• 9.370.316 stemmen

Le Pacte du Silence (2003)

Mystery / Thriller | 95 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Alternatieve titel: The Pact of Silence

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Graham Guit

Met onder meer: Gérard Depardieu, Élodie Bouchez en Carmen Maura

Gesproken taal: Frans

Plot Le Pacte du Silence

Een jonge non (Élodie Bouchez) wordt met extreme pijnaanvallen opgenomen in een ziekenhuis. De onderzoekende dokter (Gérard Depardieu ) is niet in staat een juiste diagnose te stellen. De tweelingzus van de non woont in Brazilië en ondergaat dezelfde pijnen. De tweeling verbergt een groot occult geheim en geobsedeerd door de mysterieuze ziekte gaat de dokter de halve wereld rond op zoek naar haar zus en de waarheid achter de geheime krachten. Langzaam maar zeker dreigt hij zelf slachtoffer te worden.

avatar van henkula

henkula

Beetje flauw allemaal, Depardieu ziet er nog redelijk uit, we zien hem ook stukjes rennen.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Lastige film, niet helemaal super uitgewerkt en de film neemt nogal zijn tijd.

Dat werkt tegen aangezien het plot erg dun is en daarmee het script nogal wat rondjes om de kerk maakt en traag aandoet. Voor nu 3** maar kan best nog 2.5** worden.

avatar van carla007

carla007

Zeer spannende film, niets mis mee.

avatar van Boenga

Boenga

Trage opbouw, maar toch wel een meeslepend verhaal: ik hou wel van dat soort thriller. De ontknoping (als blijkt wie de moordenaar is, bedoel ik dan) is best wel verrassend.

Maar, zo enthousiast als ik ben over de film als thriller, zo erger ik me in dezelfde mate aan het msytery-aspect: onzinnig en overbodig. Ik heb het gevoel dat dat erbij getrokken is om aan de nodige 90+ minuten te geraken.
Vooral het laatste kwartier is er op dat vlak over, het haalt wat mij betreft een volledige * af van de score.

Depardieu: vind ik (bijna) altijd goed.
Bouchez: nog nooit gezien (wat wel vaker gebeurt bij acteurs uit landen waarvan het merendeel van de films nooit/nergens met NL ondertitels te vinden is), ook heel overtuigend in haar rol.

avatar van Noodless

Noodless

Ondanks het interessante gegeven wist deze film mij niet te boeien. Onnodig langdradig opgebouwd ( en toch maar een normale speelduur ) en ook redelijk wat ongeloofwaardigheden zoals de dokter die wel heel ver gaat in zijn zoektocht ( niet alleen qua landen, maar ook zijn familie in de steek laat ). De clou van het verhaal heeft wel een verrassende twist , maar het verloop en het slot is het best voorspelbaar. 4/10