• 9.374.560 stemmen

Geregisseerd door: JK Youn

Met onder meer: Yunjin Kim

Gesproken taal: Engels, Koreaans en Duits

Plot Gukjesijang

"One promise can shape a lifetime."

Midden in de chaos van het vluchtelingenprobleem uit de Koreaanse Oorlog in december 1950, ziet een jonge jongen, Duk-soo, in één oogwenk zijn leven veranderen wanneer hij zijn zuster kwijtraakt en zijn vader achterlaat om haar terug te vinden. In het stadje Busan wijdt Duk-soo zich later aan zijn resterende familie, en doet er allerlei klussen in de plaats van zijn vader, om hen te ondersteunen. Zijn toewijding leidt hem eerst naar de dodelijke kolenmijnen in Duitsland, waar hij zijn eerste liefde Youngja, ontmoet. Vervolgens reist hij door naar het door oorlog verscheurde Vietnam.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Yoon Deok-soo

Yoon Kkeut-soon

Yun Gi-ju

avatar van gauke

gauke

Een stuk geschiedenis van Korea dat 60 jaar omvatte. Er werd wat af gejankt in dit emotionele en bij tijden te sentimentele Zuid-Koreaanse melodramatische epos. Sterke delen (vooral het begin was ijzersterk) werden afgewisseld met scènes die voorzien waren van tenenkrommende humor, die in het geheel niet bij het verhaal pasten en ten koste gingen van de meeslependheid. Daarnaast was het geheel zo nu en dan (voor mij) wat onoverzichtelijk.

Ik heb niet geweten dat Zuid-Koreaanse soldaten vochten aan de zijde van de Amerikanen in Vietnam.

N.B. Één op de vier Koreanen heeft deze productie gezien!

avatar van BBarbie

BBarbie

Epische kroniek over het turbulente leven van een Koreaanse man, die als jonge knaap tijdens de Koreaanse oorlog wist te ontsnappen aan Noord-Korea en bij gemis van zijn verdwenen vader de verantwoordelijkheid op zich neemt om voor zijn moeder en zijn jongere broer en zusje te zorgen.

Een tranentrekker van het zuiverste water, die af en toe weliswaar over de schreef gaat, maar dat lijkt mij gezien het verhaal min of meer onvermijdelijk. Ik heb het dan ook niet als storend ervaren.

Al met al een beklijvende film met een indrukwekkend verhaal, een mooie cinematografie en prima acteerwerk. In eigen land een ongekende kaskraker. Terecht naar mij mening.