• 9.379.695 stemmen

Geregisseerd door: Hans van Beek en Luc van Beek

Met onder meer: René van 't Hof, Simone Walraven en Joke Tjalsma

Releasedatum: 17 december 1987

Plot Donna Donna!!

Felix kan maar geen meisje krijgen, maar in zijn gedachten maakt hij daar een eind aan. Hij neemt een foto van een fotomodel en op een gefingeerd verlovingsfeest beweert hij dat zij zijn verloofde is, dat ze Donna heet en voor werk op reis is. Dan komt er een brutale dame in de flat wonen en wordt hij opnieuw verliefd.

Quido

Een zeer geslaagde komedie van Luc en Hans van Beek. Rene van 't Hof (Kees uit Flodder) speelt de stuntelige Felix en doet dit zeer leuk. De film zit vol grappige scenes. Ook zien we Lou Landré nog even verschijnen in de film. Een leuke Nederlandse komedie die volgende maand te zien zal zijn op Veronica. 3.5*

Afschuwelijke film vond ik.

avatar van FisherKing

FisherKing

Die mening deel ik Kos.

Quido

Jammer, ik vond hem echt leuk.

avatar van jester

jester

Doet mij denken aan Honneponnetje, ook qua niveau. Kandidaat voor de flop 100 derhalve.

avatar van Mischa

Mischa

Precies, net Honeponnetje, maar dan nóg stommer!

avatar van Ericinho

Ericinho

je moet wel een enorme fan zijn van nederlandse films wil je dit een leuke film vinden...

Ericinho schreef:

Dank u!

avatar van mdj

mdj

Dan moet ik zeker een enorme fan zijn want ik vond deze film wel grappig. Heeft net iets meer dan Flodder, Costa, Volle Maan e.d. omdat er wel originele dingen in zitten. En Joke Tjalsma speelt erin mee, zij het wel in een bijna zwijgende rol maar wel een heerlijk absurd personage. René van 't Hof speelt zoals ik hem tot nu toe altijd heb zien spelen, hij speelt de schlemiel. Maar dat doet ie overtuigend en het is wel leuk dat hij nou eens een hoofdrol speelt. Zoals vaak zijn sommige details wel grappig. Bv dat hij met de krant Trouw rondloopt (moet dat zijn sulligheid benadrukken?) of de preek die de rector van de school tegen hem houdt over man-vrouwverhoudingen. Het einde is wel verrassend hoewel naar huidige maatstaven wel flink fout, maar dat mag bij deze film. In zijn genre dus nog niet eens zo'n gekke film al loop ik er beslist niet mee weg.

Quido

Ook dvd release op 16 september dit jaar.

Quido schreef:

Ook dvd release op 16 september dit jaar.

Weet je welke maatschappij? Bridge? Universal?

Quido

Universal. Maar meer weet ik helaas ook nog niet.

Quido schreef:

Universal. Maar meer weet ik helaas ook nog niet.

Komt er weer een nieuwe "lading" NL titels uit? Weet je misschien de rest ook?

- 16 September: Terug naar Oegstgeest

- 16 September: De Flat

- 16 Spetember: De Onfatsoenlijke Vrouw

- 16 September: De Kassiere: Lily was here

- 16 September: Angie

- 16 September: Gordel van Smaragd

- 16 September: Zoeken naar Eileen

- 16 September: Donna Donna !!

Volgens mij zijn ze dat...

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Simone Walraven is goud van oud maar voor de rest kan ik hier helemaal niks mee.

avatar van Beejeej

Beejeej

zelfs voor die tijd... waardeloos

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Ben ik het toch niet helemaal mee eens. Het verhaal stelt natuurlijk niet al te veel voor, maar in de tussentijd vond ik het toch behoorlijk vermakelijk en heb ik mij geen moment verveeld. Alhoewel ik besef dat ik als kind (en liefhebber) van de jaren 80 bevooroordeeld ben toch 2.5 *

avatar van Sunday

Sunday

René van 't Hof speelt weer heerlijk het sulletje. Geweldige mimiek heeft 'ie toch. Hij is toch de reden dat ik de film wel leuk vond. Verhaal is echt prut, René wordt telkens verliefd op de vrouwen die hij ontmoet. Vond ook, in tegenstelling tot een van mijn voorgangers, Simone Walraven maar een showmuts die absoluut geen meerwaarde had.

avatar van flipsen

flipsen

Deze film was niet heeeeel slecht. Wel redelijk slecht. 1.5 *, omdat er toch wel een aantal hilarische scenes in zaten.

