• 9.234.493 stemmen

Geregisseerd door: Arthur Lubin

Met onder meer: Brian Donlevy, Ella Raines en Charles Coburn

• YouTube Bekijk via YouTube

Plot Impact

"Wanted By Two Women! One For Love! One For Murder!"

Walter Williams is een intelligente industrieel in San Francisco. Zijn vrouw, echter, gaat vreemd en zij en haar geliefde beramen een plan om Walter om te brengen. Hij overleeft echter het 'ongeluk' terwijl de geliefde van zijn vrouw onherkenbaar verbrandt in Williams' eigen auto. Hij zweert wraak.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Defense Attorney

Mrs. King

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Was deze voormiddag op BBC 2; geen onaardige Film-noir.

Top-performance van -de te jong overleden- Helen Walker

De videokwaliteit viel echter wat tegen.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Inderdaad aardige noir met een leuk eerste en laatste half uur, maar met een veel te traag middenstuk. Donlevy en Coburn zijn altijd fijne acteurs om te zien, en zoals dogie als zei is voornamelijk de rol van de relatief onbekende Helen Walker interessant.

avatar van BBarbie

BBarbie

Degelijke film noir uit de tijd dat filmscript veelal nog rechttoe-rechtaan verhaallijnen kenden, met hier en daar een (al dan niet verrassende) wending. Altijd geinig om Charles Coburn aan het werk te zien, al wordt hij deze keer afgetroefd door Helen Walker, een rasechte scènesteler.

avatar van clubsport

clubsport

Het plot is al vaak verfilmd , vrouw gaat vreemd en beraamd samen met haar minnaar de moord op haar man .

Hier word er in het verhaal gestapt als de beraming al lang en breed gedaan is en we zien het plot zich ontvouwen .

Maar dan gaat er wat mis .

We zien Walter williams als personage die hard is in zijn werk maar een softy als het op zijn vrouw aankomt

dat komt hem duur te staan en de klap komt zowel letterlijk als figuurlijk hard aan .

Verder een goed verteld misdaadverhaal met de nodige plot wendingen die het verhaal boeiend houden .

Gemiddeld 2.90 is echt te laag voor deze film .