• 9.373.477 stemmen

The Return of Swamp Thing (1989)

Horror / Sciencefiction | 88 minuten

Genre: Horror / Sciencefiction

Geregisseerd door: Jim Wynorski

Met onder meer: Louis Jourdan, Heather Locklear en Sarah Douglas

Plot The Return of Swamp Thing

"Why can't men be more like plants?"

The Swamp Thing, een geheimzinnig monster uit het moeras, is terug en bindt de strijd aan met de getikte professor Arcane, die in zijn moeras een laboratorium heeft gebouwd waarin hij gruwelijke genetische experimenten uitvoert.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Dr. Anton Arcane

Darryl Hallenbeck

Sheriff Beaumont

avatar van martijn77

martijn77

Alles aan deze film is over the top en niet serieus te nemen. Hoe ze dat bijna anderhalf uur volhouden zonder zelf in hun broek te pissen van het lachen, I dunno.. Het verhaal, zelfs in 3 zinnen, is te belachelijk voor woorden. De film weet dit zelfs te overtreffen. Swamp thing is een goedaardige bodybuilder met een vriendelijke stem in een vies groen pak. In een soort power-rangers gevechten neemt hij het op tegen andere misgelopen experimenten die rondzwerven in het moeras. Daaromheen dartelen de beveiligingsmensen van mr. Bad guy. Elke scene is slechter dan de vorige en net als je denkt dat het niet slechter kan; jawel, het kan dus nog slechter.. Heather Locklear.. Ze acteert als in een gemiddelde pornofilm en het scheelt weinig of Swamp thing mag zijn grote groene boomstam bij haar kwijt. Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden. Ik heb er kostelijk om kunnen lachen dus.. 2 *

avatar van JurassicPark

JurassicPark

is dit een vervolg op swamp thing?

avatar van mariekjuh1982

mariekjuh1982

Ik vond dit een grappige film. Hij had niet het bedoelde, griezelige effect op me, maar toch vond ik het een leuke film om te zien. Als vervolg op the swamp thing vond ik deze niet zo super, maar leuk geprobeerd. Ik vind dat Heather redelijk acteerd, beetje jammer inderdaad dat the swamp thing in een goddelijke schone verandert en vervolgens weer terug. Nou ja, je kan niet alles hebben in het leven.

avatar van Mr Confused

Mr Confused

JurassicPark schreef:

is dit een vervolg op swamp thing?

De titel The Return of Swamp Thing zou toch een belletje moeten doen rinkelen

avatar van Error_2009

Error_2009

wel aardige film, niets bijzonders

avatar van c-man

c-man

Error_2009 schreef:

wel aardige film, niets bijzonders

Niets daar van, wat een knaller!

Jammer dat je niet meer dan 5 sterren mag geven.

avatar van Horrorizer

Horrorizer

Geinige film, deed me meteen denken aan Toxic Avenger toen ik die Swamp Thing zag

avatar van shrink

shrink

Dit is een echte slechte film. Snap niet dat mensen hier om kunnen lachen. Mensen in monsterpakken en verschrikkelijk acteerwerk. Die zullen raptor ook wel een goede film vinden. Deed me een beetje denken aan een kleurenversie van King-Kong en dan bedoel ik niet de remake.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Geinige, foute jaren 80 filmpje. Vooral Heather Locklear is geweldig in haar rol. Ook Dick Durock deed het leuk als de "Swamp Thing". De film had ook een lekkere cheesy jaren 80 sfeertje. Deze film krijgt van mij een 3,5.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Zeer matig vervolg op het eerste deel wat ook al geen meesterwerkje was. Jammer toch, dat er van deze fascinerende comic figuur geen interessante film is gemaakt. Remake misschien?

Wat dit vervolg betreft: Wynorksi maakt er een geweldig potje van. Return of Swamp Thing weet werkelijk niet welke kant op te gaan en schakelt op de meest idiote momenten over van semi-horror naar komedie en weer terug. Het is dat de make-up effecten behoorlijk zijn, anders had dit een veel dikkere onvoldoende gehad. Zeer matig.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima vervolg, net zo leuk als zijn voorganger.

c-man schreef:

Niets daar van, wat een knaller!

Jammer dat je niet meer dan 5 sterren mag geven.

Helemaal mee eens c-man

• 2076 stemmen

fantastische cult film, dit vervolg nog beter, als de eerste film.

Van genoten.

Een gigant voor de liefhebber.

Met Louis Jordan top acteur die Kamal de schurk speelde in James Bond Octopussy.

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

Komt november uit op 4k bij MVD

avatar van ZAP!

ZAP!

Heather Locklear heeft 't wel naar d'r zin zo te zien op de poster. Monsters hebben het maar goed...

• 2076 stemmen

Deze tweede film van het moeras monster Swamp thing herzien.

En deze film is nagenoeg van hetzelfde niveau, als de eerste film.

Wel heel leuk de knappe Heather Locklear te zien, in ook deze film.

De cast speelt van matig tot prima.

Het moeras monster is best leuk gemaakt.

De special effecten zijn wel verouderd en dat geld helaas ook voor deze film.

Vroeger was deze film heel leuk, maar nu is het niet meer van deze tijd, en valt de film tegen.

Van 3,5* naar 2*

Once upon a time in the swamp

Na jaren herzien op de nieuwe 4K uitgave van Screenbound.

Na de mysterieuze dood van haar moeder reist Abigail Arcane (Heather Locklear) naar de moerassen van Florida om de confrontatie aan te gaan met haar herrezen, kwaadaardige stiefvader Dr. Anton Arcane (Louis Jourdan). In een poging de gevolgen van veroudering tegen te gaan, combineert Dr. Arcane genen van verschillende moerasdieren en mensen, en creëert zo een leger monsters die bekendstaan ​​als Un-Men. Wanneer Abby arriveert, is Dr. Arcane vastbesloten om het leven van zijn eigen stiefdochter te nemen in naam van de wetenschap...

Heerlijke foute 80’s pulp waarbij de boomlange Dick Durock terugkeert als Swamp Thing en het opneemt tegen andere gemuteerde monsters, wel hilarisch dattie elke keer precies op het juiste moment opduikt. Hele script is natuurlijk een lachertje, maar toch heeft dit vervolg ook z’n charme. Om te beginnen al met de hoofdtitelmontage bestaande uit schitterende stripboekomslagen op de soundtrack van Creedence Clearwater Revival's "Born on the Bayou". De soundtrack was sowieso al een dik pluspunt, bij elke opkomst van Swamp Thing hoorde je ook zo’n episch deuntje. Qua cast sprong Jourdan er het beste uit, die ook terugkeert en we natuurlijk kennen als badguy Kamal Khan uit Octopussy. De sexy Locklear is een lust voor het oog en verder zien we nog Sarah Douglas als Dr. Lana, de rechterhand van Arcane, die we herkennen uit Superman 1&2 en Conan the Barbarian. Die twee jochies waren wel strontvervelend.