• 9.374.560 stemmen

Geregisseerd door: Jan Verheyen

Met onder meer: Axel Daeseleire, Hilde De Baerdemaeker en Geert Hunaerts

Gesproken taal: Nederlands

Plot Team Spirit II

De tijd staat niet stil, ook niet voor de jongens van 'Eendracht Vooruit'. Erik, als aanvoerder van de ploeg, probeert nog steeds de vriendengroep samen te houden, maar een nieuw obstakel dient zich aan als steeds meer ploegleden de roep van de natuur beantwoorden en zich met veel enthousiasme voortplanten. De grootste bijdrage ter zake wordt geleverd door Jean-Marc. Zijn Veronique bevalt meteen van een drieling, en het is voor Jean-Marc een hele opdracht de drie ukkies uit elkaar te houden.

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Sympathiek filmpje: de acteurs hadden er duidelijk plezier in. Alleen kan men met enthousiasme alleen niet verhullen dat het script eigenlijk niets voorstelt, dat de meeste grappen het niveau van de gemiddelde Vlaamse komedie niet overstijgen, en dat het zogenaamd 'functioneel bloot' (typisch voor de films van Jan Verheyen) te pas en te onpas in de film wordt getoond. Ik telde in totaal een handvol goede momenten, veel te veel geforceerde plotwendingen en 1.5 sterren.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Ik ben dus wijselijk thuisgebleven

avatar van Kleintje

Kleintje

Me too Heb er absoluut geen spijt van nu ik Wolkenmeters bericht gelezen heb.

avatar van hugohei

hugohei

Maar was de film succesvol aan de kassa ? De eerste Team Spirit was dat wel, toch ?

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

De film was inderdaad een klapper aan de kassa. Uit De Standaard van 22/12/2003:

Team Spirit II overschrijdt kaap van 100.000 bezoekers

BRUSSEL - De film Team Spirit II van Jan Verheyen heeft afgelopen weekend de kaap van de 100.000 bioscoopbezoekers overschreden. De Zaak Alzheimer van Erik van Looy, de andere Vlaamse kaskraker van 2003, is opgeklommen tot de zevende plaats in de top 10 van de succesvolste Vlaamse speelfilms aller tijden.

Twaalf dagen na de release van Team Spirit II gingen in totaal al meer dan 117.000 mensen kijken naar de nieuwe lotgevallen van de groep voetballende vrienden [...].

avatar van nirvana

nirvana

Deel één vond ik echt wel goed om eens rustig te relaxen, maar hier ben ik toch wel erg teleurgesteld, kon me geen moment boeien. Jammer want ik ben belg, maar deze film haalt voor mij een onvoldoende....

avatar van Vari Shmari

Vari Shmari

Bah, Jan Verheyen

avatar van leverafronny

leverafronny

Voor zover ik me kan herinneren is dit wel de Vlaamse film met de meest negatieve kritiek ooit! Toch haalt deze een hogere score dan z'n voorhanger. En om eerlijk te zijn: hij viel best wel goed mee. Ik heb hem thuis en ik wil m'n geld zeker niet terug!

avatar van mc rosss

mc rosss

Het is weer een van de vele typische vlaamse boerefilms. maar deze keer zonder boeren maar eerder met "patattenstampers"

Begrijp me niet verkeerd eigenlijk valt deze film nog goe mee. Rustig ,simpel met hier en daar wat grappige momenten. Een sterk verhaal heeft deze film zeker niet, maar toch is het een mooie aanvulling op de vorige film en de serie.

De DVD versie kan ik zeker aanraden dankzij de vele extra's waaronder de videoclips en het commentaar van jan verheyen op de film zelf met wat grappige anekdotes. wat weinigen weten en wat zelden gezien is is de grappige uitsmijter na de film met de buffalo boy's.

*** sterren

avatar van leverafronny

leverafronny

bioscoopzaal schreef:

De film was inderdaad een klapper aan de kassa.

