• 9.369.469 stemmen

Michael Jackson: The Life of an Icon (2011)

Documentaire | 149 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Andrew Eastel

Met onder meer: David Gest, Katherine Jackson en Tito Jackson

Plot Michael Jackson: The Life of an Icon

Producer en verteller David Gest, een boezemvriend van Michael Jackson, brengt de belangrijkste gebeurtenissen uit Jacksons leven samen aan de hand van nooit eerder vertoonde uiteenzettingen van een belangrijke groep mensen uit de entourage van de ster. De film is niet alleen een eerbetoon aan zijn vele wapenfeiten als 's werelds bestverkopende artiest aller tijden, maar biedt eindelijk ook een antwoord op heel wat speculaties die over Jacksons leven de ronde deden.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik kan niet anders zeggen dat dit een goede docu/bio is over het leven van MJ.

Er word rustig de tijd genomen om te vertellen hoe MJ van klein jongetje in de Jackson5 naar superster in geklommen met alle hindernissen en wegen.

Veel matriaal van de beginjaren......er zat zelfs iets in wat ik nog niet wist

Ook zijn er bekenden en familieleden aan het woord en tuurlijk gaat het ook over het overlijden van MJ al is dat niet de hoofdmoot.

Er zijn na het overlijden van MJ talloze boeken en docu's verschenen over het leven van MJ de een nog belachelijker dan de ander maar deze is netjes gedaan en naar mijn idee redelijk waarheidsgetrouw.

avatar van 606

Helemaal mee eens

avatar van bjerik76

bjerik76

En een terechte speelduur voor deze artiest.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Dit geeft een mooi beeld van één van de allergrootsten aller tijden weer.....in de tijd dat zijn vermeend kindermisbruik speelde twijfelde ik aan zijn onschuld,nu is mij héél duidelijk dat er een vies spelletje met hem gespeeld is door zijn vermeende slachtoffers en hun familie!!!!! Een grote schande,zulke uitbuiters die mensen beschuldigen van dermate misdaden die iemand kapot maken zouden zelf levenslange gevangenisstraf moeten krijgen.

avatar van james_cameron

Met 2 1/2 uur een behoorlijke kluif, en dan ook nog eens amper de moeite waard. Veel interviews met betrokken famielieleden en vrienden, maar de muziek komt op de achtergrond en veel interessante momenten in Jackson's leven worden slechts in vogelvlucht behandeld. Te veel aandacht wordt besteed aan de kwalijke beschuldigingen en rechtzaken, waardoor de documentaire uiteindelijk vastloopt in roddel en achterklap. Gemiste kans.

avatar van Basto

Basto

• 11916 berichten

Het levensverhaal van MJ is natuurlijk zeer boeiend, maar in deze low budget docu wordt get wel op een hele saaie wijze gebracht. 2,5 uur talking heads die stuk voor stuk met Michael bevriend waren. De info is daarom emwel goed, maar ook wat eenzijdig positief. Verder zitten en nauwelijks live beelden van de king of pop in, wat toch wel een flink gemis is. Aardige inhoud, saaie vorm.

1,5

avatar van ruudhesselink

ruudhesselink

Dit was saai zeg..

Dit leek meer op een reclamefilmpje voor The Jackson 5 en MJ in plaats van op een documentaire.

Te weinig diepgang en erg eenzijdig, zeker in het kader van wat nu aan het licht komt.

avatar van roymoh

roymoh

Ik vond het een erg mooie docu over MJ!

Na Leaving Neverland te hebben gezien (wat ik wel een grote bullshit show vond) toont naar mijn idee deze serie de echte MJ weer ?.

Ik denk ook dat er een spelletje gespeeld wordt tegen MJ en ze alleen maar op geld uit zijn (wat niet eens van MJ afgepakt wordt, maar nu van de familie...)

avatar van pop

pop

Er valt uiteraard voldoende te vertellen over het bewogen leven van Jackson. Hoewel alles ook wel weer bekend is over hem.

Het eerste gedeelte van deze docu vind ik behoorlijk goed. Het tweede gedeelte (vanaf Off the Wall) gaat opeens het gas erop. Al zijn platen na Thriller worden niet eens genoemd. En dan wordt het dus pakken minder interessant. Het is ook wel jammer dat er maar een paar familie leden aan het woord komen. Schijnbaar heeft niet iedereen willen meewerken.

Na een goed begin uiteindelijk een behoorlijke tegenvaller.

avatar van bjerik76

bjerik76

trailer laat wel heel erg weinig zien voor een documentaire van 149 minuten.

Ze hadden wel een paar hoge / dieptepuntjes kunnen laten zien vast om de kijker wat nieuwsgierig te maken deze docu ook te willen zien.