• 9.372.440 stemmen

Trois Jours à Vivre (1957)

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Gilles Grangier

Met onder meer: Lino Ventura, Jeanne Moreau en Daniel Gélin

Gesproken taal: Frans

Plot Trois Jours à Vivre

Simon Belin komt bij de plaats waar een moordenaar zijn slachtoffer heeft achter gelaten en vertelt iedereen dat hij de moordenaar heeft gezien. Dat zegt hij echter alleen maar om in de belangstelling te komen, maar wat Simon niet weet is dat de moordenaar nu achter hem aanzit.

Simon Belin

Jeanne Fortin

Lino Ferrari

Inspector Segalier

Charlie Bianchi

Alexandre Bérimont

Lucien Morisot

Ik was waarschijnlijk weer de enige hier die niet wist dat Ventura en Moreau behalve in APL en TPAG in nog een film hadden samengespeeld, deze dus. Maar aangezien dit een werk is van cinema papa icoon en NV schietschijf Grangier, hebben we hier te maken met een door de connaisseurs " verboden " film.

Niet dat hij verder zo goed is: het uitgangspunt is interessant genoeg( voor de duidelijkheid: degene die Simon als moordenaar aanwijst is niet de echte dader, wat Simon nog walgelijker maakt) maar de uitwerking ervan is wel de slechtst denkbare.

Althans: als deze film de bedoeling zou hebben om een thriller te zijn, maar het is eerder een relatiedrama waarbij het draait om de psychologische dynamiek tussen sukkel Gelin en powerchick Moreau.

Als bij de cinema papa wel vaker speelt het voor een groot deel in de provincie, mn Normandë. Gelin en Moreau zijn namelijk rondreizende toneelspelers die toeren met een opvoering van Lorenzaccio ( De Musset ) , een stuk waarvan de intrige gedeeltelijk gelijk loopt aan die van het verhaal zelf.

En Ventura dan ? Die is gewoon....cool.

Al met al slechts voor de Ventura en Moreau completisten.