Romero en een vleugje Takashi Miike.

Zeer gestoorde prent zoals we van de Japanners gewend zijn,lelijke zombies,veel low budget gore en kei luide muziek op de achtergrond,een film met acteurs die Guitar Wolf,Drum Wolf en Bass Wolf heten weet je al wat je kan verwachten..

Totaal op geen ene moment is deze film serieus te nemen maar na een jointje is die humor wel enigszins te waarderen en het is een vlugge wegkijker.