• 9.372.292 stemmen

Witchboard III: The Possession (1995)

Horror | 93 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Peter Svatek

Met onder meer: David Nerman en Cedric Smith

Plot Witchboard III: The Possession

Brian is een werkloze effectenhandelaar. Hij krijgt van zijn huisbaas meneer Redman een ouija-bord. Met de hulp van het bord wordt Brian rijk, maar als Redman zelfmoord pleegt en Brian een vreemd ongeluk krijgt, begint Brians vrouw een verandering te zien in haar man.

avatar van Derkje

Derkje

Slecht.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Volgens mij dit de eerste horrorfilm die ik ooit heb gezien en sindsdien heb ik hem nooit weer gezien, dus kan ik me er niet meer veel van herinneren en dus ook geen cijfer geven. Helaas...

avatar van jackie boy100

jackie boy100

viel wel mee twas zozo

avatar van Thorak

Thorak

klinkt als de horror variant van "Jumanji"

avatar van Charles Manson

Charles Manson

de hoes is in ieder geval B met een griffel

avatar van pompoen

pompoen

Niet echt een volwaardig deel van de meesterlijke voorgangers.

Deze film is een beetje een schande voor de naam "witchboard".

avatar van RomeijnLand

RomeijnLand

Wat een Kutfilm.

Slecht verhaal,veel te langzaam en saai,slechte graphics et cetera, et cetera enz...

avatar van Homer Simpson

Homer Simpson

Nou,waarschijnlijk heb ik een andere film gezien dan de meeste van jullie,want ik vond het best een goeie film.

Een sterk verhaal met op zijn tijd best wel dingen die dit soort films juist tot een horror maakt.

Misschien dat het acteren beter had gekund,maar ik vond hem echt de moeite waard en zou hem zeker aanraden.

Ik geef hem mooi 3.5*

Moet ik wel eerlijk zeggen dat ik deel 1 en 2 niet heb gezien,maar ik ga zeker proberen om aan die exemplaren te komen.

avatar van Aapje81

Aapje81

Kan me hier geen zak meer van herinneren maar ik weet dat ik hem gezien heb en hem erg slecht vond. Er is toch ook nog een vierde deel of vergis ik mij nu?

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Normaal gesproken zou ik een dergelijke film in de winkel laten liggen, alleen al door de hoes, maar als iemand hem gratis aan mij geeft dan ben ik niet te beroerd om dat aan te nemen.
Witchboard 3 is voor zover ik weet de enige van de Witchboard trilogie die in Nederland te verkrijgen is. Tegenwoordig is hij online enken nog te vinden op dvdoutlet.nl. De logica achter de Nederlandse horror DVD/Blu-ray markt heb ik überhaupt nooit begrepen. Zo was Waxwork 2 al jaren te verkrijgen voordat Waxwork uitkwam en dat zelfs terwijl Waxwork 2 een direct vervolg is op diens voorganger.
Nu kan men dat met deze trilogie wat makkelijker doen, omdat de drie films volgens mij geen doorlopende verhaallijn hebben en dus los van elkaar bekeken kunnen worden. Maar goed, dan is mijn vraag nog steeds: waarom deze uitbrengen i.p.v. het over het algemeen beter gewaardeerde eerste deel?
Goed, genoeg daarover en nu over naar deze film. Witchboard III gaat over een man die van zijn huisbaar een Ouija bord krijgt, waarna de beste man zelfmoord pleegt. Daarna test de man het Ouija bord uit en raaktt hij bezeten door een soort duivel. Met name door de toegenomen... voortplantingsdrang merkt zijn vriendin dat er wat met hem aan de hand is. Ook zij besluit het Ouija bord te gebruiken om erachter te komen wat er met haar vriend aan de hand is.
Haar vriend blijkt gevangen te zitten in een soort andere dimensie waardoor hij in de spiegels te zien is. Vooral dit laatste slaat kant noch wal, maar goed...
Het acteerwerk is niet fantastisch en verder is dit weer zo'n typisch slap jaren '90 horrorfilmpje. Op een paar spetters bloed na kan men dus niet rekenen op gore. Verder zijn de weinige special fx die te zien zijn ook van een laag B-film niveau.
Veel heeft deze film dus niet te bieden.

avatar van perceived

perceived

Duidelijk de minste van de drie Witchboard-films.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Niet heel verrassend dat dit de minste van de drie Witchboard films is, Tenney heeft immers het stokje overgegeven aan Svatek, die nog alles te bewijzen had, maar wellicht niet beter kan. Zijn Bleeders (1997) staat nog wel op de watchlist! Anyhow, dit derde deel (inderdaad als enige van de reeks in NL uitgebracht) is een erg degelijke 90's bovennatuurlijke thriller met de 'kwaliteit' van een TV-film. Slaat weer een andere richting in, met als gekke opzet dat het bord je kan helpen met investeringen. Wie wil dat nou niet?! Keerzijde is wel dat je lichaam wordt overgenomen en jij vervolgens zelf vastzit in een soort spiegel-wereld (letterlijk) en moet toekijken hoe jouw vrouw gecuckold wordt en tevens zijn handen legt op haar beste vriendin. Poeh poeh, drama-alert! Resulteert uiteraard in een spetterend bovennatuurlijk einde waarin de demoon zijn vlesige huisje verlaat met typische 90's effecten... en dat wordt allemaal in beweging gezet door garnalen?! Je moet het zien om te geloven. Prima spul dit.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Inderdaad is dit 3e deel minder goed dan de eerste 2 delen. Oogt allemaal goedkoop en typisch jaren 90 stijl. Maar ik heb mij er gisteravond wel mee vermaakt liefhebber van Grindhouse movies. Vorige week heb ik de eerste 2 delen na heel wat jaren herzien.

avatar van joolstein

joolstein

"I'm not going to kill you. I'm going to F*CK you!"

Twee jaar naderhand, kwam er ook nog een deel 3 in deze serie, opnieuw geschreven door Kevin Tenney en eveneens opnieuw is er geen verband met de andere films Ditmaal zat er wel een andere regisseur in de regiestoel maar het behoudt wel zijn basisidee van bezetenheid door een Ouija-bord. Al zijn de O zo bekende spiegels ook van de partij! Dit is veruit de mafste van de serie en ik moet bekennen dat ik het toch wel erg genietbare Schlock vond. De film heeft soft-core scenes en er is meer bloed in de eerste 20 minuten dan dat er in heel deel 2 was te zien. En daar stop het niet bij! Al had er nog wel iets meer bloed en ook naakt mogen wezen! Daarnaast bezit de film ook een paar bizarre ideeën. Ooit een kill gezien met opgezette vlinders? Of een hitsige demon, die tot het bittere einde paringsdriften heeft? Uiteraard zijn de 90's digitale effecten door het lage budget, wat trashy (gedateerd).Het is belachelijk. Maar zo verschrikkelijk belachelijk dat ik ervan heb genoten!