• 9.372.320 stemmen

Plots with a View (2002)

Komedie / Romantiek | 94 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Alternatieve titels: Undertaking Betty / Plotz with a View

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Nick Hurran

Met onder meer: Brenda Blethyn, Alfred Molina en Christopher Walken

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Plots with a View

"Sometimes finding true love can be the death of you."

Begrafenisondernemer Boris Plotz uit Wales is al dertig jaar verliefd op Betty, die helaas is getrouwd met de burgemeester. Boris' zaken lopen niet best vanwege een Amerikaanse concurrent en Betty wordt door haar man bedrogen. De twee besluiten er samen vandoor te gaan, maar dat verloopt niet helemaal volgens plan.

Betty Rhys-Jones

Boris Plots

Frank Featherbed

Meredith Mainwaring

Hugh Rhys-Jones

Dilys Rhys-Jones

avatar van Nieke

Nieke

Walken duikt in iets te veel films op tegenwoordig, naar mijn goesting dan toch...

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Een komedie die het vooral moet hebben van de 'droogheid' van Walken. Naomi Watts speelt de sexy minnares van het raadslid en doet het gewoon erg leuk. Bravo. Als je niet echt een liefhebber bent van deze acteurs/actrices adviseer ik je deze niet te huren. 3*

avatar van stinissen

Goede film met weer een wereldrol van de weergaloze Brenda Blethyn.

Ook een leuke bijrol van Naomi Watts.

Een dikke zeven dus 3.5*

avatar van V

V

Zeer matige komedie, met veel simpele flauwigheden. Het verhaal is in den beginne nog wel aardig gevonden, maar de film geraakt van de ene flauwiteit in de andere (de hele fucking film lang!). Molina is de enige die qua acteerwerk redelijk weet te overtuigen. De rest van de cast (behalve dat lijk) draakt! En de zogenaamde romantiek is ook nog eens ver te zoeken.

Wat Nieke al zegt: Walken lijkt opeens in iedere film te spelen. Geen probleem, want hij is een groot acteur, maar z'n rollen mag hij weleens wat zorgvuldiger gaan uitzoeken.

En wat er nu zo leuk was aan de bijrol van Watts is mij een raadsel. Een simpel snolletje spelen lijkt mij niet zo moeilijk. Zo nu en dan hitsig in de camera loeren et voila!

Al met al een zeer matige, zeg maar gerust slechte komedie, die mij op bijna geen enkel vlak heeft weten te bekoren! 1*

avatar van Creasy

Creasy

Tja, op zich een sympathieke comedy, maar wel een beetje braaf. Over Christopher Walken ben ik het met 'V' eens; ik verlang naar de Christopher Walken van 'King of New York'! Al met al keek Undertaking Betty wel lekker weg, dus ik ben mild. Een 3!

avatar van Sutherland

Sutherland

Wel een aardig filmpje hoor, ook met Lee Evans(alleen dat hoofd al, haha) Ik vond hem wel oké

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Gigantisch saai, zelfs van Walken veel meer verwacht, aangezien ik hem wel kan waarderen in humoristische films.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Film is leuk, aankijken meer dan waard: 4,0

avatar van MarkFish

MarkFish

Leuk feel-good filmpje (uiteindelijk), niet meer dan dat. Aardige acteerprestaties, vooral van Alfred Molina en Naomi Watts. 3sterren

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Luchtig en voorspelbaar niemendalletje. Eerdere posts spreken over braaf en sympathiek en daar kan ik me prima bij aansluiten. De vaart en paar grappige momenten trekken de film ternauwernood naar de **1/2

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Deze film lijkt mij erg leuk, voor zover ik wat uit de tv promo kon halen. De statistieken hier spreken mij echter niet zo aan

avatar van Dk2008

Dk2008

Leuke ontspannende film met veel humor en lekkere muziek erin. Moet je toch niet al te kritisch naar kijken lijkt me. Gewoon een heerlijke film om mensen als Brenda Blethyn, Christopher Walken en Alfred Molina te zien. Het verhaal zelf is niet zo heel bijzonder maar het zijn de kleine dingen die het hem doen.

avatar van stinissen

ARD (Plots with a View, zondag 1 april, 1:35 uur)

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:

Dit is echt zo'n film die leuk is om een keer gezien te hebben. Blethyn was ik toch wel gauw op uitgekeken en Walken is naar allerlei herbekeken films ook wel behoorlijk in aanzien gedaald. Luchtig filmpje die nauwelijks een komedie te noemen is. Stroef en houterig. Er zitten wat leuke (dans)gedeelten in. Maar dat is het dan. 3.0/2.0

avatar van Robi

Robi

De titel blijkt erg goed gekozen als je de film bekijkt. Heel flauw en melig en eigenlijk ook erg slecht. Een totaal over de top en onwaarschijnlijk verhaal dat ook maar zelden erg leuk wordt. Al heeft de morbide humor ergens nog wel wat, maar ook dan had het eigenlijk wel een stuk subtieler gemogen om echt grappig te zijn. En subtiliteit is juist erg ver te zoeken in deze film. Ach er zal vast wel een markt voor zijn, maar mijn film is het duidelijk niet. Ik zie trouwens op deze pagina dat de dvd van de film op bol.com voor 105 euro (!!) te koop is. Is dat ook een bijbehorende flauwe grap?

avatar van Collins

Collins

De film neemt de kijker mee naar het kleine stadje Wrottin-Powrys in Wales. Er speelt zich een daar een absurde geschiedenis af waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor twee elkaar beconcurrerende uitvaartondernemers. De ene wordt gespeeld door Alfred Molina die verliefd is op een getrouwde vrouw en een plan bedenkt om haar te schaken om vervolgens samen naar Haïti te vetrekken. De ander wordt gespeeld door Christopher Walken, die een moderne entertainende vorm van uitvaart wil belijden.

Tussen de concurrerende schermutselingen door scharrelen nog wat personages die niet in de uitvaartbranche werkzaam zijn en doen zich nog wat gebeurtenissen voor die op een andere manier voor beroering zorgen. Een veelbelovende opzet die resulteert in een tamelijk flauwe uitwerking. Molina en Walken zijn over het algemeen leuk. De rest is dat niet.

Een temporijke aaneenschakeling van maffe gebeurtenissen. Zo kan je Plots with a View misschien het beste omschrijven. Het zijn met name het tempo en de vele plotjes die maken dat de film niet verveelt. De personages hebben daarin trouwens ook een aandeel. In de film zijn dat als gezegd de twee uitvaartondernemers die plezierig zijn ingekleurd. De overige karakters vallen op vanwege hun uitvergrote karaktereigenschappen die gemakkelijk herkenbaar zijn als goed, als minder goed of als slecht. Niet als grappig. Ze passen goed in die opeenstapeling van plotjes die eigenlijk ook maar weinig om het lijf heeft.

De zwarte humor is leuk. De dialogen zijn af en toe leuk. De slapstick is het steeds net niet. En de humor die de absurditeit van gebeurtenissen uitbuit en nog verder oprekt, levert vooral met dank aan de inbreng van Christopher Walken wel een paar lachjes op. Plots with a View is een komedie met een paar grappige momenten. Niet een film die je bijblijft.