Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Marina de Graaf, Gerard Cox en Kitty Courbois
5,8 (607)
Gesproken taal: Nederlands
Plot Het Debuut
Een schoolmeisje wordt verliefd op haar aangetrouwde oom als deze op bezoek is voor een feestje. Naast veel plezier op het strand, waar ze allemaal gezellig vliegeren, krijgt ze bij hem ook haar eerste seksuele ervaringen, maar dit debuut moet wel geheim gehouden worden voor zijn vrouw en haar ouders, want niemand zal hun plezier accepteren, zelfs haar beste vriendin niet. Verfilming van Hester Albachs gelijknamige roman.
Carolien
Hugo
Rita
Carolien's moeder
Peter Sanders
Tanja / Carolien's schoolmate
Susan
Hopeloos gedateerd.
Je vraagt je af of Nouchka van Brakel Kubrick's Lolita wel gezien heeft. Ze had die film als studiefilm moeten gebruiken.
Overbodige film, al zal de film bij uitbreng vast taboedoorbrekend zijn geweest.
20 jaar geleden gezien was toen wel heftig.
Quido
Mooie "poster" trouwens...:r Ik ben nu dus best moe, omdat ik de film heb gekeken. Had ik eigenlijk niet moeten doen. Met 1.5* ben ik misschien nog te gul...
Arjen
Ik vind het gewoon een mooie film, zit niet te gecompliceerd in elkaar en ik vind Gerard Cox en Maria de Graaf goed acteren. Andere rollen zijn niet echt super. Maar het thema van de film is gewoon goed.
T.O.
Voor de liefhebbers met een scanner: op VARA's TV-Magazine van deze week (21-06)staat de originele filmposter.
EmDee
En dan vinden ze het raar dat men zegt dat er in NL-films elke keer bloot zit.
En in deze is het nog vaak onnodig ook.
Dat wordt ook door niemand bestreden dat dat in de jaren '60 en '70 zo was.
Het gaat er juist om dat sommigen beweren dat dat nog steeds zo is, wat pertinent onjuist is.
narva77 (crew films)
Volgens diezelfde Vara-gids ging er een schok door het land toen de film uitkwam in '77.
Violet-Oi!
Echt een slechte film. Meisje moest 12 of 14 vorstellen?!! Snap wel dat ze geen meisje van echt die leeftijd kunnen nemen maar toch.
Er zat ook geen enkel gevoel in. Ik ben heel erg benieuwd naar lolita want ik denk dat het daar wel in zit. Ik kon niet meeleven en vond hem dus net als veel nederlandse films, Laat ze maar sexen en tieten zien, dat is het shokerend en dus goed! nou mooi niet. erg jammer.
wat ik wel grappig vond was dat die leraar zo'n hippie was en dus alles begreep van vooral, tieners en andere maatschappelijke problemen, waar niet over gepraat mag worden haha.
Violet-Oi!
Sorry, mijn zinnen kloppen voor geen meter. Let daar maar niet op.
U-96
- 2062 stemmen
Eigenlijk is die Hugo gewoon een pedofiel. Hij laat zich wel heel erg snel verleiden door een 14-jarig meisje.
mdj
Hoofdpersoon Marina de Graaf gedroeg zich op de filmset net zo verwend als in de film heb ik in een interview gelezen. Vooral omdat ie gedateerd is, moest ik er vooral hard om lachen. Kitty Courbois acteert als enige echt goed als moeder. Lolita is echt een ander soort film. Dit hoofdpersonage heeft minder overzicht over wat ze doet en het geheel is gewoon typisch Nederlands, alleen die woonboot en die leraar al.
Kessels
Bridge Entertainment brengt deze film dit voorjaar (11 mei) uit op DVD.
93.9
zegt zo veel over Nederland en de jaren 70.
Eigenlijk als zo'n film op tv komt moet men de titel,regisseur,acteurs enz achterwege laten en de film aankondigen als "Typisch 70/Nederland".
Boy28
Ik heb nog geen film gezien,waar het omgekeerd is.Een jongen van 14,met een oudere grijze vrouw.Ik kan er me ook niks bij voorstellen.Ik heb deze film zelf wel.Marina de Graaf speelde ook zoiets in Grijpstra en de Gier,waarin ze naakt Rijk de Gooyer omhelsde.Dolf de Vries speelt hier weer de ouderwetse dominante rol.Dat gestreepte pak heeft ie dus al heel lang.In het Debuut,Christine M,Dossier Verhulst,Vroeger is Dood en Onderweg Naar Morgen.Volgensmij heeft ie het nu nog.
