Genre: Drama / Romantiek
Bekijk via CANAL+
Morgen om 23:35 uur op Filmbox.nl
Dinsdag om 05:20 uur op Film1 Drama
Plot The Cooler
"When your life depends on losing... the last thing you need is lady luck."
Shelly Kaplow (Baldwin) is een slonzige directeur van een casino in Las Vegas, Bernie Lootz (Macy) is een gokker die zoveel ongeluk heeft dat hij van een gelukshand van een ander een slechte hand met kaarten kan maken als hij alleen al aan de speeltafel komt staan. Shelly eist van Bernie dat hij hem helpt in het casino, vanwege een oude schuld. Maar wanneer de schuld afbetaald is, wil hij Bernie houden om de schatkist van het casino vol te houden. Dan ontmoet Bernie de mooie serveerster Natalie.
Bernie Lootz
Nicky Fingers Bonnatto
Johnny Cappella
Highway Officer
EmDee
Zag hiervan een tijdje geleden een aantal scenes op de BBC. Zag er niet verkeerd uit.
Redlop
De film gaat geloof ik over een man met zoveel pech dat hij er zijn geluk mee kan behalen. Een ultieme loser en aan welke acteur wordt dan al gauw gedacht? William H. Macy dus. Dit keer zien we hem naakt.
Jordy
ja dat weerhoudt me er van om 'm te gaan zien, ligt al een tijdje op me te wachten
empirekees
'Eenzame zielen in de eenzaamste stad' of 'You're nobody till somebody loves you', zijn enkele omschrijvingen van de film.
Een verhaal die dramatisch en (mijns inziens) realistisch overkomt. William H. Macy als bernie die werkt als een cooler acteert perfect. Het is natuurlijk een rol die hem op het lijf is geschreven.
Maria Bello als Natalie is overtuigend als degene die liefde brengt in het leven van Bernie. Alec Baldwin die langzaam afglijdt, acteerde goed. De acteurs hadden er duidelijk zin in.
Veel mooie shots tillen de film naar een hoger niveau. Iets waar duidelijk is over nagedacht.
De smooth-saxofoon muziek brengen de eenzaamheid in de verschillende karakters en de stad naar voren. Er zaten, voor mij, veel herkenbare nummers in zoals..'Luck to be a lady', leuk om Sinatra in zo'n soort scene te horen. En een mooie versies van 'I'll string along' en 'My Funny valentine', en een lekkere versie van 'Almost like being in love'. Nummers die veel zijn en worden gezongen in Las Vegas. En ook een paar shots van casino's die met de grond gelijk werden gemaakt, o.a. The Sands waar de 'Ratpack' vele jaren heeft opgetreden, maakte de film van hoge kwaliteit. Kortom
...4,5*
Jordy
Erg fijn filmpje. Heerlijke sfeer, geweldig leuk geacteerd. 't Is allemaal niet zo verrassend of origineel, maar dat vond ik hier niet zo erg.
ThaNick
leuke film
pas gezien.. maarja .. toch weer beetje cliche.. maarja das altijd bij Hollywood movies
.. zijn ONgeluk verandert in GELUK .. en ze moeten er weer voor zorgen dat hij zich ONgelukkig gaat voelen..
Sommige scenes konden beter.. maar ik heb mijzelf toch weer vermaakt
moviefreak#1
Echt een fantastisch stukje acteerwerk van de 3 hoofdrolspelers, met een goede regie en een hele goede soundtrack komt deze film op een hele dikke 4,5 *
Prima film met een oog verblindende Maria Bello (ER) dikke 7 dus 3.5*
Redlop
Het heeft niet de romantiek van Punch Drunk Love, maar komt soms in de buurt. Ook Baldwin is goed in vorm. 3,5*
Redlop
Klopt. Slaat ook weer nergens op, maar klopt wel ja.
as
Klopt. Slaat ook weer nergens op, maar klopt wel ja.
