• 9.375.090 stemmen

Met onder meer: Viggo Waas, Alice Reijs en Rick Engelkes

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 20 januari 2000

Plot Lef

Als acteur en schrijver werkt Olivier samen met zijn vriend Luc aan een lang gedroomde film. Olivier hoopt eindelijk de klassieke held te worden in zijn eigen geschreven verhaal. Gedreven werkend aan zijn filmalterego wordt zijn daadkracht in de werkelijkheid op de proef gesteld. Zo doet hij niets als hij ziet hoe een vrouw in elkaar wordt geslagen. Dit incident blijft hem achtervolgen en sluipt meer en meer zijn script binnen. Als hij in het dagelijkse leven verliefd wordt op diezelfde nietsvermoedende vrouw staat het incident de relatie behoorlijk in de weg. Vluchtend in de fantasie van zijn script wordt de discrepantie met de werkelijkheid steeds groter.

Nogal eigenaardige film. Na een ontstellend zwak begin (eerste 20 minuten waren nauwelijks om door te komen), begint de film na de introductie van Reijs (duidelijk de kracht van de film) wel aardig te worden.

Naar het einde toe werd had film zelfs af en toe erg goede scenes, maar het script is te onevenwichtig, er zaten teveel onzinnige wendingen en dialogen in. Al en met al wel de moeite waard,wat ik na het eerste half uur niet voor mogelijk had gehouden. Cees Geel is toch wel één van de meest aansprekende Nederlandse acteurs op dit moment imo.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Vond dit toch wel weer een zeer leuk Hollands filmpje. Om te beginnen vond ik het gewoon erg leuk om Viggo Waas in een film te zien spelen. Verder zit de film ook vol Absurdheden, en hele scherpe en droge humor. Daarnaast waren Rick Enkelkes en Alice Reys ook erg leuk en de montage was ook weer sfeervol. Ook de film in de film in het sepia zwart wit was bijzonder. Wat ook van die leuke scenes waren waren die: Strandscenes, Die Restaurant scene, die grote reclameposter en dat gevecht met die bovenbuurman. Dit zou nog wel eens wat van Jeunet geweest kunnen zijn. Ook het einde was hillarisch.

Vele slechte reacties boven, maar ik vond hem best zeer vermakelijk. Gewoon weer zo'n typische Hollandse Love it or Hate it film.