mikey
extreem slechte film over een geile cox en zijn avontuurtjes met een wulps schoolmeisje. zo nam gerard haar mee naar l'hotel europe (of zo) alwaar ze het rokin trakteerde op een leuk showtje. 1 ster!
lino
Cox past toch beter bij 'Toen was geluk...'. Is Graaf al weer van de cocaine af?
BOND31
Nogal koud overkomend liefdesdrama rond het Lolita-gegeven, waarbij ik geen enkel gevoel kreeg. Marina de Graaf speelt wel charmant, maar Gerard Cox blijft een houten klaas, een saaie piet, en het is absoluut onbegrijpelijk waarom ze op deze man valt. Leuke rolletjes voor Dolf de Vries (weer eens als dokter), Kitty Courbois en Pleuni Touw. Sterkste scene is die op Schiphol, als we Courbois in close-up zien als moeder en ze ineens realiseert wat haar dochter doorgemaakt heeft. Het heeft wel iets deze film, het is toch vet jaren 70 waar je naar zit te kijken. De rol van Mathilde Willink was totaal overbodig. Toch een aardige film.
T.O.
Kan ik ook altijd wel waarderen inderdaad, zo'n tijdsbeeld.
xangadix
Gerard Cox..........
Toch wel het slechtste wat Nederland voort heeft gebracht.
Die man is zoooooo fout!
liefmeisje
Laat me een trut zijn, maar ik heb een zwak voor deze film.
Misschien omdat ik een soortgelijke ervaring heb als die meid in de film op dezelfde leeftijd, enkel gingen we niet zo ver als zij gingen. Ik was toch ietsje braver hahaha.
Maar deze film doet me altijd aan hem terugdenken, en
dat zijn geen vervelende gedachtes.
Plus ik krijg een aardig jeugdsentiment bij deze film,
Nederland in de jaren zeventig. Dat waren voor mij toen nog zorgenloze tijden.
Ik vond dat Marina de Graaf goed haar best deed in haar rol en tja, ik denk dat ik de enige ben, maar ik vind Gerard Cox er prima in passen. Ik bedoel, ik ben absoluut geen fan van hem, maar op 1 of andere manier klopt het wel in de film. Ik denk dat ik toch hetzelfde had gereageerd als die meid.
Maar ja, ik val en viel toen ook al op oudere mannen.
Nu nog, maar nu is het verschil toch iets minder groot hahahaha, naar mate ik ouder word.
Nou ik vind het een echte Hollandse film, helaas dat het geluid gedubbed is, en dat je daarom zo goed kunt zien dat het later nog eens is ingesproken.
jordybeukeboom
Vertel...
93.9
Kan er wel iets bij voor stellen wat liefmeisje zegt.
Nederland straalt nog veel onbezorgdheid uit.
Staatbeeld is dan ook echt niet meer te vergelijken met nu.
Rol van Cox is inderdaad op zijn lijf geschreven.
Lijkt mij in het echt ook zo'n vieze glibber die wel aan de borstjes van een 15 jarige wil zitten.
Asmahan
Vind de film ontzettend onnatuurlijk aandoen. De relatie in de film is voor mij volstrekt ongeloofwaardig. Er is geen enkele chemie tussen de hoofdrolspelers, wat ik me van de kant van het meisje zeer goed kan voorstellen. Film heeft wel grote amusementswaarde, ik lig helemaal dubbel om de verkrampte dialogen en het is ook lekker griezelen als die ouwe bok het groene blaadje beknabbelt.
Redlop
Maar deze film doet me altijd aan hem terugdenken, en
dat zijn geen vervelende gedachtes.
Gerard Cox doet je aan hem terugdenken en dat zijn geen vervelende gedachten?
Maar ja, ik val en viel toen ook al op oudere mannen.
Enne..hoe oud ben je nou?

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

Goed beoordeelde dramaserie 'Rivals' krijgt een tweede seizoen dit jaar: wat weten we erover?

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit