• 9.370.279 stemmen

Met onder meer: Philippe Noiret, Michel Serrault en Pierre Arditi

Gesproken taal: Frans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Pile ou Face

Inspecteur Baroni uit Bordeaux is op jacht naar Edouard Morlaix. Diens vrouw zou zelfmoord gepleegd hebben, maar Baroni denkt dat Morlaix haar omgebracht heeft. Wanneer de twee mannen elkaar leren kennen ontstaat er een band tussen hen.

Inspecteur Louis Baroni

Edouard Morlaix

Laurence Bertil

Pierre Larrieu

Michèle, la fille de Baroni

Le policier, ami de Baroni

Lampertuis, supérieur de Baroni

Bourgon-Massenet, directeur de la police

avatar van stinissen

Aardige film met een uitstekende cast en een grappig einde van de film.

avatar van Movsin

Movsin

Dit is zo'n film die zowat alles op het einde verduidelijkt. Natuurlijk is het dan verrassend en boeiend, al worden er in feite geen vragen beantwoord omdat de kijker er zich geen stelt. Op het einde komt er alleen een pak nieuwe informatie bij die verrast.
Gelukkig is er Philippe Noiret, nog meer dan zijn tegenspeler Michel Serrault, die het door gevat en origineel optreden toch nog een zekere interesse verwekt, maar in zijn geheel gaat ervan deze film weinig overtuiging en kracht uit.

Deze film is in alle opzichten bijzonder origineel, maar ik zie Philippe Noiret toch liever in Les Ripoux.

Hij speelt hier ook een politie-inspecteur, maar verder houdt elke overeenkomst op.

Toch wel een heel aparte rol van Michel Serrault, als man die de klok heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt. Uiteraard heeft zijn gedrag een reden, omdat zijn vrouw op tragische wijze is gestorven.

Toch miste ik hier wat. Misschien had een iets (tragi-)komischer benadering beter gewerkt.

Wel een tamelijk verrassend einde inderdaad, maar ik bleef een beetje met een onbevredigd gevoel zitten.

avatar van david bohm

david bohm

Philippe Noiret speelt het morsige type politie inspecteur die misschien wel met z'n laatste zaak bezig is, kampt met z'n gezondheid en overhoop ligt met z'n oversten. Enigszins een cliché dus.
Door het goede spel en de chemie met Serrault die ik zo nu en dan behoorlijk grappig vind zoals bij zijn rant over Tula is de film aangenaam om te zien.
Eigenlijk zit het plot best ingenieus in elkaar, Baroni wil zijn geweten sussen door Morlaix voor het gerecht te brengen en hoopt op vrijspraak waarmee hij zelf als het ware ook vrij gepleit wordt wel is het subplot over de drugshandel plus koffertje wat vaag.

avatar van AngelicV

AngelicV

Noiret en Serrault leveren acteerwerk van de bovenste plank af op de franse leest geschoeid en dat maakt deze film een interactief geheel waarbij de politiek versus de rechtsorde goed naar voren wordt gebracht. De persoonlijke jacht maakt de plot steeds interessanter. Legrand en Sterling zorgen voor la beauté feminine. Toppertje.