• 9.375.065 stemmen

Unknown Brood (2016)

Documentaire / Muziek | 85 minuten (Nederlandse versie) / 90 minuten (internationale versie)

Genre: Documentaire / Muziek

Speelduur: 85 minuten (Nederlandse versie) / 90 minuten (internationale versie)

Alternatieve titel: My Suicide for You

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Dennis Alink

Met onder meer: Herman Brood, Anton Corbijn en Henny Vrienten

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 1 december 2016

Plot Unknown Brood

Op 11 juli 2001 springt Herman Brood van het Hilton hotel in Amsterdam. Wat weinig mensen weten is dat Brood al sinds zijn 27ste schreef, sprak en fantaseerde over zijn zelfmoord. Hoe ziet je leven eruit wanneer je van jongs af aan al weet hoe het gaat eindigen? De documentaire Unknown Brood springt in het leven van de muzikant en laat zien wat er zich achter het imago van de "rock & roll junk" schuil hield.

avatar van Quentin

Quentin

Heel aardig, alleen jammer van de nodeloos pretentieuze montage.

avatar van De filosoof

De filosoof

Mooie, indringende en ontroerende documentaire over de enige echte rock ‘n’ roll-junkie van Nederland. De documentaire suggereert dat Herman Brood zich geen houding kon geven bij andere mensen waardoor hij mensenschuw was, tenzij hij een rol kon spelen of een kunstje kon doen waarbij de drugs hem hielpen over z’n schuwheid heen te zetten en een ster te worden. Ik heb altijd genoten van zijn kunstje: zijn muziek, zijn tekeningen en zijn geestige uitspraken die echter altijd al veelal een zwartgallige inhoud hadden. De documentaire laat zien hoe hij als gevolg van de drugs en zijn strijd daarmee steeds verder lichamelijk aftakelt, zich steeds meer isoleert van andere mensen en steeds minder goed in staat was zijn demonen onder controle te houden tot hij het fatale einde koos dat hij al zo vaak had aangekondigd. Voor mij is en blijft hij een icoon en Nederlands grootste popster (en zo jammer dat hij het verknalde in de VS).