• 9.373.588 stemmen

The Swinging Cheerleaders (1974)

Komedie | 91 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Jack Hill

Met onder meer: Colleen Camp en Rosanne Katon

Plot The Swinging Cheerleaders

"They gave their all for the team!"

Om een uiteenzetting op te schrijven hoe het cheerleaden vrouwen verlaagt, infiltreert een verslaggever voor een universiteitskrant de cheerleaders ploeg.

avatar van goongumpa

goongumpa

De poster en titel doen anders vermoeden, maar deze 'sex comedy' van Jack Hill is behoorlijk hard, en met momenten naar! De vrolijke cheerleaders worden geconfronteerd met zaken als afpersing, bedrog, corruptie, misogynie, geweld en zelfs groepsverkrachting! Ik keek met momenten raar op, maar moet zeggen, Hill heeft lef. De film is eerlijker en echter dan genregenoten als Porky's en American Pie. De dialogen zijn ook goed geschreven.

De film is gemaakt met een klein budget en in beperkte tijd (12 dagen las ik), en hoewel Hill een bekwaam filmmaker is, zie je dat wel. Het kale design, eenvoudige camerawerk, en het feit dat er archiefbeelden tussen de footballwedstrijden zijn gemonteerd, halen de film naar beneden.

Eentje voor de 70's grindhouse fans. 3*.

avatar van mikey

mikey

Een film over exploitation of women in our contemporary society, aldus de film. Maar eigenlijk is het een college flick alleen heel wat brutaler en rauwer dan de latere zoals van wilder. Maar eigenlijk ook weer niet aangezien deze met meer liefde is gemaakt door mensen die wel degelijk achter werk stonden. Af en toe zie je dat deze film tussen genres switcht (van college sport, cheerleader naar typische blaxploitation bijvoorbeeld).

Of deze beter is dan Porky weet ik niet

avatar van scorsese

Aardige film over een jonge journaliste die zich voordoet als cheerleader om over het exploiterende karakter te schrijven. Helaas maakt dit plot over de man-vrouwverhouding te vaak plaats voor het wat minder interessante plotje van de football-wedstrijden). Deze high-school-sex-comedy gaat op sommige momenten net wat verder, en het blijft allemaal behoorlijk vermakelijk.

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

Exploitatie film, gemaskeerd als anti exploitatie statement. Een film uit de tijd dat je nog ongebreideld kon lachen als iemand grapte ‘ergens’ een kaars in te hebben gestoken’.

Bij Jack Hill ben je in goede handen bij dit soort materiaal. Naast vermakelijk is de film ook wat gedurfder dan soortgenoten. Totaal niet meer van deze tijd. En dat is een aanbeveling!

3,5