Best vermakelijk, Walraven is een leuk meisje 2*

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Sunday schreef:Wat me ook opviel was die scene waarin hij voor het eerst het bed in duikt met Esther. Zo pontificaal, ontzettend plat, typerend voor die Nederlandse 80's film.

Je bedoelt dat ie het verkeerd deed? Of dat ie boterhammen ging eten ipv een sigaretje?

avatar van Sunday

Sunday

PartyMarty schreef:

Na, die sexscene. Het deed me denken aan Flodder en de Gulle Minnaar (akkoord net '90) enz.

avatar van Flash1494

Flash1494

Wat een film.....echt hollands.

Mooi eind deze zag je toch echt niet aankomen

Verder matig en vooral overbelicht

avatar van BOND31

BOND31

Ik heb volop gelachen bij deze comedy, dus vond ik hem goed, ondanks slechte beoordelingen elders. Wel wat kort met krap 80 minuten. Rene van t Hof is geknipt voor dit soort rollen, een sullige maar slimme student. Ik vind Simone Walraven het niet slecht doen in haar enige filmrol, verder zitten er echt heel grappige stukjes in de film, het zijn lang niet allemaal voltreffers, maar ik vermaak me heel behoorlijk elke keer als ik de film kijk. Rene van t Hof verdient overigens een prijs als minst sexy leading man aller tijden!

avatar van Thomas83

Thomas83

De film was vannacht op tv, en ik was erg nieuwsgierig en heb hem dus gekeken.

Ik heb me zeker wel vermaakt. De film is zo knullig, en ik heb het idee dat dat vaak bewust is gedaan. De humor is vaak wat vreemd, en ik moest daarom regelmatig echt lachen om deze film.

René van 't Hof vond ik vrij zwak spelen. Ik vond hem als Kees in Flodder erg leuk altijd, dus ik had wel de nodige verwachtingen, maar waar ik zijn overacteren in Flodder wel vond werken vond ik het op een of andere manier een stuk minder geslaagd in deze film.

Het einde is best verassend maar ook erg leuk en grappig vond ik persoonlijk.

'Donna Donna!!' is voor mij een goed bewijs dat niet elke slecht gemaakt film per se vervelend om naar te kijken hoeft te zijn. Bij een komedie kan het juist nog verassend goed werken allemaal. Daarom kan ik zo'n zwakke film uiteindelijk toch nog best een hoge beoordeling geven.

avatar van forelli

forelli

Lijkt me een top film, ik ga hem zéker kijken en opnemen vanavond.

avatar van otherfool

otherfool

2x in 1 week uitgezonden? Dan *moet* het wel een topfilm zijn. Toch?

avatar van saiko

saiko

Allejezus wat een gigantische ***film! Slechter dan slecht. 0,5* is echt nog veel te veel.

avatar van Thomas83

Thomas83

De film is inderdaad erg slecht, maar volgens mij is dat ook een beetje bewust gedaan, en bij mij werkte het dus wel nog aardig op de lachspieren.
Ik moest bijvoorbeeld erg lachen om de scene met de enorme stapel boterhammen en het 'ik ben nu even aan het eten, ja?' na het bed-ongelukje, en ook moest ik erg lachen om de scene dat Felix vertelde dat hij moest overgeven soms als hij aan seks dacht (of was het aan meisjes?), en de blind date-scene en groepstherapie (of wat het ook was)-scene in de kerk

avatar van Mug

Mug

Dieptepunt van de Nederlandse cinema.

Een komedie die echt geen een keer een glimlach op mijn gezicht heeft getoverd. Alleen sporen van verbijstering en schaamte waren af te lezen (open mond, schaamrood op de wangen en opgetrokken wenkbrauwen, gepaard met diepe zuchten).

René van 't Hof is hevig irritant inclusief hoe hij de woorden articuleert, erg 'gemaakt'. Een en al ergernis.

De slechtste film die ik ooit heb mogen aanschouwen, voor wat het waard is.