• 9.369.500 stemmen

The Girl on a Motorcycle (1968)

Romantiek / Roadmovie | 91 minuten

Genre: Romantiek / Roadmovie

Alternatieve titel: Naked under Leather

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk

Geregisseerd door: Jack Cardiff

Met onder meer: Alain Delon, Marianne Faithfull en Roger Mutton

Plot The Girl on a Motorcycle

"She's always naked under leather"

De pasgetrouwde Rebecca is haar man al na een paar dagen beu. Ze stapt op haar motor en rijdt naar haar minnaar die in het Duitse Heidelberg woont. Onderweg is ze aan het dagdromen over de twee mannen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Rebecca’s Father

Pump Attendant

French Superintendent / French Customs Officer

French Customs Officer

French Customs Officer

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Beetje lsd-tripachtige film waarbij de veelvuldige surrealistische scenes ook meteen de fraaie

hoogtepunten zijn bij een eenvoudig verhaaltje. Apart maar mooi filmpje wel, met zangeres

Marianne Faithfull in de hoofdrol en die behalve zingen ook prima blijkt te kunnen acteren.

avatar van blurp194

blurp194

Als verhaal stelt het nogal weinig voor, en ook de acteurs hebben maar weinig te doen. Wel een erg fraai sfeerbeeld van de jaren-60, al is dat een onbedoeld effect wat de roadtrip van Faithfull zoveel jaren later heeft. Het contrast van de oude auto's, de ouderwetse kleren en kapsels, maar daar tegenover de nu nog steeds hypermodern aandoende brug - over de Rijn, denk ik zelfs te weten. Jammer dat zo veel van de beelden zo overduidelijk nep zijn.

En het einde is wel wat narrig, maar ook instructief. Wat in vergelijking wat mist is het idee dat je echt beter niet zonder bril of vizier moet rijden - ik heb ooit eens een bromvlieg in mijn oog gekregen, je ziet tien minuten niets meer van de pijn. Ook niet met je andere oog. Doe maar liever wel, dus, want je weet echt niet waar je terecht komt.