An Amsterdam Tale (1999)
3,7 (116)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 28 september 1999
Plot An Amsterdam Tale
Benny (Joe Maruzzo) is samen met zijn vriendin Alma (Sylvia Kristel) de eigenaar van een nachtclub op de Amsterdamse Wallen. Alles gaat goed totdat Charley (Ellen ten Damme) in de club komt werken. Al snel brengt zij Benny's hoofd op hol, tot grote woede van Alma, die uit wraak Benny zakelijk buiten spel probeert te zetten. Noodgedwongen gaat Benny in zee met een schimmige onderwereldfiguur.
Flinterdun script, van even grote diepgang als pornofilms met verhaal.
landrover
K vindt het al beledigend als je aan deze film mee doet...an amsterdam tale....K
Tomtommer
Blijkbaar is de regisseur (Dorna van Rouveroy) niet al te goed in het maken van films. Zie maar eens naar Intensive Care! (Bah!)
Weet iemand of ze nog met een nieuw script bezig is?
Was dit niet de film waardoor de producent (Vic Franke?) Pieter van Lierop naar de keel vloog tijdens het filmfestival van destijds?
Quido
Knap hoe Dorna van Rouveroy het voorelkaar krijgt om twee van zo'n baggerfilms te regisseren en te schrijven. Petje af!
twg
ik vind dat deze film op nr 1 in de flop 1oo zou moeten staan.
xangadix
Okee, van mij een half sterretje omdat minder niet kan. Van de kleine Xangadix hier lekker warm ingepakt onder het bureaublad een half sterretje extra voor de borsten van Ellen ten Damme.
T_fuckin_montana
Heel slechtverhaal, wat ook nog eens heel slecht is uitgewerkt. slecht engels sprekende Nederlandse acteurs. De eerste scene begint nog aardig, maar de zeepbel spat snel uiteen. 1*
(voor 2.79 gekocht bij action)
Onboeiend, inhoudsloos en ontzettend slap. Laat Van Damme eens in een fatsoenlijke film spelen. Die kan het wel volgens mij. En stuur die Rouveroy met een potje naar Timboektoe; kan ze daar mensen gaan lastig vallen met rotzooi...
Trip Fontaine
Een abominabel slechte film, die op geen enkel onderdeel een voldoende scoort.
wallywalrus
deze film had niet uitgebracht mogen worden.
iedereen die deze film koopt en kijkt heeft het gevoel belazerd te zijn. ik wel tenminste. al was ie maar één euro
Eltorada
jah misschien een domme film voor jullie maar effe goed je moet hem snappen vind ik . smaken verschillen toch en effe goed als je veel dingen uit deze heb ik zelf ook gedaan dus zo slecht vind ik die film ook weer niet . maar jullie wel weer , ik vind deze net zoals fight club maar dan anders je moet hem vaker kijken dan begin je hem te snappen ow wacht fight club was meer voor de mensen die een saai bestaan leiden en niet wisten hoe ze er aan konden ontsnappen maar wat ik wel met jullie eens ben is dat niet echt goed geacteerd is en dat het slechte kwaliteit is maar het verhaal spreekt mij werkelijk waar echt goed aan
robertus65
Matig allemaal en soms erg langdradig en het Engels spreken tussen b.v. Kristel en Brard vond ik wel erg vreemd
. Alleen Ellen ten Damme kon mij bekoren.
Schiedammer
Een film zonder verhaal. Het enige lichtpuntje was voor mij Ellen en de aftiteling. Kortom bijna alles was slecht en na afloop blijf je denken waar slaat het allemaal op waar ik naar heb zit te kijken. Voor mij niet meer dan 0,5*.
ronengel
Het grootste pluspunt van dit soort films zijn de sappige commentaren hier;-)
Echt? In tijden niet zo'n slechte Nederlandse film gezien. Of zou die eer toch bij Ad Bol's Castincx liggen?

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'