• 8.705.994 stemmen

Une Femme de Ménage (2002)

Drama / Romantiek | 91 minuten

Gesproken taal: Frans

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Une Femme de Ménage

Een man zet zijn vrouw uit huis. Het is voor hem tijd om alles achter zich te laten, en hij huurt een schoonmaakster in. Er ontstaat een romance tussen de twee.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Fransman

Fransman

• 2019 stemmen

Leuke 'kleine' film, die hier ook goed gewaardeerd wordt. Met 'klein' bedoel ik dat de film niet al veel pretenties heeft meegekregen. Maar het is wel een realistisch verhaal: veertiger met een mislukt huwelijk valt voor de nieuwe huishoudster. Zou ik ook doen. Jeempie, wat een koppie zeg, die Émilie Dequenne. Daar kun je je ogen niet vanaf houden. Ik althans niet. Maar het is inderdaad zoals iemand op IMDb al memoreerde, nadat ze haar haar had laten knippen, was het een totaal ander meisje: uitgelaten, zelfbewust. Jean-Pierre Bacri doet het prima als de vereenzaamde Parijzenaar, van wie het niet duidelijk is of zijn vrouw nou bij hem is weggegaan, of dat hij haar de deur heeft uitgezet. Hij laat haar er in ieder geval niet meer in als ze terug wil. Geen happy end, want het is een eerlijk en realistisch verhaal. Maar wel nieuwe mogelijkheden voor de twee hoofdpersonen op het eind.

avatar van Movsin

Movsin

Zo gaat dat, man. Een keer dat ge er begint aan te hechten, of dat je hart de bovenhand haalt op je verstand, is er kans dat er pijn komt.

Komedie, met een dramatisch tintje, maar het is allemaal zo erg niet. Scherp en genietbaar dialoogwerk.

Jean-Pierre is geschikt voor dergelijke rol en speelse, clevere Emilie Duquenne is dat ook. (Ze komt uit Beloeil en ze heeft sinds deze "Femme de Ménage" al meerdere rollen knap ingevuld).

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Vond het een aangename dromerige film. Het is allemaal ongelooflijk naief natuurlijk, met een wat eenzame late veertiger (wiens vrouw hem heeft verlaten) die een romantische relatie krijgt met zijn jonge huishoudster die bijna zijn dochter zou kunnen zijn. Ze vallen onrealistisch makkelijk in elkaars armen en het lijkt een film gemaakt door late mannelijke veertigers met een "banging the housemaid" fantasie (cleavage, erg kort rokje, got it?). Dit neemt niet weg dat het een lieve spontane en aangename film is met mooie rolinvullingen van Bacri en Dequenne. Met die bemerking dat Dequenne net teveel een vleesgeworden fantasie is dan een authentiek personage met diepgang, karakter en een verleden. Achterliggend gaat het over een man die stilaan tot het besef komt dat hij ouder wordt.