• 9.374.484 stemmen

Met onder meer: Christel Oomen, Dragan Bakema en Hans Hoes

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 1 november 2001

Plot Drift

"DO you wonder about the OTHER possibilities?"

Sammy (15) woont samen met haar broer Jakob (20). Hij verdient de kost en zorgt voor haar en Sammy gaat naar school. Een status quo die al jaren voldoet, tot Sammy méér wil en in de verwarring omtrent haar ontluikende sexuele gevoelens stappen gaat ondernemen, die hun beider leven drastisch zal veranderen.

cornelis

Heel aardige film, met een bijzondere chemie tussen de hoofdpersoon (Christel Oomen) en haar broer.

avatar van sanne

sanne

Goede spelers die sammy en haar broer

avatar van neo

neo

het enigste goeie aan de film vind ik eigenlijk die band tussen die broer en zus.voor de rest vond ik er niet echt veel aan.

Quido

7 Spetember op Ned.3. Waarschijnlijk worden alle films uit het "No more heroes"-project deze maand(en) uitgezonden. Aangezien deze maand ook Amnesia op de buis verschijnt.

avatar van gotti

Cool! Ik stem voor meer Nederlandse films op tv.

Quido

Vanaf vandaag elke zondag om 22.10 op Nederland 3 een film uit het 'No more heroes' project op de tv. 5 Weken lang.

avatar van Sjan

Sjan

Goede Nederlandse speelfim, die op een nogal confronterende manier het dageijkse leven van een broer en zus in een Rotterdamse achterbuurt laat zien. Enkele aangrijpende scenes en prima acteerwerk (wat straalt die Sammy weinig levensvreugde uit zeg). De chemie (en ergernis) tussen Sammy en Jakob is erg mooi in beeld gebracht. Kan iemand mij vertellen wat het 'No more heroes-project' precies inhoudt? Voor deze film iig 3.5*

Quido

Ik sluit me helemaal aan bij Sjan, met de notitie dat het ook nog een low-budget project is. Dan vind ik deze film iig al behoorlijk geslaagd. Ook 3.5*

Quido

No More Heroes is het vervolg op Route 2000 en een samenwerking tussen het Filmfonds, VPRO en producent Motel Films, waarin jonge talentvolle filmmakers een kans wordt geboden zich verder te ontwikkelen.

avatar van Phooze

Phooze

Sjan schreef:

R'dam? Ik had meer een A'dam gevoel, maar ik kan wat gemist hebben... Volgens mij heb ik helemaal geen plaatsnamen gezien.

avatar van Sjan

Sjan

Er komen idd geen plaatsnamen voor in de film, maar ik had toevallig in de Vara-gids zien staan dat de film zich in Rotterdam afspeelde. Overigens niet in een achterbuurt, maar in een 'arme buitenwijk van R'dam (zo staat het in de Gids).

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

en ik als Rotterdam herkende er niets Rotterdams in.

avatar van gotti

Weet iemand welke films er nog meer in deze reeks uitgezonden worden. Als ik het goed heb wordt volgende week "Met Grote Blijdschap" uitgezonden en ik heb ook de film "Amnesia" gehoord. Wie o wie?

gotti schreef:

Weet iemand welke films er nog meer in deze reeks uitgezonden worden.

Drift: zondag 7 september, 22.10 uur, Nederland 3

Met Grote Blijdschap: zondag 14 september, 22.10 uur, Nederland 3

Amnesia: zondag 21 september, 22.10 uur, Nederland 3

Illes Flottantes: zondag 5 oktober, 22.10 uur, Nederland 3

Monte Carlo: zondag 12 oktober, 22.10 uur, Nederland 3

avatar van gotti

Dank je cor. Die laatste twee films moet ik tot mijn spijt even na gaan zoeken....

En weer bedankt.

avatar van gotti

Vond deze film trouwens erg goed. Goeie cast en tevens goed verhaal (had hier en daar nog wat uitgediept kunnen worden). 3,5*

tijn

IK heb hem 1 keer gezien, maar wil graag weten als hij ook op video te koop of te huur is.(of dvd)

tijn schreef:

Ja, maar wel in combinatie met de andere vier films uit het no more heroes project. Apart niet volgens mij.

tijn

Thanks voor de dvd. maar video is makkelijker, weet je dat mischien ook te vinden.

gr.tijn

Quido

De film is nooit uitgebracht op video.

cornelis

Jawel, op koop-DVD toch? Maar je bedoelt dat er geen rental-VHS van bestaat?

Quido

Ja, dvd zie de link hierboven, maar de film is nooit op VHS te koop geweest. Te huur volgens mij ook niet.

tijn

Ok, bedankt voor de info.

avatar van E V

E V

Mooie beelden van een mooi verhaal, zeer goed geacteerd door de jonge acteurs en actrices.

avatar van robertus65

robertus65

De beide hoofdrolspelers doen het prima in deze realistische rauwe film.

avatar van niethie

niethie

Lijkt me erg goed. Is ie inmiddels nog te verkrijgen op dvd?

avatar van robertus65

robertus65

In de No more heroes box zitten 5 films, waaronder deze.