• 9.098.873 stemmen

Met onder meer: Ralph Wingens, Kenneth Herdigein en Manouk van der Meulen

Gesproken taal: Nederlands en Engels

Releasedatum: 9 februari 1989

Plot Lost in Amsterdam

Minimal-movie. Na vijfentwintig jaar actief te zijn geweest in New York is de Amerikaanse privé-detective Scotty een bureautje begonnen in Amsterdam, United Detectives. Op een dag krijgt Scotty via de autotelefoon van zijn vriendin Bonnie te horen dat er een sjieke vrouw op zijn kantoor zit met een opdracht. Het blijkt Laura Binger te zijn die haar man, de oorlogsfotograaf Max, al twee maanden niet heeft gezien en graag wil dat Scotty hem weer thuis bezorgt. Maar Max heeft zijn handen vol aan het fotograferen van Rebecca, een mooie vrouw die connecties heeft met de onderwereld. Scotty gaat met zijn assistent Tom op onderzoek uit in de Amsterdamse penose, waar net een strijd om de macht aan de gang is tussen gangsterbaas Mr. Johnny en zijn kornuiten en een andere bende van drugsdealers.

avatar van Droopy

Droopy

Waardeloos... slecht geacteerd, flinterdun bijna onbegrijpelijk verhaal en engels gesproken en nederlands nagesynchroniseerd... ?!

Tijdens de les over nasynchroniseren waren de maken waarschijnlijk ziek of afwezig want het begrip lipsynchroon kennen ze niet. Uitermate irritant.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Droopy schreef:

jij denkt, mooi vrouwtje op de hoes, amsterdam... dat wordt zeker spannend

avatar van Droopy

Droopy

avatar van Quido

Quido

Zijn er hier mensen die de dvd hebben ? Bij mij loopt het geluid namelijk niet synchroon (zeker 2 seconden achter) en dat kan toch niet kloppen... alhoewel, bij De la parra weet je het nooit

Iemand ?

avatar van Kessels

Kessels

Quido schreef:

Iemand ?

Is bij mij precies hetzelfde. Is uitermate irritant, zeker bij de (schaarse) dialogen met snel wisselende sprekers.

avatar van Kessels

Kessels

Droopy schreef:

Waardeloos... slecht geacteerd, flinterdun bijna onbegrijpelijk verhaal

Helemaal waar. Let bijvoorbeeld op de rampzalige rol van Barbara Martijn (wie kent haar niet uit Amsterdamned ) als Princes Carmen.

De vele bespiegelingen en terzijdes halen voortdurend de vaart uit het verhaal. Steeds weer vraag je je af waar je nu eigenlijk naar zit te kijken. Over de vele continuïteitsfouten en de microfoonhengels die in beeld bungelen wil ik het nog niet eens hebben...

avatar van Rancid

Rancid

Tja.... o.a. deze op dvd voor mijn verjaardag gekregen van enkele lieve vrienden, maar vraag me intussen af of ik hem ooit moet gaan kijken....

avatar van robertus65

robertus65

Van deze film klopt dus helemaal niks van, zoals de taal is Engels en loopt enkele seconden voor op het beeld, zwart/wit is ook al geen pluspunt. De hele film is nauwelijks door te komen.

avatar van Earth

Earth

Kan hier weinig van bakken. Een halfje voor de aardig dvd hoes en mijn milde humeur.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

De twee seconden verschil beeld/geluid is niet bedoeld tijdens de opnames van de film. Pim is woest hierover.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Toch een onverwacht grappige verrassing dit. Verrassend coherent en sfeervol. Ik kon af en toe even wegdommelen zonder wat gemist te hebben en het verhaal blijft raar, maar toch binnen 11 dagen: heel knap. Zo'n Amsterdam / jazz-sfeer vind ik normaal vreselijk maar hier kon ik het heel aardig hebben. Duurt alleen veel te lang. 3,0*