Drift (2001)
6,2 (373)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 1 november 2001
Plot Drift
"DO you wonder about the OTHER possibilities?"
Sammy (15) woont samen met haar broer Jakob (20). Hij verdient de kost en zorgt voor haar en Sammy gaat naar school. Een status quo die al jaren voldoet, tot Sammy méér wil en in de verwarring omtrent haar ontluikende sexuele gevoelens stappen gaat ondernemen, die hun beider leven drastisch zal veranderen.
Sammy
Nurse
Snackbar Owner
Thijs
cornelis
Heel aardige film, met een bijzondere chemie tussen de hoofdpersoon (Christel Oomen) en haar broer.
neo
het enigste goeie aan de film vind ik eigenlijk die band tussen die broer en zus.voor de rest vond ik er niet echt veel aan.
Quido
7 Spetember op Ned.3. Waarschijnlijk worden alle films uit het "No more heroes"-project deze maand(en) uitgezonden. Aangezien deze maand ook Amnesia op de buis verschijnt.
Quido
Vanaf vandaag elke zondag om 22.10 op Nederland 3 een film uit het 'No more heroes' project op de tv. 5 Weken lang.
Sjan
Goede Nederlandse speelfim, die op een nogal confronterende manier het dageijkse leven van een broer en zus in een Rotterdamse achterbuurt laat zien. Enkele aangrijpende scenes en prima acteerwerk (wat straalt die Sammy weinig levensvreugde uit zeg). De chemie (en ergernis) tussen Sammy en Jakob is erg mooi in beeld gebracht. Kan iemand mij vertellen wat het 'No more heroes-project' precies inhoudt? Voor deze film iig 3.5*
Quido
Ik sluit me helemaal aan bij Sjan, met de notitie dat het ook nog een low-budget project is. Dan vind ik deze film iig al behoorlijk geslaagd. Ook 3.5*
Quido
No More Heroes is het vervolg op Route 2000 en een samenwerking tussen het Filmfonds, VPRO en producent Motel Films, waarin jonge talentvolle filmmakers een kans wordt geboden zich verder te ontwikkelen.
Phooze
Sjan
Er komen idd geen plaatsnamen voor in de film, maar ik had toevallig in de Vara-gids zien staan dat de film zich in Rotterdam afspeelde. Overigens niet in een achterbuurt, maar in een 'arme buitenwijk van R'dam (zo staat het in de Gids).
Weet iemand welke films er nog meer in deze reeks uitgezonden worden. Als ik het goed heb wordt volgende week "Met Grote Blijdschap" uitgezonden en ik heb ook de film "Amnesia" gehoord. Wie o wie?
cornelis
Weet iemand welke films er nog meer in deze reeks uitgezonden worden.
Drift: zondag 7 september, 22.10 uur, Nederland 3
Met Grote Blijdschap: zondag 14 september, 22.10 uur, Nederland 3
Amnesia: zondag 21 september, 22.10 uur, Nederland 3
Illes Flottantes: zondag 5 oktober, 22.10 uur, Nederland 3
Monte Carlo: zondag 12 oktober, 22.10 uur, Nederland 3
Dank je cor. Die laatste twee films moet ik tot mijn spijt even na gaan zoeken....
Vond deze film trouwens erg goed. Goeie cast en tevens goed verhaal (had hier en daar nog wat uitgediept kunnen worden). 3,5*
tijn
IK heb hem 1 keer gezien, maar wil graag weten als hij ook op video te koop of te huur is.(of dvd)
Quido
Ja, maar wel in combinatie met de andere vier films uit het no more heroes project. Apart niet volgens mij.
Quido
Goedkoopste die ik kon vinden.
tijn
Thanks voor de dvd. maar video is makkelijker, weet je dat mischien ook te vinden.
gr.tijn
cornelis
Jawel, op koop-DVD toch? Maar je bedoelt dat er geen rental-VHS van bestaat?
Quido
Ja, dvd zie de link hierboven, maar de film is nooit op VHS te koop geweest. Te huur volgens mij ook niet.
E V
Mooie beelden van een mooi verhaal, zeer goed geacteerd door de jonge acteurs en actrices.
robertus65
De beide hoofdrolspelers doen het prima in deze realistische
rauwe film.
robertus65
In de No more heroes box zitten 5 films, waaronder deze.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'
seksualiteitbroerzusincestforbidden sexuality