Wel weinig stemmen voor zo'n succesvolle film eigenlijk...

avatar van seth gecko

seth gecko

eerst beginnen met het grote minpunt aan de film.

de prent is geen sequel op de eerste film maar haakt in op de sitcom.

dit houd in dat de film aanvoelt als een lange aflevering van de serie en is ook op hetzelfde stramien opgebouwd.

het verhaaltje is dun en sommige dingen voelen nogal fake aan zoals de constante telenetreclame en het opduiken van natalia en die belachelijke jeanmarie pfaff.

dat allemaal terzijde heb ik me wel geamuseerd met deze film.

t'gaat allemaal snel vooruit en verveelt geen moment.

komische scenes worden afgewisseld met meer gevoelige en de cast is heel goed.

je leeft gewoon mee met die leutige bende,meer hoeft dat niet te zijn.

ook de muziekkeuze en vooral de songs van sioen vielen bij mij erg in de smaak.

ok,t'is allemaal wel wat voorspelbaar en plattekes maar je moet het zien voor wat het is.

een leuke feelgoodmovie

3***

avatar van Film Pegasus

Zeer tegenvallende opvolger van het veel betere Team Spirit I. Ik heb zelf de serie niet gevolgd (niet veel zin in uitmelkerij) en het lijkt inderdaad zoals al enkelen hier hebben geschreven, een soort vervolg te zijn op die serie. Af en toe een komische noot maar had even goed mogen ingekort te worden om als extra aflevering in de serie gestopt te worden. Jammer eigenlijk want er zitten wel leuke momenten en muziek in... De ingrediënten waren er, maar de kok heeft het gerecht verprutst.

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Jan Verheyen heft nog maar eens bewezen dat hij beter televisiemaker voor VTM was geworden dan regisseur. Deze soort van platte humor typeert nu eens echt de stijl van VTM. Misschien vandaar dat Verheyen even bij VTM heeft mogen werken (ondertussen is hij er weer uitgesmeten).

Is het niet jammer dat de Belgische stat heeft besloten om ditmaal de film te investeren?

Daar gaat ons belastingsgeld dus naartoe...

avatar van donnie darko

donnie darko

ik snap niet waarom er zo weinig stemmen van deze film zijn. zijn hier dan geen belgen?

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Leuke boeren film met een redelijke soundtrack. Acteerwerk is goed (niet super). Axel Daeseleire vond ik het best

PS: volgens mij heeft Verheyen trouwens zelf zijn ontslag genomen hoor XfofaXX...

avatar van movielauxje

movielauxje

Ik vind het een heel goede film, en een goede serie.

avatar van scoly

scoly

de mooiste film volgens mijn beste vriendin

avatar van movielauxje

movielauxje

de serie is intussen ook weer begonnen op VTM en ik vind het echt heel goed

avatar van meyerke

meyerke

net zoals de eerste film een feel-good movie die zich , indien dit kan, nog gemakkelijker laat voelen als een mini-serie. acteerprestaties waren hetzelfde.

als het een film is van eigen bodem, moeten we natuurlijk ietsje mild zijn aangezien wij (belgen) onze capaciteiten kennen en durven toegeven dat we het niet kunnen halen van amerikanen..., nee, toch niet mild, anders is het niet correct...

avatar van Scratt

waardeloze film

0.5/5

avatar van Hilarious

Hilarious

Ik hou echt van de Team Spirit films en serie's. Het zijn allemaal goeie acteurs en actrice's en je kunt er nog echt mee lachen. Dus van mij part mogen er nog vervolgen komen. I Love It!

avatar van mathieudc

mathieudc

Geen slechte film, maar het 'Team Spirit' gevoel was een beetje weg bij de tweede film, ze hadden het beter bij één film gehouden...

Mijn stem: 3,0

avatar van Tarkus

Tarkus

Is een leuke film, niet zo goed als de eerste, maar best vermakelijk. Komen enkele goede grappen en situaties in voor. Maar de soundtrack verdient een extra ster. Muziek van Sioen, Leyers en Natalia.. Prachtig !!!!

avatar van sarara

sarara

Leuk filmpje! De eerste vond ik ook niet slecht. Ben gek op dat klikje acteurs van diezelfde generatie. En als je ze dan samen zet zoals hier, krijg je een 3,5*!!!

avatar van PaPaSvEn

PaPaSvEn

Deze is veel beter als den 1!

*3.5*

avatar van nele

nele

Veel beter dan de 1e. Een leuke en grappige film.

avatar van SubbiE

SubbiE

waardeloze rommel die wordt overspoeld van sponsering dat het m'n oren uitkomt. Stuk voor stuk degelijke acteurs, het is de film die fout in mekaar steekt.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Een halve ster voor het liedje van Natalia, een halve ster voor de gekke rol van Karel Deruwe en een halve ster omdat het een Vlaamse film is.

avatar van CaRoma

CaRoma

lucdecoster schreef:

wat zijn we weer sympathiek zeg...