Redlop
Ze zeggen heel veel. Maar in principe klopt het wel dat Baldwin een van zijn betere rollen speelt. Maar oscarwaardig is deze rol alleen uit armoede.
rzasa
Wayne Kramer schreef deze film met William H Macy in zijn achterhoofd, lees ik net in de VPRO gids. Ik wil 'm wel graag zien, deze film.
titan
Uitstekende film, On-Amerikaans goed zou ik haast willen zeggen. Hoewel het basisidee (dat iemand die erg ongelukkig is, dit ongeluk bij een kansspel kan overdragen aan een ander) nogal stupide en onwaarschijnlijk is, is de uitwerking op bijna alle fronten dik in orde. De acteerprestaties zijn goed en houden het verhaal geloofwaardig, de verhaallijn met de op oude waarden terende directeur zorgt ervoor dat de boel niet afglijdt naar een zoetsappig liefdesverhaal, het script is dik in orde en het biedt een aantal scenes die je flink op het verkeerde been zetten. 4*
Heel vreemd. Ik kan me haast niet voorstellen dat zoiets een goede film kan opleveren.
titan
Dat dacht ik dus ook aan het begin van de film. Na een kwartier werd ik als vanzelf in het verhaal gesleept en stoorde me het niet meer.
Zombie McGruder
Mooie film. Ik denk niet dat Macy's rol door iemand anders gespeeld had kunnen worden - en alle lof die Baldwin kreeg voor zijn prestatie in deze film is m.i. geheel terecht. Simpel verhaaltje, mooi opgebouwd en uitgewerkt. 4 sterren.
Dopke
Beetje jammer dat Intacto al eerder met dit idee werkte, evenwel rondom een casino. Ik vraag me af in hoeverre die film The Cooler geinspireerd heeft. Voor mij verlaagde dat in ieder geval wel deels m'n kijkplezier.
titan
Intacto gaat toch van een heel ander basisprincipe uit (wat ik hier helaas niet kan vermelden, omdat we hier tenslotte geen andere films mogen spoileren).
Dopke
In mijn ogen eerder eenzelfde (basis)principe, maar dan wel met een totaal andere uitwerking. Als complete films verschillen ze dan ook op heel veel fronten. Had een van beide films zich niet ook gedeeltelijk rondom een casino afgespeeld dan had ik er meer van kunnen genieten. Nu toch meer het gevoel gehad van, leuk hoor, maar been there, done that. Wat niet weg neemt dat het een vermakelijk filmpje blijft.
Bloompje
Goeie film, maar toch een beetje voorspelbaar. En ook raar dat de verhaallijn van de zoon abrupt beindigd wordt. Goeie acteerprestaties weliswaar.
een 4*
donnie B.
zeer ondernemende film met een geweldige rol van Baldwin! En die Maria Bello blijft toch wel een OK chica..
Diesel
En die Maria Bello blijft toch wel een OK chica..
donnie B.
Payback met Mel Gibson heb je ongetijfeld gezien Diesel..
Daarin was ze ook redelijk OK zeg maar... (en coyote ugly, 100 mile rule, secret window etc.).
eerdekes
Confronterende film met overdadige symboliek
Regisseur Wayne Kramer ziet "The cooler" duidelijk als een volwassen verhaal. Het is een film geworden die de dingen toont zoals ze zijn, met alle minder fraaie kanten erbij. De centrale vrijscène staat daarvoor ook symbool.
We zien stukken lichaam die Hollywood doorgaans bedekt laat en lijven die alles behalve perfect zijn, maar het levert wel emotie op.
Spijtig dat Kramer het niet kan laten om de symboliek van zijn verhaal in grote neonletters in beeld te brengen.
Schitterende cast imponeert in gokfilm
Het gebrek aan subtiliteit wordt echter ruimschoots goedgemaakt door de sterke cast. Als de old school casino-uitbater vreet Alec Baldwin elke scène op waarin hij te zien is.
Maar "The cooler" is in de eerste plaats de film van William H. Macy, de acteur bij uitstek als het erop aankomt een zielepoot te spelen voor wie je niettemin sympathie moet voelen.
Bron : Vrtnieuws.net
Vrij positief !
El Duderino
Freud
Erg amusante film met veel goede ideeen, steengoede vertolkingen, origineel in beeld gebracht en met leuke muziek. Ik vond wel dat het gegeven een beetje bleef steken tussen ver gezocht en niet ver genoeg doorgetrokken, bovendien is het niveau van de scenes erg wisselend (sommige zijn haast geniaal, andere zijn dan weer nogal saai en kliché) wat de vaart een beetje uit de film haalt, zodat hij nogal haperend overkomt (Dat is zever, maar ik kan het niet beter omschrijven) Maar 3,5 verdient hij absoluut.

Trade
Misdaad / Drama, 2007